Burmese Pool @ Batu Hampar,Taiping

Ok.. kawasan perkelahan Burmese Pool ni bukan satu tempat yang asing untuk oghang Taiping....
tapi oghang Taiping (Baca : Tepen) lebih senang memanggei tempat ni Batu Hampar...
terletak di tengah Bandar Taiping ... senang ceghite jalan ke Bukit Larut....
kalo kome jumpe Kamalodge Resort......War Cemetery dan Pejabat Pertanian kat sini...
Insyallah kome akan jumpe Burmese Pool ni...

Awok terpikir jugak ngape name tempat ni Burmese Pool?...
adake sebab oghang Burma@Myanmar yang jumpe tempat ni???
atopon sebab ramei oghang Burma kat sini dulu???
arghhhh...pening laaaa....

syok jugak kat sini.....
sesekali mendengo bunyi air sungai mengalir....
dikelilingi oleh hutan....
bunyi unggas...
perghhhhh..... macam sajak le pulak....

kalo kome rajin....
kome boleh mendaki sikit ke ateh..
untok sampei ke kawasan air terjun nye...

kome layan je gambo2 yang awok letak kat bawah ni...
dan kalo kome berkesempatan atopon beghade disekitar Taiping...
ambik masa dan singgah ke sini.....


Ini bukan tiket masuk ke sini...
tapi bayaran meletak kereta.....
kalo tengok yang tertulih.. utk jaga kebersihan tempat ni...
tapi ....tapiii...... tak beghape nak bersih ....


Ada gerai makan yang selesa kat sini......








Ok ini memang rare....
awok rasa bekalan air bersih kat Taiping ambik daghi sini la kot....




Kalo tak sebab kesini....
awok tak tau pun yang sungai ni namenye Sg Batu Tugoh.....

Jambatan Besi yang merintangi Sungai untok ke sebelah sana.....
sana (baca ; tempat berkelah)

Toilet merangkap kedai...


0 Response to "Burmese Pool @ Batu Hampar,Taiping"

Post a Comment

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss