Pasar Minggu Kamunting Raya

Kome layan gambo dulu yeeeee

Kamunting Raya
Anak Itik, Anak Ayam, Anak Burung Puyoh pun ade.....
Kamunting Raya
Saje ngambik gambo kerusi gerai yang kosong.....
Kamunting Raya

Kamunting Raya




Kamunting Raya
Segale jenih ulam ade kat sini...

Kamunting Raya

Kamunting Raya

Kamunting Raya

Kamunting Raya
Ini namenye keladi telor...


Ini semue gambo2 mase awok ke Pasar Minggu Kamunting Raya...
kat mane tempat ni??..
udah namenye Kamunting..... kat Taiping le...
Pasar Minggu ni terletak bersebelahan dengan Bas Stesyen Kamunting Raya...
ini trademark termudah sekali kalo nak ke Pasar Minggu Kamunting Raya......

Uniknye paso minggu ni pade awok...
sebabnye...
bermula daghi haghi Sabtu lagi jam 3.00 - 4.00 petang deme udah set up khemah deme...
dan malam Sabtu tu deme akan mule berniage Pasar Malam...

dan ektibiti berniage deme akan berterusan sampei ke haghi Ahad...
jam 12.00 tengahari....
kat sini...
kome name je ape yang kome nak...

semue nye ade....
daghi hasil kering macam sayur, ulam-ulaman.....
ke tempat basah macam Daging, Ikan, Ayam........
nak beli baju, kain seknike bende berkait dengan kain pun ade......
malahan benih pokok buah-buahan pun ade
tang rege nye (harga) kome jangan riso....
bulih bawak berbincang lagi....
pade yang pandei berurusniage......
dapat le rege tu murah.....

disini jugak..setakat kome nak makan.... takde masalah.....
ade je gerai yang menjuei makan......
maklumle...kaum Adam ni kekadang maleh nak ngikut kaum Hawa ni berbelanje...
ate...caghe terbaik..bio deme berjuei beli....
kite melayan tekak kite.....

lagi satu kome jangan risau, sebabnya Pasar Minggu ni tetiap minggu ade...
walopon haghi Raya.......
jadinye...pade yang berdekatan dengan Kamunting ......
ape lagi.... Pergilah Melancong!....errr.. kire melancong jugak la kan????



17 Responses to "Pasar Minggu Kamunting Raya"

  1. memang happening pasar ni kan. selalu kami jalan kaki je. dekat bebeno dgn rumah kakak. dekat belakang tu je..

    ReplyDelete
  2. La sayangnya cik akak kat sarawak...lepas nie cik akak booking flight nie..hihi...nak singgah pasar tu..hihi...:)


    cik akak dah folow sini...makseh sudi menjelajah dunia purple cik akak :)

    ReplyDelete
  3. cik amirah....
    memang happening..... awok pegi ni pun sebab balik ke umah mentue...... laaa... kakak cik amirah dok kat tamna sebelah tu je ke???.. takde masalah langsung le nak pegi...

    cik Nao Mei...
    ahaksss...... booking flight semate2 nak ke paso ni... kekekek..... bulih je kalo nak buat.... time kasih jugak sebab jelajah blog awok ni yeeee

    ReplyDelete
  4. Saya biasa singgah di sini apabila balik kampung. Abah kata masa nilah nak kenal suasana kampung. Teringat zaman semasa arwah Opah masih ada lagi.

    Terima kasih tuan/puan kerana mampu mengimbau kembali kenangan lama. (y)

    ReplyDelete
  5. TEMAN GERAM NENGOK SAYUR YG HIJO2 TU.. HU3

    ReplyDelete
  6. Inile satu sebab ngape awok suke berblog..... Selain daghi memberi info dan panduan pade semue.... Dapat jugak menggamit memori kengkawan.... Time kasih sbb sudi kesini.......

    Tengku Butang....
    Kalo ade kat tempat kejadian tu.... Lagi le gerammmmmmm

    ReplyDelete
  7. taiping sllu pi..tapi teman tak tahu pula kamunting raya kat mana sbb jarang balik kampung..huhu

    ReplyDelete
  8. @cik Nana Liena....
    Kamunting Raya tu sebenonye bas stesyen Kamunting tu le..... sebelah Stesyen Bas tu ade tapak pasar malam yang lueh.... haaa...kat situ le tempatnye....

    ReplyDelete
  9. teringin nak pergila, lagipun kampung dekat2 dengan situ.. hewhew

    ReplyDelete
  10. cik Aina Ayunie....
    pegi...jangan tak pegi...... udah dekat sangat....

    ReplyDelete
  11. owhhhhh selalu lalu je.pernah jugak singgah kat gerai tepi jalan yg jual pisang goreng..pernah jugak lalu satu pagi tu nampak penuh kereta rupanya ada pasar ni he3

    ReplyDelete
  12. ni pasar yg dekat KFC tu! lama tak pegi sana, balik kg Jana baru singgah pi.

    ReplyDelete
  13. cik ||aLeaSaRa||
    oghang Tepen ke???.... kalo oghang Tepen ato Kamunting udah wajib singgah paso ni...

    cik fadh leyanie....
    oghang Kg Jana???.. uii mmg dekat sangat tu....biase oghang dekat2 paso ni udah tak heghan dahhh...... betoi le mmg dekat dengan KFC tu...

    ReplyDelete
  14. tak pernah sampai lagi pasar tu..

    ReplyDelete
  15. cik Mizz Aiza....
    dah tau ni ...kene le sampei....

    ReplyDelete
  16. Kalau dedolu, arwah abah sebut je nk g pasar malam/pagi kamunting ni, memang mengelejat nak ngikut.... Hehehehe.... Sejak berjauhan dari taiping ni, boleh teringat-ingat je la segala yg ade jual kat situ... :)

    ReplyDelete
  17. Encik Amin A.R .....
    sesekali cho bawak2 tughon ke Tepen.... berjalan mengimbo memori..... syahdu betoi rasenye....

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss