D'Warung Kari-Kari


Bukan... bukan...
yang sebenonye entri ni bukan lah entri Food Review....
tapi lebih kepada majlis ringkas penyerahan plak kepada bekas pemain pasukan Perak...
Danial Fadzly @ Wirat Nom ... oleh pihak Yob4ever.com sebagai menghargai sumbangan beliau semasa bersama dengan pasukan Perak sebelum ini......

dan kini beliau udah berhenti bermain dan dah pun bukak restoran di Ipoh...
walopon beliau anak jati Perlis....
tapi Perak merupakan negeri yang beliau pilih untuk bermastautin....

restoran ni bukan lah restoran pertama yang beliau bukak...
sebelum ni beliau pernah bukak restoran Tom Yam berhampiran dengan AEON Kinta City, Ipoh...
dan terpaksa ditutup disebabkan tiada yang  menguruskan restoran pada masa beliau masih lagi aktif bermain pada masa itu....

kali ini restoran yang dibuka adalah lebih kepada masakan Melayu citrasa kampung....
dan lokasi restoran beliau kali ini  adalah di kawasan Pekan Razaki, Ipoh....
berhampiran dengan SJK (C) Min Sin, Ampang Baru...... dan Politeknik Ungku Omar, Ipoh.....

waktu restoran beliau beroperasi adalah dari 11.00 pagi - 4.00 petang....
sebelum ini beliau pernah beroperasi pada waktu malam...
tapi disebabkan kesihatan isteri beliau yang tidak mengizinkan ketika ini...
restoran beliau hanya dibuka pada waktu siang sahaja....

oklah....
pada yang nak merasa masakan dan makanan disini....
ataupun nak mengimbau memori kehebatan pasukan Perak pada masa itu...
dan melihat aksi2 beliau ketika masih bersama Perak ...
silakan berkunjung ke restoran D'Warung Kari-Kari....
Daniel Fadzly ... No 2 dari kanan dibawah.....


Plak sumbangan Yob4ever.com kepada Daniel Fadzly

Menu dan senarai harga...
maaf le...awok bawak kamera kecik je....
tak muat gambonya...

Wakil Yob4ever.com menyerahkan plak kepada Danial Fadzly....

Banyak menu nya kome.....
kome pilih mana yang kome suka...
harganya pun berpatutan...


Favourite awok....
Pecal........ 


Gaya seorang tokeh....
dibelakang beliau...
didinding diletakkan gambar2 beliau bersama-sama pasukan yang pernah beliau sertai....



Karier Daniel Fadzly @ Wirat Nom
semasa sebagai seorang pemain bolasepak....
YearsTeam

2004-2005Kedah FA
2006-2008Perak FA
2009Perlis FA
2010ATM FA
2011Kelantan FA
2012ATM FA
2013Penang FA

27 Responses to "D'Warung Kari-Kari"

  1. alamak tiba2 rasa lapar pulak dah. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo tiba2 rasa lapo.. kena cari makan dik......

      Delete
  2. seghonok nengok org buka kedai dan ada bisnes sendiri ni...

    teman baru jadi bisneswoman kecil2an je... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. awok pun seghonok juga tengok orang berniaga.... teringin nak berniaga sendiri.. tapi takde kemampuan lagi.. takpele cik ummihanie... dari kecik jadi beso.. macam kakyong kita laa.... dah jarang berblog dah dia...

      Delete
  3. bagus la buat bisnes...macam byk je lauk nye tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itula... at least dia ada sumber pendapatan tetap kan??.... memang banyak la cik noe...

      Delete
  4. akak suka restoren yg ada pilihan lauk pauk kampung mcm tu...ada ulam,sambal belacan,ikan bakar..nyum nyum..

    ReplyDelete
    Replies
    1. awok pun suka... boleh le kita pilih mana lauk yang kita suka... tapi kang masalah jugak kak... bukan ape.. banyak yang nampak sedap je...

      Delete
  5. ni kalau ke sana...wajib singgah ni..leh wat food review...ekekekekek.... :D nampak cam sedap jer ni... terliur lak teman....

    ReplyDelete
    Replies
    1. singgah yob.. jangan tak singgah... senang je cari tempat ni....

      Delete
  6. kalo kat pekan razaki teman tau le.. bebile pegi ipoh boleh le serbu ni.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang senang sangat nak sampei tempat dia ni.....

      Delete
  7. Wirat Nom, kecil-kecil cili padi. Dulu masa dia Perak, free kick dengan corner kick dia memang power. Banyak jugak la hasil tendangan beliau membuahkan gol.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betoi... free kick dia power..... kalo ikutkan dia boleh algi bermain... tapi disebabkan takde yang nak jaga kedai.... dia terus bersara... lagi pulak bola Malaysia ni... kalo tka beringat masa tengah laku.... memang jadi pengangggur le bila bersara....

      Delete
  8. Replies
    1. itule tujuannya... nak bagi tau semua.... sop

      Delete
  9. Daniel Fadzly.. OWH msih tringat lgi aksi2 dia kat padang bola..
    dah jadi tokey dah.... masih segak mcm dlu ha..ha.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu yang awok jeles.. .dia maintain je.. .awok ni perut dah kedepan sikit ni..... gamkanya nak kena jadi tokeh la kot..

      Delete
    2. ha..ha,, itulah bang ..kena bkak kdai gak ni

      Delete
  10. Nampak pecal meleleh rasa air liur ni. Kecur sgt. Rasanya dua tahun lbh x mkn pecal

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak aiii lamanya... pantang ke ape cik LM?

      Delete
  11. Seronok kan kalau ada kerjaya sendiri
    Tak perlu kita nak makan gaji hihi
    Amboi fikiran cik akak nie jauh betol hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang seronok cik akak.... kita tuan pada koje kita sendiri... dan duitnya dapat kat kita....... ni makan gaji.. selagi tak habis gaji tu sonok le... dah habis??? ermmmm

      Delete
  12. Banyaknya menu.rambang mata klu dtg mkn kat sini

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss