Kellie's Castle - Rare

Uishhh....
udah lame awok idak menulih ni.....
bukan lupe...bukan sengaje...
tapi kekangan koje...
awok pulak bukan jenih yang suke tulih dan biokan dalam draft....
maknenye tulisan awok fresh daghi ladang ...hehehehe..

ok..ok...
awok rase ramai yang tau Kellie's Castle kan???
ceghite pasei Kellie's Castle ni melambak ade di internet ni...
kome taip je nama Kellie's Castle....
kompem kome jumpe..... maknenye awok tak payah le ceghitekan lagi kan?? kan???

tapi awok percaye....
kome tak penah lagi tengok gambo2 rare Kellie's Castle....
gambo2 yang bakei awok tunjokkan nanti ni...
sebenonye kome bulih je tengok bile kome berkunjong ke Kellie's Castle.....

pade yang tak berkesempatan....
awok persembahkan pade kome.....
gambo2 asli yang diberi oleh cucu William Kellie Smith .....
kepade pengurusan baru Kellie's Castle.....

William Kellie Smith

William Kellie Smith

William Kellie Smith

William Kellie Smith

William Kellie Smith
Pemandu, Penjaga Anak dan orang gaji deme....
segak2 pakaian deme ni....
William Kellie Smith
Deme ni golongan bangsawan....
dan selalu buat makan2 dengan kengkawan deme yang ada di Tanah Melayu masa tu...
lebih tepat lagi di Batu Gajah dan Ipoh....

William Kellie Smith
Kellie dan Agnes bersama dengan kereta jenis Malborough yang dipercayai masih ada di garaj Kellie's Castle
William Kellie Smith
Inilah dia William Kellie Smith .....
pemilik sebeno Kellie's Castle yang tak sempat disiapkan.....


Ada satu gambo lagi yang awok tak ambik...
gambo dalam bilik deme....
dan pengurusan Kellie's Castle dan pun mengubah satu bilik di sana...
berdasarkan kepada gambo yang diberi oleh cucu William Kellie Smith ....
awok tak ambik sebab awok tetiba rase seram....

16 Responses to "Kellie's Castle - Rare"

  1. salam wah patutlah lama menghilang,yop.kak lea pun tak reti tulis2 dan draft...tak fresh betul..betul.

    wah tak pernah pergi kellies castle.tq share semua foto ni,berangan kejap ada kat zaman tu he3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itule..awok kalo boleh sume nak fresh daghi ladang... tapi ade pendapat daghi blogger2 otai.. kalo simpan dalam draft ..at least bile kite ade idea... kite bulih je tambah kat entri kite dalam draft tu...

      ahaaa... tq..tq...

      Delete
  2. teringin sangat nak kellie castle ni ..walaupun ada beberapa org kawan kat batu gajah sana tapi semua nyombong bila diajak pegi..ishhhhh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak susah cho... mike call je awok..... rumah awok ni sempadan dengan batu gajah.... mike kabo je...Insyallah..kalo takde aghei melintang pukang.... awok bawok mike....

      Delete
  3. Hahahaha...ingatkan raja Azlan...kuang3x..patut la nmpk mcm classic je pic tu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. uiii...jauh beza tu ..... kekekke.... SUltan Azlan Shah kite tengah gering sekaghang ni...

      Delete
    2. Ye...tau baginda sedang gering....

      Delete
  4. tak peghonoh pergi sane pun. bile ler gamoknya boleh menyinggah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa.. ye ke..... kalo ade masa dan kesempatan... singgah le...

      Delete
  5. dh lama aiza tak singgah di sini.. aiza pernah pergi, tapi tak masuk ke dalam pun.. nampak seram je tempat tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak je seram... tapi ok.... dulu lain..sekaghang lain...

      Delete
  6. teman tak sampei2 lagi Kellie's castle ni... huhuu...

    ReplyDelete
  7. LM jd sayang kalau terlepas entri2 awak. Byk info. Dtg baca x drop komen pun jadilah sbb maraton bw nak kena laju2.. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak cik LM.... Awok nyampeikan infoyg awok tau je..... Utk kegunaan semua dan bsame...

      Delete
  8. dah pegi jugak kat sini ^^
    http://sinarcintaku.blogspot.com/2013/05/kellies-castle-perak.html

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss