Misteri - Makhluk Menumpang

Ceghite ni ceghite betoi yang berlaku di rumah Mak awok....
kebetulan 2 - 3 bulan ni...
mak awok beghade di Klang (rumah adik awok) ...
menjage anak adik awok sementaghe deme mencaghi pengasuh....

disebabkan rumah awok dengan rumah mak awok dekat....
awok beghulang alik tido dirumah mak awok.......
selain tu, ade soghang lagi adik awok yang tinggei di rumah mak awok tu...
itu pun kekadang adik awok tu tido dirumah awok je....

misteri nye berlaku lebih kughang dalam seminggu ni.....
di dalam toilet mak awok....
ade seperti 'bende' yang tinggei menumpang .....
memang suspen le....... nak buang hajat pun takut.....

mak awok yang kebetulan balik minggu lepaih ......
syak mungkin tikus kat dalam toilet ni.....
adik awok pulak takut kot2 alif wau lam ro......
mane idaknye....sebab disebelah rumah mak awok ni...
tuan tanah nye bio kan tanah die semak...
walopon awok udah berkali2 komplen dengan MBI......

awok pulak balik ke rumah mentue minggu sudah......
jadinye....bile udah balik ke Ipoh....
awok yang beghani....beghani takut ni...
menjengah le ke toilet mak awok ni.....

memang sah ....
ade 'bende' yang menumpang di toilet rumah mak awok.....
dan bende tu masih ade lagi menumpang....
disebabkan payah nak menangkap nye.....
gambo 'bende' tu dekat bawah ni...
kome cube teka ape ke gerangan 'bende' tu????



Maaf le...... udah memang disitu 'bende' tu menumpang...... terpakse letak gambo  yang paling elok ni....

23 Responses to "Misteri - Makhluk Menumpang"

  1. ulorrr???takutttt..hehe..kalo ulor ni memang selalu dengor duduk menumpang kat situ. taktau la camne dia leh masuk...takottt..hehe

    ReplyDelete
  2. Salam... Saya syak ular sbb klu tilus dia x duduk situ x gerak2. Mmg byk kes ular ngap org sedang menyangkung huhu. Bahaya nya...

    ReplyDelete
  3. cik amirah......
    kalo ulor memang takut..... tapi bende ni geli campo takut.......

    cik LM...
    hampir tepat...tapi tak kene....... tapi kalo betoi le ade kes org kene ngap mase tengah melepas hajat tu..... mmg kesian le.... hajat tak sampei...... bale yang dapat.... hehehe....

    ReplyDelete
  4. apa yg misteri tu bapak lintah kah..

    ReplyDelete
  5. makhluk apa ni? ngerinya.. macam ular je, tapi kenapa dia lepak kat dalam air? tak cuba bunuh ke? bahaya ni..

    ReplyDelete
  6. ngeri kuttt~~ >.< mmg x tenang r.. ahhahha..

    ReplyDelete
  7. cik fadh leyanie....
    uiii...kalo bapak lintah beso tuuu..... tokeh minyak lintah suke ooooo

    cik Mizz Aiza....
    dah cube bunoh...dah try tangkap ...tapi tak dapat...... teke...teke....

    cik Miz Tia....
    teka.... udah dekat sangat dah tu...

    cik AiSyA LiEzA....
    mane nak tenang nye... tengah2 buang hajat kanggg...die muncoikan diri...mmg terkejut ooooo..... kekekek

    ReplyDelete
  8. hahha...cik akak tak nampak apa lah dik..hihi...hitam je cik akak tengok..hahaha

    ReplyDelete
  9. cik Nao Mei.....
    teghase mude pulak bile dipanggei adik ni... hihihih..... kene tengok betoi2 baghu nampak bende nye tu.....

    ReplyDelete
  10. belut kut....tp cemane buleh sesat kat situ eh?

    ReplyDelete
  11. hahahahha adeih saya ni betul2 fokus baca tulisan sebijik2,then erk...tu ular ke?tikus mondok ke?belut ke(goreng pun sodap)ahhaha main2 jelah mana ada belut kat situ adeih

    kalau ular mak aih..saya nak blah cepat sbb mmg takutlah tgk foto ular.teringat mama saya dulu2 masa nak buang hajat kat toilet yg duk kat luar tu..elok je ular 'posing' melentok...mama tahan nafas..baca mcm2 doa n surah..syukur ular tu blah.

    huishhh misteri betul binatang apa tu?

    ReplyDelete
  12. susah nak meneka sbb gamborr kurang jelas. hurm, nak try jugak la bajet macam teki-teki. rasa2nya, katak? kodok?

    ReplyDelete
  13. En bob matcha.....
    hampir dah tu...... tapi tak kene.... itu yang herannye...macam mane bulih msuk ke situ....

    cik ||aLeaSaRa||....
    dekat dh tekaaan mike.... awok penah dulu meghase toilet kat luo...... malam2 le yang paling takut nak pegi... tapi sebab terpakse...... takut2 pun hajat tetap kene dilepaskan... heheheh...

    En 依之汉....
    maknenye mike pun penah alami bende ni kot.....

    En kopi pasta...
    dekat dah tu...tapi tak kene...... hikhihkhikhi...

    ReplyDelete
  14. Adakah ianya ikan keli? Ehhehe :D

    ReplyDelete
  15. En Amin A.R...
    dekat tapi jauh jawapan mike cho..... hehehehe

    ReplyDelete
  16. hahahaha tak puas hati ...cepatlah update apa kebenda binatang tu...nak jugak tau(sambil tutup mata dengan jari)

    ReplyDelete
  17. cik ||aLeaSaRa||...
    sabooo..saboo...tak suspen le kalo bagitau awei.....

    ReplyDelete
  18. uishhh..ramai yg teka x betul ni..x nak teka la..cepat la bgtau..hihihi.. suspen je..

    ReplyDelete
  19. cik ima salsuzaima....
    ade...ade sorg yang teka betullll............

    ReplyDelete
  20. biawak ke? mana dtg biawak?? selalunya si Panjang yg suka dok celah2 tu.. sipanjang tau an apa dia? "snake"

    ReplyDelete
  21. cik tengku butang....
    tak tau le mane bende ni datang.... pintu tutop selalu......agaknye die ade ilmu halimunan kot...... tapi yang peliknye...pandei pulak die tuju ke toilet....

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss