Ceghite Puase

Ceghite Puase

Aku semalam sempat menjengah blog sahabat di MOH KEMBARA.....
dan posting terbaghu beliau ceghite tentang Pose di Turki.....
almaklumler.....

akak kite ni kawen dengan oghang Turki.....
caghe pose deme tak same dengan kite.....
tapi bukan itu yg aku nak ceghite....
tapi disebabkan posting beliau le yg membukak ceghite bab pose ni....

aku nak ceghite peghihei pose di Malaysia.....
kalo ikut yg sepatutnye......
pose ni kite menahan dighi daghi lapor dan dahage....
daghi waktu imsak hingge le ke waktu berbuke....

tapi ngape le bile ceghite pasei pose.....
kite musti teringat hei makan????
pelik bin ajaib.....
padehei udah 11 bulan kite makan waktu siang....
dan sebulan je kite tak bulih makan waktu siang...
ermmm....Oghang Malaysia ....oghang Malaysia
Merdeka???

Merdeka???



Selamat Haghi Merdeka ke 53.....
ade yg nyebut Selamat Haghi Lahir Malaysia....
aku tak setuju kalo sebut selamat haghi lahir Malaysia...

sbb Malaysia lahir pade secaghe resminye pade 16 September 1963...
bukan 31 Ogos 1957.....

okle kome....Selamat Haghi Merdeka....
Pakcik???

Pakcik???

Errr.....kesah ni sebenonye udah hampir setahun berlaku pade akuu....
asei aku lalu je Tesco Station 18, Pengkalan....
kompom aku sengih soghang2.....

alkesahnye........
bese lee....
bile udah ngambik sume baghang....
sume bende yg nak dibeli udah cukup...
kompom le kite kene bayo..........

bile nak dibayo haghuih le kene pegi dekat cashier.....
aku seperti bese.....
ngabo kat bini aku....
caghik cashier yg lawo sikit....
kekekeke......

uiiishhhh.....
dapat le bayo dekat satu cashier yg lawooo.....
itupun bini aku yg caghi.....kekekek
udah sume bende di scan....
baghu le awek ni tanye dekat aku....

'Pakcik, pakcik ada kad Tesco???'
terbako je aku mendengonyeee.....
pakcik????
punye le mude remaje ni dipanggei nye pakcik.....
tapi sbb nak kontrol macho punye paseiii....

aku seghah jugak le kad tesco....
sambei menekankan bahawe.....
aku baghu nak masuk 30 ye!!!.....

cehhh.......

P/S: aku sedo dighi akhirnye..... aku tak mude lagiii....
Blog baghu..

Blog baghu..




Aku baghu je set up 1 blog baghu....
blog yg satu lagi tu...
aku lebih siriyes.....
lebih banyak ceghite bende2yg melibatkan hei2 terkini dlm negara ato luo negare....

tujuannye.....
sbbkan blog yg ni aku lebih santei dan easy going....
tapi blog yg satu lagi.....
sisi lain aku yg oghang taktau....
yg aku ni siriyes.....

kekkeekek ...
kome percaye ke???
pegi lebace dulu....
baghu kome pecaye....
tapi baghu je 2 posting aku katsitu...

URL die kat bawah ni...
http://dsisilain.blogspot.com
Tengahari Sabtu

Tengahari Sabtu

Errrmmm....mase aku menaip ni...
aku beghade kat CC kat Bagan Serai....
almaklumler line broadband kat ghumah mertua aku tak ok.....

dah lame aku tak masuk CC...
penuh bebudak Melayu yg aku kighe bawah umor .....
errr.....adeke limit umor yg boleh masuk CC ye???
deme peghabih duit deme dgn main game....

aku terpikir jugak apele seghonok nye main game ni....
sampei deme sanggup lepak kat CC sehaghi suntuk......
gamaknye sbb aku tak suke main game kot....
jadi aku taktau ape yg syok nye game ni...

tokeh kedai ni jugakle yg untung.....
die bukan kighe....deme nak lepak bape lamepun takpe....
janji die masyukkk...

bebudak ni......
deme ni tengah peringkat seghonok...
sume bende nak terai....
dah dapat terai mmg tak lepaih leee...
Cuti

Cuti

Errrmmmm.....
Jam menunjukkan pukoi 12.10 malam....
walopon jam kat bawah ni nanti entah pukoi bape ......
aku bio kan je lee...
sbbnye aku tak gheti nak ekjas macammane.....

Haghi Jumaat ni cuti Nuzul Quran....
pade negeghi yg bercuti.....
seghonokle kome.....
termasukle aku.....

Perak, Selangor, Terengganu, Kedah, Kelantan ....
n bebeghape lagi yg cuti......
Oghang yg koje kat Kolumpo....
kome kena keje......
jgn nak buat2 lupe pulak......

Cuti2 jugakkk......
tapi jgn lupe......
kite masih lagi dlm Bulan Ramadan ni....
sempena cuti yg ade....
tambah2kan le amal kite.....

bukan selalu kite bulih dpt pahale pree....
apepun selamat bercuti......
n selamat beramal......
www.yob4ever.com dan www.johorfc.com

www.yob4ever.com dan www.johorfc.com





Ermmm.....kali ni tajuk entri aku lain sikit.....
aku nak ceghite peghihei porem2 yg aku selalu masuk.....
sameade haghi koje atopon haghi cutiii.....

2 address website yg aku letak kat ateh ni....
udah jadi macam bende wajib pade aku nak pegii.....
kalo pun tak posting.....
aku musti mace posting2 deme......

aku suke masuk 2 porem ni bukan ape.....
sbbnye gaye santei yg deme teghapkan.....
tak terlalu siries......
dan lebih pade perbincangan caghe kengkawan......

tak semestinye kome dah rejister lame....
kome lagi handei daghi oghang yg baghu rejister......
silap2 oghang yg baghu rejister tu lagi hebat daghi kome......

Sejarah aku dgn Yob4ever.com bermule lame.......
kalo ikut pade tarikh aku rejister dgn porem Yob4ever.com yg sekaghang ni....
7 November 2003.....
tapi sebenonye sebelum2 tu lagi sebelum porem ni bagi tapak yg sedia ada lagi aku dah rejister.....
banyak jugak ektibiti dgn geng2 Y4E yg aku dah join......

tujuan utama sbb nak caghi kengkawan oghang Perak yg dok kat Kolumpo .....
sambei ke stadium nengok bola.......
sudahnye sampei sekaghang aku lekat kat sana.....

dengan JohorFC.com pulak.......
kalo ikutkan aku dah lepak kat porem lame deme kat JohorFC.net lagii.....
dan sebelum tu aku dah penah rejister.....
tapi tak tau pun yg name aku rejister sebelum tu bulih gune ghupenye.....
tapi aku senang dgn bebudak Johor FC.....
walopon aku bukan oghang JOhor....(just penah dok Johor 3 tahun je le)
tapi deme layan aku macam oghang Johor jugak.....

anyway....pade yg kenei aku kat alam maya ni.....
teghime kasih ateh persaudaraan yg kome hulorkan....
aku seghonok dgn kome....
takyah le aku bagitau name soghang2 kat sini....
baik kat Y4E ato JFC sendghi kome tau kome sape......

P/S: kalo nak masuk porem tu....kome kena taip URL die camni.... baghu bulih nyembang sampei muntahhhh

http://www.yob4ever.com/forum
http://www.johorfc.com/forum

mahap.....logo Johor FC .com aku takde...
Bones

Bones



Alhamdulillah.....
Walopon RM500 ni tak dinamakan bones.....
tapi lebih kepade bantuan haghi ghaye.....
tapi bersyukur le daghi takde langsung.......

Koghang2 bulihle tampung mane yg lompong.......
bulih le buat bayo utang awei sikit.....javascript:void(0)
takpun buat tambah allocation utk duit ghaye bebudak nanti.......
walopon jumlahnye takde le beso sangat......

tapi dlm mase haghi ghaye yg dekat ni.....
nampak beso betoi duit RM500 nii......
jadileee........

Hutang



Kome penah tak haghi ni dpt gaji......
Haghi ni jugak gaji kome abih???....
Belom lagi gaji keluo....
kome dah buat kighe2 hutang2 yg nak dibayo....

ermmm.......bile hidop kita dah beghutang....
mmg masalah......
sampei laki bini pun bulih begadoh....
adik beghadik bulih putuih sedaghe.....
kengkawan bleh jadi musuh.....

tapi masalahnye pulak....
kalo tak beghutang....tak meghase kite dgn seaneke bende oooo
tapi bile dah beghutang mule le kite pening kepale bile sampei mase nak membayonye......mule le libang libu je ghasenye.......
gaji sume habeh bayo hutang......

tu yg bulih jadi punce....
gali lubang tutop lubang....
maksudnye...... buat hutang utk bayo hutang....
spisis manusie macam ni lagi masalah.....

kalo le sume oghang pegang ayat2 kat bawah ni....
ghasenye takde masalahle dlm dunie niii..

Majelih Berbuke Pose Yob4ever.com@Utaghe

Majelih Berbuke Pose Yob4ever.com@Utaghe



Alhamdulillah.....
Sejak daghi tahun 2005 lagi .....
Yob4ever.com belah utaghe....
sekali lagi akan menjayekan program yg selalu dibuat taim bulan pose....
iaitu Majelih Berbuke Pose.....

Dan untuk tahun keduenye.......
Majelih Berbuke Pose Yo4ever.com Utaghe akan dilangsungkan di Ipoh...
setelah tahun2 sebelum tu dibuat di Kuale Kangso (Rumah Rehat Kuala Kangsar)....
kalo taun lepaih dibuat di Restoran Laksamana Cheng Ho, Greentown....(Jenuh aku mencaghi gambo2 majelih berbuke Y4E@Utaghe taun lepaih...hagham tak jumpeee)
kali ni venue berbuke berpindah ke Restoran Padang Polo (D'Polo)....

D'Polo ni dapat namenye daghi Padang Polo yg letaknye sebelah tu jeee.....
Majelih kali ini kalo ikut rancangannye akan diadekan pade 8 September 2010....
Waktunye takyah le kome tanye......buat gelak oghang jeee.......
kalo ikut lueh D'Polo ni....... senang2 je 300 pax bulih masuk.....
jadinye, aku haghap le ghamei yg join Majelih Berbuke Pose ni nanti......

Moh kome kite berbuke sambei beghamah mesreeeeeeeeee............
Berdebo

Berdebo

Wah........haghi ni dah 15 Ramadan....
cepat benor ghase mase berlalu......
kalo ikut belen yg tinggei lagi 15 haghi lagi kite berpose....
musti ghamei yg seghonok tak sabo nak beghaye kan??

kebetulan pulak aku tengah berdebo ni......
kalo ikut pade kighe metemetiknye.....
minggu ni minggu ke 37 wife aku mengandung......
dan kalo ikut pengalaman2 yg lepaih......
minggu ke 38 tu ...mmg baby dah nak keluo.....

ishhh......walopon dah ade 2 pengalaman sebelum ni....
tapi kali ni pulak lebih pulak debonyee......
kalah wife aku yg ngandung tuuu....
padehei die rileks jeee......
aku pulak yg lebih2 cuaknyeee..

ermmm...apepun haghap2 sume berjalan dengan lancor
dan dipermudahkan Allah......
walopon pade dasornye aku dah tau jantina baby yg bakei keluo nanti tu....
tapi aku Redho ape jugak jantina anak aku nanti.....
asei sehat udahle........

Rileks D_08 Rileks.....
Politik Opis

Politik Opis



Kekekeke..... aku ingatkan dah balik koje kat Ipoh ni.....
takde le konflik kat opis aku ni......
ghupe2 nye lagi teghukkkk.....
padehei opis kecik....dgn staff yg tak ghamei......

ishhh...ishhh....ishhh....
aku yg bulih dikighekan sebagei juniyer kat opis ni plak yg jadi mangse....
terpakse menjadi pendengo utk kedue2 pehak....
yg belah ni kate camni....
yg belah nu kate camtu.....

lawak pulak aku ghase....
sbbnye bile udah koje....
maknenye deme2 ni sume umo 20 ke ateh.....
otometiknye sume udah beghakei.......
dah bulih pikir seaneke bende ato tindakan yg deme buat tu.....
betoi ke idak.......

takpele......
selagi aku bulih dengo....
aku dengo....
dah tak laghat nak dengo....
kome sembang le soghang2......

lantak kome leee.....
Catatan Malam

Catatan Malam



Penah tak kome terpikir sepanjang haghi ni ape kome dah buat???
bape ghamei yg dah kome sakitkan hati deme???
bape ghamei yg seghonok dengan kome???
sape yg ghase damai je bile dekat dengan kome???

sape yg nyampah bile dok dekat dengan kome???
bape banyak pahala kome dah buat????
bape banyak dosa keghing yg kome udah buat???
ape kebaikan yg kome buat???

penah ke kite pikir sume tu ye??

oh yea... lupe nak kabo....aku bukan ahli pikir!

Reunion X-SMJPP 1993-1997

Untuk kali keduanye......
Bebudak Sekolah aku dulu akan menganjurkan Majelih Berbuke Pose tahun ni pada 28 Ogos 2010....
kalo tahun lepaih lebih kepade bebudak lelaki je......
dan antaghe yg dtg......aku le.....

kali ni lebih grand lagii.....
venue bebuke pun deme cadang buat kat Restoran Laksamana Cheng Ho, Greentown




kalo tahun lepaih, deme buat kat Restoran kat Manjoi je....
dan kehadighan pun quite ok.....
walopon aku je selain muke wajib tayang yg ade.......
kali ni dgn organizer & plan yg lebih tersusun ......
aku percaye ghamei yg berminat nak join majelih ni.....

mase ni le nak nengok sape yg fizikal beghubah secaghe total....
(senang ceghite badan dah beso)......
aku macam biase.......maintain......peghut je yg kedepan sikit....heheheh
Buat Duit

Buat Duit






Kome penah dengo nama Nuffnang???....Adsense??? Adverlet???
sape penah dengo buat duit hanya melalui tulisan kome je???
aku seriyes leee....sebelum ni mmg dah penah dengo tapi buat nohen....
sbbnye tak pecaye sume bende ni bulih buat duit.....

Mane ade oghang nak bagi kome duit.......
dengan syarat kome kene ghajin menulih.....
dan klik pada iklan2 yg keluo kat blog ato website kome.....
kan senang tuuu....

tapi kome kena tau leee.....
buat duit kat sini idakle sampei kome bulih jadi kaye.....
tapi jadile setakat kaber2 bayo duit broadband kome.....
sape nak bagi ye tak???

sekaghang udah banyak lagi selain daghi 3 yg aku sebut kat ateh tuu...
kalo blog kome aktif....... oghang selalu masuk....
peluang kome ceghah le nak buat duit.....
Penat

Penat





Alhamdulillah....akhirnya aku dah kembali ke lubuk asei akuu....
IPOH...... setelah sehaghi suntuk di kolumpo semalam........
sehaghi kat Kolumpo lame beno ghasenye......
dah lame tak tengok keta berbaghih panjang2 ......
dah lame jugak tak tengok & naik LRT.......
sbbkan dah lame tu ghase PEGHAK (bukan macam sebut Negeri Perak ye)jugaklee...

Hotel penginapan aku dekat dengan Chow Kit Road.....
perghhh.....tughun je hotel ....udah ade ayam nunggu.....
ishhh....ishhh...ishhh.......

sbb tak bulih lame kat Kolumpo....
aku balik Ipoh jugak semalam.......
pukoi 1.00 pagi jugak le sampei ghumah......
dna hampir terbabeh sahur tadii....
bangun pukoi 5.30 pagi......
nasebb baek sempat.........
agaknya Allah sayang lagi kat aku kot.....
sughuh tambah lagi pahala....yg aku mmg ade sikit je tuuu.....

Penat D_08 Penat....
Moh kome.....dapat header baghu sambei berkontes

Moh kome.....dapat header baghu sambei berkontes

Kalo kome tengok blog aku ni......header dia simple sangat.........kosong.....
sbbnye ...hehehe.....aku ni tak pandei nak guna photoshop ato yg seangkatan utk buat header yg power..........

tapi bile aku dok masuk blog si wanbu (budak Johor ni).........
kate ade blog yg buat header sambei berkontes...... uiii...bio benor thread si wanbu niii......jadinye aku masuk le blog si aizbatucampur........ gile ke hape......udahle mike buatkan header.......lepaih tu......dibuatnye kontes........ ade rezeki dapat le sejuta kott....hehehe...yg tu aku nambah je......

aku kalo nak header nak simple je.......janji D_08 tu keluo.......
lepaih tu nak keluo perkataan ni
TEMPAT BENYONGKET SAMBEI BEGHABAN TEBEN

itu jee.....
Ke Kolumpo

Ke Kolumpo







Ahhh.....aku dapat arahan ke Kolumpo....
kota yang pernah menyesakkan dada aku....
kota yang pernah merimaskan aku....
kota yang penah menyenakkan fikiran aku.....

Ada orang kata Kolumpo tu lubuk....
Lubuk duit kata deme......
Lubuk kekayaan kata deme.....
Lubuk kemewahan kata deme.....

Lantak laa.....
aku suka tinggal di kampung....
walaupun kampung aku dah macam bandar.....
janji kampung aku.......

errr....aku pergi sehari je pun ke kolumpo tu....

Cuti Raya 2010




Haghi ni baghu je masuk 6 Ramadan....
tapi opis aku dah sibuk dgn jaduei cuti raya 2010 ni.....
aku sbb dah dua tahun bertughut2 koje haghi ghaye rileks je leee....
sbb aku tau ....deme takde beghani nak sughuh aku koje ghaye utk tahun ketiga bertughut2....
terai tengok!!.....aku ni garang!!.....heheh

satu lagi yg aku rileks kan...sbbnye.....
mem aku dijaduei kan bersalin pada awei September ni......
doktor jangka 15 September.....
tapi disebabkan 2 kali pengalaman sebelum ni......
awal seminggu.......
so aku jangka maybe dalam 5 - 8 September.....

so aku tak tau deme mesti dulukan bapak2 yg akan berpose panjang ni menyambut kelahiran baghu dalam famili........
tima kasih pada semua yg paham.....

Rileks D_08 Rileks
Bolasepak

Bolasepak

(Catatan ini akan menggunakan Bahasa Melayu Standard : Baca ikut buku)

Errmmm....kekadang aku terfikir, kenapalah aku suka sangat dengan bolasepak.....
kan lebih baik kalau aku minat dengan sukan golf, tennis ataupun skuasy.......
macam golf......
tak kira la kalau kita jadi peserta dan berakhir di nombor mana pun......
ganjaran wang ringgit tetap ada..........

kalau bola selain dari juara adn naib juara je la yg dapat hadiah....
yang lain melangut je la tengok.....

tapi tu la......kepuasan bila dapat menonton bolasepak tu tak dapat digambarkan.....tak dapat diceritakan......
tambah pulak kalau dapat bermain bolasepak atau yang berkaitan seperti futsal....
sesiapa yang sealiran dengan aku, tahu bagaimana perasaan peminat, penonton, penyokong, pemain dan pengkagum bolasepak..........Priceless kata satu iklan tu.....

aku mula berjinak-jinak menonton bolasepak distadium semasa sekolah rendah lagi......
mentor aku masa tu....Arwah Ayah aku sendiri .......
punya hardcore la Ayah aku masa tu.....
sehinggakan Perak bermain di Stadium Lumut pun satu kampung kami akan ke sana.........
Ayah aku berhenti pergi ke stadium apabila rasuah besar-besaran melanda Liga Malaysia pada 1995........
kemarahan Ayah aku sehingga lah beliau meninggal dunia pada 2005......

Bolasepak Inggeris ataupun nama popularnya English Premier League (EPL) pula diperkenalkan kepada aku oleh jiran aku dikampung dulu.......
Beliau yang merupakan pemain Kelab Bank Bumiputra (bermain Piala Gabenor & Piala FAM)ketika itulah yg bertanggungjawab menterjerumuskan aku ke dalam EPL......
Kebetulan pulak pada tahun tu (1992) EPL pertama kali ditubuhkan....

Kelab pertama yg aku minat sebenarnya bukanlah Liverpool FC tetapi Wimbledon FC .....
aku paling tak sabar menunggu Crazy Gangs beraksi......Vinny Jones (aktif berlakon sekarang ni), John Fashanu, Lawrie Sanchez (Dennis Wise masa ni dah bermain dengan Chelsea)......... dan sehingga kini aku masih mengikuti perjalanan kelab ini....walaupun Wimbledon FC telahpun berkubur dah penyokong mereka menubuhkan AFC Wimbledon.........

Errr...catatan ini sebenarnya sempena EPL 2010/2011 yang akan bermula malam esok.....
EPL...EPL juga.......Bolasepak Malaysia jangan kita lupakan....
Belajo

Belajo




Padan muka aku....
dah tua2 ni baru nak sambung balik belajo....
dah kawen......dah ade anak....
baru nak sambung....

sudahnya melambak2 assignment aku dapat....
tu tak campo lagi dgn test dgn kuiz yg bakei tiba ni....
betoi la kata org....
hati kita mmg muda.....
tapi fizikal kita ada hadnya....

tapi sbb aku dah gatei nak belajo....
ape nak jadi, jadila.....
Nabi Muhammad S.A.W pun ada berkata.....
kita ni belajo sampei ke liang lahad....
satu lagi....
Tuntutlah Ilmu sampai ke negeri China....

Kengkawan ada ke kata2 ato petua....
dari cepat letih????
Kejo D_08 Kejo
Halal

Halal



Kome???

Gambo kat ateh ni sebenonye menunjukkan kegusaran aku pada bulan puasa ni....
Ada la dapat jemputan berbuka di Hotel sekitar Ipoh....
tapi disebabkan di website JAKIM....
di Perak hanya Hotel Seri Malaysia Taiping sahaja yg dapat sijil Halal JAKIM ni....
sementara yang lain tidak diketahui......
kang tak pegi atas jemputan pejabat.....
dah pegi kita pulak yang was-was......
camne ye??

Fikir D_08 Fikir...

Update 1.00 pagi 12/08/2010
Alhamdulillah....
lepas satu beban aku haghi ni.....
bila kengkawan yg sume janji nak pi bukak pose kat hotel
sekoq pun tak nampak batang hidong....
sudahnye aku pegi kelas je lee....

Agaknya Allah sayang kat aku kot???
tak bagi aku makan benda yg aku was-was kan....

Syukur D_08 Syukur
Aku Tebako!

Aku Tebako!

Errrmmm.... camne aku nak mule ni...
itule kalo dah rajin menulih camni le......
ade je.....

Tengahari tadi aku ke Hospital Raja Permaisuri Bainun, Ipoh....
ke Unit MRI..... bawak mak mertua n adik2 ipor aku....
adik ipor aku sorg ni ada sakit epilepsy.......
yg aku tau sakit berkaitan kepala...

yang buat aku terbako......
satu borang yg sepatutnya dibagi pada adik ipor aku ni utk rawatan kat Unit MRI tadi tak dibagi Hospital Taiping.....
lupe nak kabo pulak...mak mertua aku tadi dari Semanggol.....naik bas deme 3 beghanak.....

Rawatan sebelum ni dibuat di Klinik MOPD, Hospital Taiping........
dari klinik MOPD tadi ....borang tu diseghah ke Klinik SOPD......
sampei sudahnye tak dibagi pun pade adik ipor aku......

Unit MRI kat sini takbleh nak buat hape le.......mane deme nak rujuk kan....
Unit MRI nelepon le Klinik MOPD tadi mintak salinan.......
daghi Klinik MOPD diseghah ke Klinik SOPD.....lepas tu ke Unit Neurologi, Hospital Taiping.......sudahnye....ilang.......

tapir betoiii......
penat mak mertua dgn adik2 ipor aku tughun Ipoh.........
udahle 1st puasa hari ni.....

ishhh.....naseb baek le yg melayan kami2 cun doktornye.....
nak maghah Unit MRI pun takbleh....
deme bukan tau hape punnn.....

tapi tu lee...
tu pasei le org Awam maghah kat Hospital gomen....

Tolong jgn tanya aku...apa itu MOPD, SOPD, Neurologi ato MRI

sabo D_08 sabooo
1 Ramadan yang mencabo Iman aku

1 Ramadan yang mencabo Iman aku

Haghi ni 1 Ramadan 1431 ..........
pepagi lagi aku dah hangin 1 badan......
bulih pulak la on the way aku nak pi keje....
ade pulak 1 group Keghobo (Kerbau) melintas......
keta depan aku pulak takut2 nak motong.....
adeii laaa......nak cantik lagi .......
majoriti keta yg depan aku pagi ni...sume bawak keta slow.....
apeda....puasa, puasa la jugak tapi tak semestinye kita pun kena slow jugakk......

Tambah mencantikkan lagi ceghite ni.....
lepas dari Meru Raya....
bulih pulak Polis buat roadblock lepas trafik light kat area Carsem......
tapir betoii........
cantek lagi.....
lepas dari Trafik LIght Carsem tu....
TNB Distribution plak buat koje koghek jalan......
hampeh betoii....dari 2 way jadi 1 way........

DIsebabkan alasan2 kat ateh tu la ....
punch card aku merah lagi.

Sabo...D_08...sabooo
Punch Card ku merah lagi

Punch Card ku merah lagi

Disebabkan opis aku masih lagi mengikut sistem zaman batu....
iaitu sistem punch card......
terpaksa le aku mengetik kad aku tetiap pagi.........
dalam aku berjage2 taknak bagi punch card aku merah.......
rupenye dah tiga kali jugak le bulan lapan ni punch card aku merah..........
setat daghi besok aku takbleh lambat lagi leee.....
sbb kat opis aku ni.....
3 kali lambat dikighe paling maksimum............
aduilaaa....
punch card ku merah lagi.......
Undian Piala Malaysia 2010

Undian Piala Malaysia 2010

Dalam aku dok tumpu Pemilihan PAFA 2010-2012 ni, aku terlupe ada satu lagi benda penting haghi Sabtu 7/08/2010 ni. Undian Piala Malaysia 2010 pun dibuat pada haghi Sabtu lepas. Sebabkan sume dah tau keputusan undian....aku letak je le kat bawah ni.

KUMPULAN A
Kelantan
Negeri Sembilan

KL Plus
PKNS

KUMPULAN B
Terengganu
Pahang
Kuala Lumpur
Sabah

Kumpulan C
Kedah
Johor FC

Perak
ATM

Kumpulan D
Selangor
T-Team
Perlis
Felda United

* Tim2 yg aku bold tu.....tim yg aku ghase tim pilihan utk Piala Malaysia 2010.
PAFA 2010 - 2012

PAFA 2010 - 2012

Akhirnya PAFA (Persatuan Bolasepak Perak) dahpun berkongres yang ke 52 pada haghi Sabtu yg lepas 7 Ogos 2010. Satu je aku mintak, tak kighe le sape2 pun bawak PAFA. Sila pastikan kebajikan pemain2 bawah PAFA dijaga. Tak mau lagi le dengo ceghite player ikat peghut lagi oooo.....sewa ghumah tak berbayo..... apepun selamat maju jaya pada Ahli Majlis PAFA yg dah dilantik minggu lepas.....

Presiden : Datuk Zainol Fadzi Paharuddin
Timbalan Presiden : Datuk Seri Abdullah Hishan Mohd. Hashim
Naib Presiden I : Encik Khairuddin Ahmad
Naib Presiden II : YB Drs Mohd Nizar Zakaria
Ahli Majlis
JOHARUDIN JOHAR ALI
ANUAR SALIM
ROSLAN ZAINAL ABIDIN
BAHARIN KHAMIS
NOOR AZIZI MOHD DIN
M SUBRAMANIAM
HASHIM YEOP NORDIN
G IRUDIANATHAN
Aku Maleh!

Aku Maleh!

Mak aiiiii...........udah nak masuk 2 tahun blog aku ni tak berposting...
aku sedo dighi ....aku tak seghajin yg aku bayangkan.........
lagi satu aku takde topik yg khusus apebenda aku nak ceghite dalam blog macam oghang lain.... mmg aku maleh!

Sempena ramadan yg bakei tiba 2 haghi ni lagi......seperti biasa ucapan Selamat Berpose pada semua...... kalo kome nak ganti pose pun udah tak sempat......besok udah haghi yg tak dibenokan berpose!......

Penat semalam kat Agrofest 2010 tak habeh lagi ni........selama 2 tahun aku kat TM Perak ni.....baghu tahun ni le yg deme baghu sedo yg aku ni ada........tu pasei le aku ghajin out station sekaghang ni......

Apepun pade semua semalam berpose.....selamat menambah pahala di bulan yang mulia ini...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss