4WD - Pengalaman Pertama

Gambo semalam tu berkaitan dengan entri awok kali ni......
awok nak buat ceghite bergambo pulak...
kome layan la yeee......
Jip2 yang ade ni disewa daghi group .....
Chenderoh Offroad 4x4 Club (CHOR)......


Semua berkumpoi di Galeri Arkeologi Lenggong sebelum dilepaskan....
masa ni Jip dibawak oleh owner jip.....

baghu le awok tau.....
sebelum kite nak pandu 4WD ....
kite kene kunci dulu tayar depan nye.... kiri kanan...
kalo yang manual...
kalo yang auto ....senang je..semua di hujung jari kome...
klik je....
Add caption

Antaghe jip yang digunekan....
Semasa sesi taklimat sebelum peserta dibenokan membawak 4WD ....
maklumle...bukan semua pernah pegang stereng beso camni...
berjalan dalam hutan pulak tuuu......
yang bagi taklimat tu .....
Presiden CHOR ni... deme panggei Cik Mat...
ex-Berita Harian..... dan setelah diriki2....
rupenye die ni laki Kak Cham Berita Harian yang glemer tu.....

Awok macam biase...
dalam hutan ke....ateh jalanraya ke...
tetap pakei seatbelt......
lantak kome le nak gelak......

tu dia aihhhh.......
dalam jip tu jangan kome tanye le....
melambung2...
untong pakei seatbelt......

Gaya seoghang pemandu 4WD profesional...
kekekekeke....... ape kate oghang Perak...
Bio pape asei bergaye!!....
Bergaye ateh bumbung kete oghang....
bukan selalu... ahak!
Gambo ni diambik semasa rombongan berhenti kat Jambatan .....
awok lupe name Jambatan ni......
tapi siriyesli..... kalo kome lalu sini mesti nak berhenti tangkap gambo...



26 Responses to "4WD - Pengalaman Pertama"

  1. Replies
    1. ade eiiihhh dalam gambo kat ateh...baik punye awok posing.... dalam kete...ateh bumbung.....

      Delete
  2. ok, gambor ateh bumbung 4wd tu nampak macam cerita hindustan.... tapi cerita hindustan atas keretapi la kan...keh3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok... ini ceghite tamil.. paidaiyappa.......

      Delete
  3. gambar last skali tu cantik sgt..mmg rugi klau dah lalu tak ambil gambar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu le...banyak lagi.....tapi bukan dalam kamera awok... .sayang betoi... memang secnery kat sini lawo betoiiiii

      Delete
  4. Replies
    1. best...tapi lagi best kalo kete beso ni kite yang punye... takpele... naik kete oghang jadile...meghaseeeee

      Delete
  5. betul....gambar akhir tu sangat cantik pemandangannya..kat mana tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betoi... ni kat Lenggong ni cik Kamsiah....

      Delete
  6. pasal kena kunci tayar tu pon pirst time tahu.eheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu le..awok kalo tak join ektibiti haghi tu.... kompem tak tau sampei sudah...

      Delete
    2. kalau xkunci jadi apa ek?

      Delete
    3. Camni...... Kete yg ateh jalanraya..... Tayar yg betoi pusing cume 2...... Sementaghe 2 lagi mengikut je..... 4WD.... 2 tayar dikunci supaya semua tayar berpusing dan bergerak..... Masuk hutan le katakan....

      Delete
  7. Wahhh...adventure ni. Mesti besh kan sebab bukan senang dpt peluang rs mcm ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best...... sebab macma mike cakap... bukan senang nak dapat peluang camni.... ade peluang.... pegiiii

      Delete
  8. waaa..bestnya..aktivit tu..mencabar.. hehe

    cantik sangat permandangan tu.. :)

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Same le ..... Awok pun gemo......

      Delete
  10. Replies
    1. bukan selalu cik LM...... lagi2 naik ateh kete oghang.... kekeke

      Delete
  11. ade gaye macam ben ashaari la yoep.. hehhehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade ke??? macma lain je.... die tersohor..... awok tersoghok!!!

      Delete
  12. amboi.. bergambar sakan ya.. sampai atas bumbung pun tangkap gambar.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan selalu cik Mizz Aiza...... Sesekali nak enterframe blog sendighi.....

      Delete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss