Hutan Lipur Kuala Woh,Tapah

Baru2 ni bersempena dengan Majlis Pelancaran Pelancongan Malam Paranormal @ Kellie's Castle....
awok berkesempatan mengikut famtrip media yang dianjurkan oleh opis awok....
antara tempat yang dilawati ialah Hutan Lipur Kuala Woh...
memandangkan Kawasan Air Terjun merupakan kawasan kegemaran awok....
awok pun nak berkongsi dengan kome......

Hutan Lipur Kuala Woh ni terletak di jalan lama Tapah menuju ke Cameron Highland...
mudah nak kesini...
pada yang berada di Highway Plus...
kome cuma susuri exit Tapah dan dari lampu isyarat selepas Exit Tapah tu...
kome pilih jalan ke kiri ....
terus je...sampai le kome jumpa papantanda ke Hutan Lipur Kuala Woh ni...
dari kiraan awok....ada 2 je papantanda nak ke Hutan Lipur Kuala Woh ni...
ape punya kedekut le Majlis Daerah Tapah ni....

Hutan Lipur Kuala Woh ni dibawah jagaan Jabatan Perhutanan Negeri Perak...
makanya tak hairan le bila tengok awok tengok terjaga dengan baiknya....
macam biasa ....
gambo2 dengan info berkaitan ada dibawah ni....



Tapak Kawasan Perkhemahan yang disediakan disini...
agak selesa.....


Toilet 

Jejak Pribumi Hutan Lipur Kuala Woh...
nak tau lebih lanjut???
datang le ke sini....

Pusat Informasi yang disediakan oleh Jabatan Perhutanan Negeri Perak.....
ada motor tu....maknanya ada le pegawai kat sini....

Bangunan merah tu bukan surau....
tapi lebih kepada pejabat Jabatan Perhutanan Negeri Perak...
surau disini terletak bersebelahan dengan bangunan merah ni....

Tarikan utama disini...
Kolam Air Panas Semulajadi....
yang jarang ada Hutan Lipur di tempat lain....

Bangunan di seberang ni sebelum ni pernah dibuat galeri ato muzium sebelum ni...
tapi awok kurang pasti kenapa tak diteruskan.....

Ini pulak... peta petunjuk di sini.

Kreatif.......

Chalet yang terletak dikawasan Pejabat Perhutanan Negeri Perak....




Tempat menukar baju yang diasingkan dari toilet utama.....

Satu-satunya kedai yang terletak disini....

Dipercayai terdapat Gunung Berapi Tersembunyi disini.....

Kawasan meletak kereta disini pun luas....







10 Responses to "Hutan Lipur Kuala Woh,Tapah"

  1. baru aiza tahu mengenai tempat ini.. tak pernah lagi ke sana.. cantik suasana kehijauan tanpa pencemaran macam tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak sebenonye kawasan hutan lipur dan tempat perkelahan yang ada kat Perak ni.... siriyesli...tak semua tempat awok tau.... tapi Insyallah awok akan up kan entri sekiranya awok ke tempat2 macam ni...... dan kawasan menarik di Perak...

      Delete
  2. seriyesli nampak menarik :)
    lama dah idok g ke hutan lipur ni.....dulu selalu ke Sekayu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekayu....last awok ke sana masa 2001 kalo tak salah... masa tu zaman belajo lagi..... cuti balik ke kg kawan di Marang..... dan 2 hari awok dgn member tu pusing Terengganu..... singgah Tasik Kenyir..... dan 2 - 3 tempat lagi yang awok lupe nama....

      Delete
  3. bestnye kalau bawa anak2 mandi kat sini hari minggu...berkelah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang bestttt..... tambah2 hari panas ni.... best berendam dalam air sejuk

      Delete
  4. wah..ada kolam air panas semulajadi. best nyer.... that day my abang ada ngajak kita pergi ke kolam air panas lenggong sana... rasa mcm nak pergi le... best tau mandi air panas memalam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kolam Air Panas kat Lenggong??? haaa..bagoih ni berkongsi....awok tau ada Kolam Air Panas kat Pengkalan Hulu dengan Trong, Bukit Gantang je....

      cik wantie kat Kula WOh ni free tak kene bayo.....teringat pengalaman awok mandi air panas waktu malam kat Selayang dulu... memang best..... tapi keluo daghi air panaas tu... sejukk pulak rasanya angin....

      Delete
  5. kalau nak tau, rumah kita le kat batu maung tu... nak datang penang makan seafood kat teluk tempoyak ke? moh le.. kita join sesama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaaa..... ajenye.... tapi awok selalu makan kat Jeti LKIM tu... sedappp ooo... rege nye pun takde le mahei manapun...... selalu makan situ bila balik dari rumah mentua kat Semanggoi... 30/45 minit je sampei situ

      Delete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss