Al-Hijab


Awok memang udah lame tak tengok wayang......
dan semalam...
tak peghenah2 (pernah2) Mem awok ngajak nengok wayang....
agaknye sebab awok dengan Mem tinggei (tinggal) berdue la kot.....
anak2 sume udah pos ke kampong Mem awok.... hehehe

Malam tadi awok dengan Mem tengok la ceghite (cerita) Al-Hijab...
TGV Jusco Kinta City, Ipoh jadi pilihan.....
setatnye pukoi 11.00 malam...
perghhhh....memang thrilll....... tengok pulak ceghite (cerita) hantu....

ceghite (cerita) seram lakonan Piere Andre dan arahan pun die yang buat.....
memang daghi (dari) mule sampei ke sudah ceghite (cerita) ni tak habeh saspen nye....
ditambah dengan skor muzik yang kene pade tempat nye....
buatkan penonton bertambah berdebo...

Al-Hijab ni mengisahkan si Rafael (Piere le ni)......
pelakon yang mendapat tawaran berlakon ceghite (cerita) seram 'Jalan Mati'...
tapi dalam mase same...
die memang takde feel takot langsong....
macam mane le die nak menghayati lakonan die tu nanti kan....

macam2 caghe (cara) die buat.....
sampei pegi ke Quarters lame polis ateh (atas) bukti yang terbio......
punye le hantu tu udah muncoikan (munculkan) dighi (diri) ....
si Rafael ni hapah pun idak takot......

sampei le die dapat SMS misteri daghi (dari) Mak Itam....
(errr....part ni le yang awok ghase (rasa) lawak sikit.....tetibe je dapat SMS ye......)..
Mak Itam ni macam bomoh jugak le tapi die gune ayat Al-Quran....
dan die ni le yang bukak kan si Hijab Rafael agar dapat tengok hantu....

dah dapat tengok.....
dei ghase (rasa) seghonok (seronok) pulak....
daghi (dari) sini le macam2 chantu die jumpe...
padan muke die....
oghang (orang) punye le tak nak tengok hantu...
die mintak ndak tengok hantu.....

sampei ke sudahnye...
besok pagi2 lepaih (lepas) die udah jumpe semue hantu tu...
die teghoih (terus) ke ghumah (rumah) Mak Itam dengan haghapan (harapan) Hijab die ditutop balik.....
sebabnye hanye Mak Itam je yang bulih buat...sebab die yang bukakkan Hijab si Rafael ni.....
dan klise ceghite (cerita) Melayu......
Mak Itam udah meninggei (meninggal) mase Rafael ni sampei ghumah (rumah) Mak Itam...

P/S: lagi satu yang awok ghase (rasa) macam berlebih tu...sebabkan awek Rafael si Qis dengan famili die....sikit punye moden ke.......ishhh...macam tak realistik pulak....

15 Responses to "Al-Hijab"

  1. kughang promo citer ni.
    tatau sgt pun pasal citer ni.
    baru start pun kan mlm tadi.
    maleh ah nak tgk citer antu lagi dah. penat. hihi :D

    ReplyDelete
  2. salam yeop

    mahap yer lama teman xmenjenguk ...

    amboi sonoknye honeymoon yer mike berdua..jeles teman .. hehehe..tp kalo bebudak tu xde,sunyi bebenor rasenye kan ... awok lame bebenor xgi tengok wayang...kami layan dvd aje ler.. best gak ye filem al-hijab tu.tingin juge nk nengok.awok mmg peminat cerita2 seram

    ReplyDelete
  3. rs2 kt astro 1st ada x nnti..lm x g tgk movie..tgu anak hat kecik tu besor skit..:)

    ReplyDelete
  4. dgar cerita mmg seram!
    eii nk tgok gk... hehe
    best time betul g tgok wayang.
    lewat malam pergi tu.. haha

    ReplyDelete
  5. errr..berbaloi ke tgk citer neh?

    ReplyDelete
  6. mcm best je !!..tapi mama tak suke tenguk cerita2 seram..hu2x..

    ReplyDelete
  7. Salam Yob,

    Mana gi bebudok, ngape antor kampong, cuti sekolah ke sekarang? Hu hu banyak soklan yg tak relevan dgn filem!

    ReplyDelete
  8. cerita melayu mcm tak berbaloi ke tok nak tgk kat wayang...
    bayar rm10..
    tpi cite tak menarik..
    most ly cite melayu, sume nye klise...

    xpe, bile baca description cite hijab ni...nanti yien download free...
    and nak tgk jugak :)

    ReplyDelete
  9. maap yer...tdi yien comment terGUNA account org lain :)

    ReplyDelete
  10. kakyong memang takut nak layan citer hantu... hehehe

    ReplyDelete
  11. hanya sekali je pergi jusco ulu kinta ipoh tuh.time tuh baru bukak..so tak ramai orang sangat.~tengok cerita i know u did last raya.kih3

    adess overall seram sangat tak citer ni?kalau tak seram SANGAT malas nak tengok..kang takut jadi macam citer KHURAFAT..orang lain terjerit..hnya mas je dok boring coz xseram langsung.

    ~atee yob ni orang perak la ye~

    ReplyDelete
  12. tgk trailer macam best, tapi tak berkesempatan nk tgk lagik! :D

    ReplyDelete
  13. cm best je...kena tgk ni...hehehhe

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss