Waibi Oh Waibi

PRU13 dah pun 2 minggu berlalu.....
kite pun udah tau sape yang menang jadi ADUN...
dan sape pulak yang jadi Ahli Parlimen tempat masing2......

dalam tempoh berkempen PRU13 yang lepaih...
macam2 janji dan kate yang diberikan pade pengundi...
ade yang sangat......sangat menarik......
dan ade yang tak terjangke di kepale otak kite ni....

bile udah menang PRU13 ......
secaghe otometiknye...
yang menang akan bergelo Waibi (YB).....

Waibi yang menang tu....
sile...sile le jadi Yang Bekerja..... Yang Berkhidmat...
dan bukannye Yang Berhormat sahaje......
yang lapo kan penghormatan daghi oghang ramai....

tak kighe le caghe mane yang die menang.....
sile pastikan segale yang dijanjikan.....
dikota........

dan lebih2 oghang tak gemo kalo yang menang....
hagham tak nampak muke.....
yang die tau....
bulan2 die dapat elaun......

Berkhidmat dan Bekerja le kepade rakyat dengan ikleh.....
tempoh 5 tahun ni tak lame.....
pejam celik...pejam celik...
udah kite ngundi balik........

5 tahun perkhidmatan kome akan dinilei oleh pengundi kome....
dan jangan mase dekat PRU baghu kome nampak muke....
jengok2 le oghang kampung....
jengok2 le oghang susah....
jengok2 le masalah rakyat....

Oh ye Waibi...
pastikan jugak le wakil kome yang kome lantik tu...
buat koje.....
takot nanti jadi kaduk naik junjung....
lebih die pulak daghi bos nye.....


P/S: Ye Waibi......tolong ye.... ingat2 same kawasan yang kome wakili tu ye..... jangan asik nak melagham dengan motokar baghu ye.. (sekadar contoh)

5 Responses to "Waibi Oh Waibi"

  1. hihi..comey Yob ngeja Waibi tau. ngeee :D

    ReplyDelete
  2. jangan lupa moto baru..."Janji Di Tepati" :)

    ReplyDelete
  3. Cik PUANSTROBERI....
    hhihihihi....... maleh nak jawab le.... kang jawab kang terpeghasan dighi sendighi.... hikhihkhihk

    Cik Ann Ishak...
    Tepati Janji yang dibuat..... bukan Janji Ditatapi sahaje......

    ReplyDelete
  4. buat koje takpe jgn time bjnji manis je..huhu

    ReplyDelete
  5. Cik nuyui....
    Tapi kenytaan dgn realiti nye..... Ghamei yg pandei bckp tapi x laksanakan yg deme janji....

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss