Lata Sempeneh, Batu Kurau


Lata Sempeneh
Gambo Intro Lata Sempeneh, Batu Kurau

Alhamdulillah....
walopon semalam awok kesuntukan mase.....
kalo diikutkan haghi Sabtu awok nak kesini...
tapi tak dapat.... sebab last minute awok ade koje.....

akhirnye dapat jugak awok ke Lata Sempeneh ,Batu Kurau.....
perjalanan daghi rumah mentue awok di Gunung Semanggol ke sini....
tak jauh....
dalam setengah jam je udah sampei....

kalo kome sampei je Pekan Batu Kurau....
kome caghi papan tanda arah ke Kg Sempeneh....
dan kome ikut arah tu...
sampei kome jumpe Masjid yang mane kat sini baghu jalan tu berpecah due...
kome ambik yang belah kighi kome.....
dalam 3km kome akan sampei ke tempat tumpuan mandi mande nye....
Lata Sempeneh
Kome nampak je pintu gerbang ni....
maknenye kome di tempat yang betoi.....
Lata Sempeneh
Tempat terbuke yang bumbung biru tu.......
tempat letak keretanye pun luas jugak.....
Lata Sempeneh
Tiket masuk ke sini....
yang sebenonye lebih kepada bayaran meletak kereta kome kat sini...
Lata Sempeneh
Saje je awok tangkap......
kome bace je le...
Lata Sempeneh
Jambatan yang merentangi sungai......

Yang sebenonye.....
inile antaghe gambo2 terakhir dalam kamera awok...
sebelum kamera awok jatuh dalam sungai.....
itu yang tambah penat lagi tuuuu...

yang canteknye lagi....
lepaih tu teghoih hujan lebat.....
kebetulan pulak YB ADUN Batu Kurau datang melawat mase tu.....
kate di deme ........ nak naik taraf Lata Sempeneh ni.....

walopon awok ade tangkap gambo gunekan telefon....
tapi tetap tak dapat gembirekan hati awok....
nanti awok akan tambah lagi gambo2 kemudahan yang ade kat sini.....
banyak kome.... dengan surau nye....
ade satu tempat terbuka berbumbung......
ade pondok.......

sabo je le.... rase nye boleh selamat lagi kamera awok tu....

P/S: Deghoyan Batu Kurau musimnye udah bermule......... 
deme kate deghoyan kat sini ...sedap...
maklumle... tanam tepi bukit.....

P/S1: dalam perjalanan tu awok ade terpeghasan ade papan tanda ke Lata Telaga Tujuh.....
Insyallah awok tak serik...walopon kamera jatuh dalam sungai....

21 Responses to "Lata Sempeneh, Batu Kurau"

  1. bestnya..

    mak mertua awk kenal arwah mak sy x?sensetif lak baca, gunong semanggol... :)

    ReplyDelete
  2. xpe lleh beli baru..huhuhu~ best nyerr tgkk ^^ bila la nak merasa p jugak..hehehe

    ReplyDelete
  3. errr...... umum sangat le soalan mike tu.... ce bagi detail..name arwah mak mike tu.... Insyallah mak mentue awok kenei....

    ReplyDelete
  4. Macam best jer tempat ni... nak kena meneroka sini ni..

    ReplyDelete
  5. wah,dah pg ke sempeneh.. knape tak bgtahu.. klau tk buleh jmpe.. dtglg ye.. hehehe

    ReplyDelete
  6. Salam kome...

    Awok tak peronah ke sini lagi walopun awok org perak jadi....

    ReplyDelete
  7. kamera jatuh dlm sungai???? huwaaaaa...

    ReplyDelete
  8. Lata sempeneh memang best. Kg awak di kg jelai, ateh sikit jer dari batu kurau tu. Kat kg jelai ada 1 kg air itam. Situ pun ada jugak sungai. Kalau dulu2 memang best la sungai air itam tu. Tapi sekarang idok ler awak tau mana ropanya dah. Lama tak jejak. :D

    ReplyDelete
  9. aiza orang perak juga, tapi tak pernah sampai sana lagi..

    ReplyDelete
  10. Its okayyy. Bertabah yaaa bro. Jangan putus asa. Ada sebab tuu knapa camera tu jatuh. Anyway, nice tempat rekreasi ni. :)

    ReplyDelete
  11. alahai sian ke awok..sabar ye..^^

    ReplyDelete
  12. wowww...dpat mndi air trjun mmg best..air pn sjuk je :)

    ReplyDelete
  13. cantik lg tempat dia
    masih kekalkan keaslian alam sekitar

    ReplyDelete
  14. @Encik Mohd Fauzli....
    memang cantekkkk..... tapi kalo deme dah upgrade lagi marbeles....

    @Encik zakirasli...
    laaa...oghang Batu KUrau ke???.... kalo awok tau .....aowk caghi mike.. bulih dapat Deghoyan Batu Kurau... kekeke

    @cik Norhasniza Khalid
    dapat beghendam lagi syok...

    @cik Wirda Amir....
    dah tau ni..kene le datang...

    @cik wahida.....
    itu le...sedihhhh...

    @Encik Amin A.R..
    Sg Air Hitam tu mmg tempat rekreasi macam kat Sempeneh jugak ke??? kalo ye...awok nak datang.... tapi bukan sekaghang leeee...

    @PakcikLie PCL....
    awok pun 1st time ke situ....

    @cik Mizz AIza.....
    haaa...dah tau ni kene le datang....

    @cik Nies alhaQ....
    sedihhhhhh.......

    @cik Gee GTG....
    itu le....mmg awok sabo ni.....kamera tengah jemo lagi kat paneh....

    @Encik S.K.A....
    betoiii..... mmg sejuk....

    ReplyDelete
  15. @Encik Sop....
    haghap nye dikekalkan le kecantikan tempat ni...

    ReplyDelete
  16. awok tengok ayor sungai cengini ghase sejukkk je..bolehlah awok bw famili dtg sini berkeloh...jauh dok ghasenye dr kuale..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jauhh..... Dekat je..... Keluo Kamunting..... Ambik jalan ke Batu Kurau......

      Delete
  17. yg ni teman tak sampei lagi... batu kurau-nibong tebal takle jauh sgt...

    kalau mike ada lokasi GPS dia lagi molek Yob ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah nanti awok caghi..... Errrrr..... Bende2 camni awok kughang sikit ilmunyeeee

      Delete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss