1. Homestay Sg Klah, Sungkai Perak

Awok baghu (baru) je lepaih bertugeh (lepas bertugas) di Homestay Sg Klah, Sungkai...
kali ni awok terlibat mengkoordinasi kumpulan daghi (dari) Homestay Perlis....
deme datang ke sini bertujuan nak belajo dengan Homestay Sg Klah......
walopon deme pun udah lame dalam bidang pengurusan Homestay....
tapi sebagei tambahan ilmu yang deme ade....

takpele....
kome layan je le gambo2 kat bawah ni...

tu kome nampak ape bende tu???
tu deme tengah megheboih (merebus) telor.....
kat situ siap ade juei (jual) telor tak masak lagi...
4 bijik RM2.00 .....

punye le lahap deme makan....
sedap kate deme......
kalo kome ndak tau....
kome kene datang sendighi (sendiri)....

Pade yang ade hati keghaih (keras), cekal.......
kome bulih le ghendam (rendam) kaki kome dalam ayo paneh (panas) ni...
tu nampak lumut yang ade tu???
elok tu untok kulit...

Kalo kome ke Taman Rekreasi Air Panas (TRAP), Sg Klah ni...
kalo kome ndak info yang banyak....
kome caghi (cari) staff kat situ yang name nye Haji Said...
Kami semue panggei (panggil) die Pak Said...
banyak ceghite (cerita) die pasei (pasal) tempat ni...
dan jugak bende2 bergune kat sini...

Yang belah kanan tu bulih le kome panggei (panggil) kafeteria....
ni kighe (kira) tempat masok sebelom ke kolam ayo paneh (air panas) dan seanike bende kat dalam ni....
tapi kalo kome daghi (dari) Felda Residence....
tempat ni meghupekan (merupakan) tempat hujong sekali.....
maklomle....laluan daghi (dari) Felda Residence dekat je dengan TRAP ni...

Ektibiti haghi (hari) pertame deme kat Homestay Sg Klah ni....
ektibiti senam seni.....
jenoh le..... Instruktor pulak daghi (dari) Kementerian Kesihatan Sungkai...

Kalo oghang (orang) kampong...
Teng - teng ni biase je......
tapi pade oghang (orang) bando....
bende ni bende yang paling seghonok (seronok) ndak main....
eleh....yang asei (asal) kampong pun.....
udah beso2 ni takde mane nye kome dapat main bende ni....
macam deme ni...inile mase deme lepaih (lepas) geram!!!!
selain tu.....acaghe (acara) boling buah nyo (kelapa), congkak dan batu seremban jugak dibuat same...

Tu...udah tertere no telepon Homestay Sg Klah.......
kalo kome ndak mengelak daghi (dari) menginap di Felda Residence yang yang kome ghase (rasa) mahei (mahal)....
ini le tempat yang kome bulih hubungi....
bukan ape...
kome bulih kawtim rege (harga) dengan deme....
tapi kalo dapat teghoih (terus) nombor pengusahe homestay lagi cantek......
dengan rege (harga) berpatotan......
ni awok letak nombor telepon salah soghang (sorang) pengusahe homestay kat sini...
Acu @ Puan Faizah : 017-505 4226 .....



Antaghe (antara) peserta Program Homestay Perlis 2011 ke Homestay Sg Klah.....

nanti2 awok uplod lagi gambo lain...

3 Responses to "1. Homestay Sg Klah, Sungkai Perak"

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss