Pusat Rekreasi Lubuk Timah, Simpang Pulai

Awok menunggu bila deme nak naiktaraf papan tanda masuk ke tempat ni pula....
Entri Kawasan Perkelahan / Air Terjun di Perak
Lata Kekabu, Lenggong
Lata Sempeneh, Batu Kurau
Hutan Lipur Sungai Nyior, Trong
Hutan Lipur, Papan
Bumese Pool @ Batu Hampar, Taiping
Lata Berala, Padang Rengas
Lata Ulu Chepor, Ipoh
Hutan Lipur Kuala Woh, Tapah
Taman Eko Rimba Lata Kinjang, Tapah
Air Terjun Batu Berangkai, Kampar


Ok.. cerita ni sebenonye dah lama....
tapi disebabkan dah jarang kemaskini blog...
baru sekarang ni le teringat nak naikkan entri ni.....

Lubuk Timah atopon nama sekarang nya Pusat Rekreasi Lubuk Timah ....
bukanlah nama asing untuk orang Ipoh....
sekarang ni dah berwajah baru...
cuma wajah lama nya tu.... papan tanda kat atas tu je....

Jalan Berdebu yang lebih baik dari sebelum ni...
disebabkan jalan berkongsi dengan jalan lori ke kuari ....
ini yang terbaik ....

Lubuk Timah sekarang ni sudah dan sedang dinaiktaraf .....
kalo dulu .....
tempat mandinya berselerak...
sekarang ..... dengan kawasan yang bersih dan luas......
kawasan air panas nya pun dibuat dan ditempatkan mengikut kolam...
memudahkan semua orang mandi-manda disini.....

Setiap pembaharuan perlukan pengorbanan....
kalo dulu percuma....
sekarang kita terpaksa membayar harga untuk pembaharuan...
RM3.00 untuk dewasa... dan RM1.50 untuk kanak2.....
oh ye.... Lubuk Timah ni...
lokasinya mudah....
jalan dari Simpang Pulai ke Cameron Highlands.....
sila pastikan kita tak terlepas papantanda masuk ke tempat ni.....
dari Simpang Pulai... Pusat Rekreasi Lubuk Timah ni terletak di sebelah kiri.....








apa yang awok perhatikan...
masih banyak lagi kerja-kerja naiktaraf sedang dilakukan oleh pihak pengurusan Pusat Rekreasi Lubuk Timah....
selain itu, kerja-kerja naiktaraf di pusat ni .. masih dalam fasa pertama...
banyak lagi koje deme nak buat ni kome......
dah namanya Pusat Rekreasi kan.....

ok ... macam biasa... kome layan gambooooo....
Anak2 ... oppss.... silap..adik2 awok...
seronok berendam....

Kawasan meletak kereta di kawasan dibahagian dalam...
masih luas dan selesa untuk meletak kereta....


Dikabo kan.... ini tempat /kedai makan sementara....








17 Responses to "Pusat Rekreasi Lubuk Timah, Simpang Pulai"

  1. Replies
    1. Insyallah nanti sampai le tu tuan.... tapi tuan selalu ke oversea jeeee

      Delete
  2. tak pernah sampai pun lubuk timah nie...memang kena gie perak ni sebab kat perak banyak tempat menarik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyeee.... banyak tempat menarik.... silale datang ke Perak... Insyallah orang Perak akan sambut....

      Delete
  3. kalo x ramai yg tau sure bersih lagi la...kalo tak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss.... betoi tu cik amirah..... dan yang penting sekarang tempat ni berbayo.. Insyallah akan bersih....

      Delete
  4. CN mcm pernah dgr nama lubuk timah tp tak pernah sampai lagi tempat ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa... kena le sampai ke sini nanti CN...

      Delete
    2. hehe...In shaa Allah CN plan elok2 nanti ke sana :)

      Delete
    3. roger2 le nanti.. kalo sampei ke sini ye CN...

      Delete
  5. best nye.. Macam nak kena cari tempat nih untuk bercuti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cari..cari jgn tak cari.. kalo tak jumpa boleh je roger awok yg kat Ipoh ni... Insyallah boleh diatur....

      Delete
  6. Macam best jer tempat nie...boleh bawak budak-budak main kat sini nanti ..insaaAllah . ..terima kasih atas perkongsian ini admin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius nya... tempat ni dah best...... tak rugi kalo datang ramai2 berkelah ato mandi manda kat sini...... tq.....sama2 kita berkongsi yeee

      Delete
  7. Tak perasan plak ada air terjun kat area nii.bila godek2 entry blog ni, tergerak hati nak bca :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu le... ramai tak tau..... itu jugak le tujuan awok berblog ni... nak sampei kan info pade semua...

      Delete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss