Bisnes Online

Gambo ehsan gugel...

Bisnes Online......
Ghamei (ramai) yang udah terlibat dengan bisnes secaghe (secara) online...
Awok cukop respek pade blogger yang buat bisnes secaghe (secara) online.....
tak kighe (kira) le ape bende yang kome juei (jual)...

selagi tak bercanggah dengan undang2 dan halei (halal)....
kome juei (jual) le.....
bagoih (bagus) bisnes online ni......
pade yang buat secaghe (secara) part time...

ini le peluang kome ndak tambah pendapatan....
sambei2 (sambil2) kome buat koje hakiki kome...
ade jugak side income yang kome dapat....
koje pun mudah je.....
kome jugak tak perlu menyewa kedai untok pamerkan baghang (barang) jualan kome tu...
yang penting gambo baghang (barang) yang kome juei (jual) tu....

kome cume perlu iklankan baghang (barang) yang kome juei (jual) tu di internet....
lepaih (lepas) tu kome kene ghajin (rajin) promote website, blog atopon pesbuk tempat kome juei (jual) baghang (barang) kome tu....
yang tukang ngato (hantar) baghang (barang) kome pun bukannye kome...
tapi poslaju atopon (ataupun) perkhidmatan kurier yang kome pilih...

yang kome kene buat lagi...
yakinkan bakei (bakal) pembeli yang deme bakei (bakal) dapat sebijik macam yang kome juei (jual) tu...
maklomle...
juei (jual) atas talian ni.........
bukan semue nye jujo (jujur).....
dan bukan semue jugak yang membeli nye jujo (jujur)....

apepun tepuk dade tanye iman kome....
dan yang penting jugak...
berjuei (jual) beli dengan berhemah....
kalo bulih untong tu bio (biar) le jadi no 2......
niat bio berniage ikleh (ikhlas)...
baghu (baru) le oghang (orang) ndak datang lagi membeli dengan kite.....

6 Responses to "Bisnes Online"

  1. byk cabaran berbiz online ni.. yg penting mesti rajin & jujur..

    ReplyDelete
  2. Minat bisnes online, tpi tak berani mencuba..cemane tu?? hehe

    ReplyDelete
  3. betul..dlm berniaga ni kena ikhlas...insyaallah rezeki pasti ada..

    ReplyDelete
  4. suker gak beli brg2 on9 ni.tp selalu kena saiz tak menepati kehendak.dah la x blh tukar

    ReplyDelete
  5. mahai betoi tangan yang bersalam tu.. er er nak satu pc macam tu...

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss