Nuffnang!!

Awok baghu je nak komplen pade Nuffnang....
sebabnye pade 6 Jun 2011 yang lepaih (lepas) awok ade teboih (tebus) 'pendapatan' awok daghi berblog ni dengan deme.....
tup...tup....
pagi ni awok tengok ade email masok daghi HSBC....
memule awok maleh (malas) nak layan sebabnye banyok beno email spam yang gune name bank masok....

tapi bile awok bukak...
siap ade name awok lagi.....
ade pulak name Nuffnang....
sah le..... cek awok udah nak sampei kat awok....


Kat ateh (atas) ni butir2 'tuntutan' awok .....
walopon tak banyak.......
tapi duit jugak kan??? kan????

nak tambah lagi seghonoknye (seronoknya)....
setelah hampir setahon awok aktif berblog dan gunekan Nuffnang...
buat kali pertame awok dapat Buffered Earnings (BE)....
2 sekali tu Nuffnang bagi......


Walopon tak sehebat blogger lain yang dapat sampei 4 - 5 BE sekali....
tapi pade awok yang udah jaghang (jarang) menulih (menulis) ni...
ini kighe (kira) kejayaan beso pade awok......
dan buatkan semangat awok nak menulih (menulis) kembali berkobar2.....

ditambah dengan semangat Ramadan yang bakei (bakal) tibe ni......
idea2 menulih yang banyak dalam kepale awok ni....
Insyallah kalo takde aghei (aral) melintang pukang....
awok akan kembali menulih (menulis).....

P/S: tapi ngape lambat beno Nuffnang proses 'tuntutan' awok tu ye???
udah nak masok 2 bulan tu kome....

Update : Jam 2.52 petang..... cek awok telah selamat awok teghime (terime) tadi.....

10 Responses to "Nuffnang!!"

  1. wahh..sebelum tak pernoh dpt BE tp dah boleh tebus..dahsyat tu..

    tahniah dpt BE..kita sama2 nak putus asa dah hari tu kan...hahaa

    ReplyDelete
  2. teman skali pon tak penah dapat BE.. lagi kesian.. huhuhu..

    ReplyDelete
  3. 2 bulan? lambat nya..
    naseb baik dapat, buatnya nuffnang tu buat2 lupa..

    ReplyDelete
  4. Congrats dude, keep up the good work :)

    ReplyDelete
  5. tahniah dah tebuih yer Yeop ... teman paham kegembiraan mike tuu ... hehehe ...

    dan slalunye cek Nuffnang ni teman masukkan je dlm mesin cek deposit..sng banget ! terus masuk akaun kiter ... lalalalalaa ~

    ReplyDelete
  6. tahniah.. akhirnya merasa juga hasil income dr blog..

    Selamat menyambut Ramadhan Almubarak Yeop sekeluarga..

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah.. maknenye duit raya nu'man telebih la tahun ni... dah la first time nu'man sambut raye.. yahuuuuu... yey yey angah bg duit laye...

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss