Lata Kekabu, Lenggong


Alhamdulillah.....
2 haghi awok tak berblog sebab awok ke Lata Kekabu, Lenggong..
kali ni lain sikit perjalanan awok...
sebabnye awok bermalam di sini....

awok ke Lata Kekabu, Lenggong ni ateh tujuan reccee kawasan...
sebelum program sebeno akan berlangsung...
jadinye..daghi penat perjalanan sehaghi...
baik le awok bermalam disini dengan kengkawan...
kesah bermalam di Lata Kekabu, Lenggong ni di entri lain pulak la yeeee....

Takpe ...kome layan gambo je.....
koordinat GPS nye 5° 0' 39.34" N  100° 58' 43.24" E
mudah kalo kome daghi exit tol Kuala Kangsar....
kome terus je..........
jalan nak ke Grik, Pengkalan Hulu....
berjage2 dengan papan tanda Lata Kekabu, Lenggong di sebelah kiri kome....

Lata Kekabu
Lata Kekabu, Lenggong - Koordinat GPS nye 5° 0' 39.34" N  100° 58' 43.24" E ......

Lata Kekabu

Lata Kekabu


Lata Kekabu
Kawasan letak kereta pun luas....
Lata Kekabu
Jangan risau, kome Insyallah takkan sesat kat dalam Lata Kekabu, Lenggong ni

Lata Kekabu
Jalan masuk utame ke Lata Kekabu, Lenggong
Lata Kekabu
Surau untuk kemudahan semua 
Lata Kekabu
Tandas yang bersih

Lata Kekabu
Tapak perkhemahan....... bersih tempat ni....
memang terjaga...
sampei kan nak cari kayu api pun payah.....
Lata Kekabu
Dewan beso yang ade kat sini.....
Lata Kekabu
Ini surau lama, tapi sejak ada surau baru....
deme buat opis deme...

Lata Kekabu

Lata Kekabu
Tapak Jungle Tracking pun ade....
sesuai kalo nak buat kem motivasi....

Lata Kekabu
Lawo ayo nyeee....
Lata Kekabu
Ayor terjun kat Lata Kekabu, Lenggong....
ni lubuk yang paling dalam .............
lawoooo..... bejage2 kalo mandi kat sini.......

Lata Kekabu
Kome tengok amaran bahaye mandi kat Lubuk Dalam ni....

Lata Kekabu
Antaghe kemudahan yang ade disini...

Lata Kekabu
Kome bernaseb baek.....
tuuu...yang bergayut2 ateh pokok tu......
kome meghase leee....
Lata Kekabu
Udah rezeki awok dengan kengkawan......
sedapppp......... 
Lata Kekabu


Entri akan datang kesah pengalaman awok bermalam di Lata Kekabu, Lenggong ni dengan sleeping bag jee.......

Oh ye... ini kadar bayaran pada yang nak berkhemah dan gunekan kemudahan disini....

Lata Kekabu

22 Responses to "Lata Kekabu, Lenggong"

  1. murah juga sewa kalau bercamping.. ^^ perak banyak tempat yg boleh pi melancong..hoho.. ada muzium lenggong kan?

    ReplyDelete
  2. lawa tempatnye..tapi jauh benor ler pulak..

    ReplyDelete
  3. Bestnyer.. murah plk tu klau nak bermalam.... blh prgi ni

    ReplyDelete
  4. mmg syok betol la tgk tmpt ni. nak pergi keadaan tak mengizinkan kita tuk sampai sana... ntah la tahun bila dapat ke situ..

    ReplyDelete
  5. lenggong tu home town aiza.. hehe..

    ReplyDelete
  6. best nyer tgk air terjun.. yeah.. ayat awok y tulis xkan sesat tu say suka..heheheh ^^

    ReplyDelete
  7. ghasenye ayo teghojun yg beloh ataih tu tinggi.. ngape dlm gambo ni ghendoh pulok.. ke ni gambo yg lain..tempat tu pulok idok dibagi di deme mandi..jenuh juge la bejalan ke tempat tu.. tapi mmg tempat ni antaghe yg paling cantik yak..

    ReplyDelete
  8. udoh bulih buat buku ni yob.. cube laa..

    ReplyDelete
  9. sonokke miker berkhemah kat situ dengan teman-teman miker?ekekeke..

    ReplyDelete
  10. Serinoknya dpt mandi ayor terojon

    Deroyanpun ade..??hehehe

    ReplyDelete
  11. jng lupa singgah tasik raban....naik bot keliling tasik

    ReplyDelete
  12. Wow... menarik.. kena set percutian ni...

    ReplyDelete
  13. laki teman suruh tanya...ada tempat nak memancing x?..*mencik*

    ReplyDelete
  14. @cik Normi Nieza...
    cantik kan.....ni ALlah yang punye...

    @cik Nana Liena...
    memang murah..... mmg banyak tempat menarik... itu awok terai nak cover tu...... tang Muzium Arkeologi Lenggong tu....entri lain pulak ye....

    @Encik Amin A.R...
    bile mike balik Tepen..singgah le....

    @cik Wahida....
    mmeg damai...dengo bunyi sungai.... sambil melihat alam ciptaan Allah..... syahdu le pulak...

    @Encik zakirasli...
    haaa...mike daghi Batu Kurau bukan jauh pun..... boleh ikut jalan potong Selama tu haaa...

    @cik Norhasniza Khalid....
    Insyallah ade rezeki sampei le nanti tu... jangan riso ..takkan lari temapt ni ...

    @cik Mizz Aiza....
    laaa.....mike algi tau le pasei tempat ni kan???..

    @cik AiSyA LiEzA...
    mmg bestt..... kekeke.....sebabnye banyak papan tande.... kalo sesat jugak..awok tak tau le...

    @cho a.samad jaafar....
    awok tak pegi sampei ke ateh tu.... jenoh chooo..tinggiiii.... ini setakat mandi kat gigi ayo pun ok..... buat buku??...errr... ade ke yang nak sanggup keluo duit biaya???...

    @cik SHiela....
    entah le...mike macam mane...seghonok???

    @cik Wirda Amir...
    mmg seghonok.....errr...udha rezeki.... udah sejuk mandi ayo teghojon...kite bagi paneh...makan deghoyan.... kekeke

    @Encik farid salleh....
    haaa...set...set.... memang menarik...

    @cik Nini D...
    ade...tapi awok mancing ni kughang sikit.... setakat udang awok ok...

    ReplyDelete
  15. @ENcik muazkkgp....
    Itu trip akan datang pulak....

    ReplyDelete
  16. yob cer mike tunjuk hasil koje mike ni kat boss mike.. mane tau die bekenan..

    ReplyDelete
  17. @cho a.samad jaafar....
    takpe...... bio die tak tau...maleh...kang banyak pulak dakwe dakwi nyeeee

    ReplyDelete
  18. Khemah kne bawak sndri yee ?

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss