White Water Rafting


Pada yang menggemari aktiviti air seperi white water rafting pasti dah biasa dengan 'benda' ni...
tapi pada yang tak biasa mesti tertanya2 apa dia White Water Rafting kan??..
White Water Rafting ni merupakan aktiviti menyusuri sungai menggunakan bot gentian kaca......
dan tahap kesukaran bergantung kepada tahap ketinggian air sungai serta jeram yang ada di sungai tersebut....

di Perak aktiviti White Water Rafting boleh dilakukan di Sungai Kampar berdekatan dengan Gopeng....
macam awok....
awok menggunakan khidmat pengusaha White Water Rafting yang bertauliah dan diiktiraf oleh International Rafting Federation iaitu Riverbug.Asia...
dan lebih menyakinkan awok...bila tenaga pengajar mereka dilatih oleh pihak International Rafting Federation...
sebelum deme dibenarkan berada di dalam bot......

di kawasan Sg Kampar (Gopeng) ni ada banyak operator yang mengendalikan acara ini...
tapi awok lebih yakin dengan pihak Riverbug.Asia.....
untuk tambah nilai lagi aktiviti kita disini...
deme juga mengadakan acara Water Abseiling....
kira berbaloi kalo kome membuat aktiviti air di sini......

Kome berminat dengan acaghe (acara) ni??
biase oghang buat abseiling je kan???
kali ni kite buat kelainan...
Water Abseiling......



Pada yang berminat kome boleh je hubungi awok melalui email awok shahrilhakime@gmail.com...
atopon terus je komen disini....dan Insyallah awok akan layan kome....

* Selain dari aktiviti Water Abseiling & White Water Rafting.... aktiviti Caving juge ade disediakan ..
* Caving = Memanjat dalam Gunung / Bukit menggunakan tali ...

4 Responses to "White Water Rafting"

  1. salam... boleh bagi sedikit info berkaitan program ni dr segi kos dan sebagainye dan melibatkan kapisiti ramai contohnye dalam 45 orang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dibawah ini saya nyatakan rate untukperkara yg berikut:-

      Water Rafting = RM140.00 seorang
      Water Rafting + Gua Tempurung (Level 3) = RM150.00 seorang
      Water Rafting + Gua Tempurung (Level 4) = RM160.00

      Delete
  2. bayaran harga macam mana..?? minimum person..??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dibawah ni saya nyatakan rate untuk perkara yg berikut:-

      Water Rafting = RM140.00 seorang
      Water Rafting + Gua Tempurung (Level 3) = RM150.00 seorang
      Water Rafting + Gua Tempurung (Level 4) = RM160.00

      Minimum sekurang2nya satu bot......

      Delete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss