Bas Loncat2 @ Bas Lompat2?

Alhamdulillah....
dah masuk hari ke enam kita berpuase....
sekejap je.....

tapi awok bukan nak ceghite pasei pose.....
kite lari sikit le daghi ceghite pose ye!!!.....
seumur hidup kome mesti pernah naik bas lompat2 ato bas berhenti2 kan??...
ini le kesahnye...

dalam 2 minggu lepaih....
kebetulan awok ade event di Kuala Kangsar...
eventnye habeh malam Sabtu...
jadinye malam tu awok stay di Kuala Kangsar...
Ahad awok bercadang nak ke rumah mentue awok di Gunong Semanggol....

walopon mem awok udah ade disane...
awok maleh nak suruh die ambik awok....
jadinya....
awok naik le bas lompat2 ni....
yang udah bertahun awok tak naik.....

saje nak mengimbeh kenangan....
perjalanan awok nanti akan jadi macam ni...
Kuala Kangsar ke Taiping.....
Taiping ke Parit Buntar (awok turun di Gunong Semanggol)....


Ini rege tiket dari Kuala Kangsar ke Taiping....
awok kene transit dulu di Taiping......
sebab kena ambik bas ke Parit Buntar......
Bas Stesyen Kuala Kangsar dari dalam bas.....
yang macam kotak warna merah tu...
kaunter bas ekspress.....
Pemandangan bas dari belakang .....
kerusi lame......
Sepatutnya Kuala Kangsar - Taiping...
tapi gamaknye..... konduktor atopon drebar bas ni maleh nak tuko....

Bas yang rare....... Red & Yellow Omnibus....
Loceng yang jugak rare........

Seghonok kome.....
dapat jugak tengok kawasan2 yang jarang awok lalu dalam perjalanan ke Taiping......
tapi stended le.....
memang lama le kalo naik bas camni....

Ini pulak Bas Stesyen Taiping ...
gambo daghi dalam bas.....

Ok .... bas daghi Taiping ke Parit Buntar ni lebih lawo daghi bas Kuala Kangsar ke Taiping...

Bas ni kalo tak salah awok. mengale ke Beruas, Changkat Jering...

Kome jangan tertipu....
walopon alamatnye di Ipoh......
tapi yang sebenonye deme based di Taiping......


Saje nak kome agak......
antaghe dua gambo pintu kecemasan at bawah ni...
yang mane bas ke Taiping....
dan mane yang Parit Buntar...




Kesimpulannye....
sape2 yang udah lame tak naik bas loncat2 ni...
dan kome nak cepat...
ghentikan le naik...
sebabnye bas loncat2 ni untok perjalanan yang lame....
tenang...... baghu kome boleh menghayati keindahan perjalanan kome...
cewahhhhh......

12 Responses to "Bas Loncat2 @ Bas Lompat2?"

  1. Belum pernah naik bas sepanjang duk perak ni. Nak cuba la..Dari parit gi ipoh naik bas ;)

    ReplyDelete
  2. bas red&yellow ni la nostalgia aiza.. dulu kalau nak ke kuala kangsar atau taiping atau grik mesti naik bas ni.. nak ke sekolah menengah selama 5tahun tu pun aiza naik bas ni.. tiba-tiba teringat kenangan lalu.. tapi kalau perjalanan dari lenggong ke kuala kangsar atau grik tu memang terasa jauh (sampai lenguh badan) sebab bas ni melalui jalan lama..

    ReplyDelete
  3. teman udah lama idak naik bas...

    ReplyDelete
  4. uish,, tetiba kenangan lalu mengamit jiwa raga,. penah naik bas tapi dari bagan dato ke teluk intan..
    rindu kampung halaman yang dah lama sangat kami tak balik sejak atok ngan opah dah meninggal.. :(

    ReplyDelete
  5. naik bas nie masa perjalanan panjang..tak larat nak tuggu..huhu..

    ReplyDelete
  6. Haha bas red&yellow ini dulu la kenderaan hari2 awok naik ke sekolah cap rimau kat tepen tu.. Nengok ke gambor tu, awak syak yg buruk tu harus bas red&yellow kan? Hehehe.

    **Perjalanan awak paling lama naik bas loncat, taiping-kuala kangsar-ipoh-medan gopeng-kampar-tapah-sungkai-tg malim. Ni gara2 tiket nak ke tg malim habis. Hishhhh. Penaaaaaat woooo :D

    ReplyDelete
  7. bus lompat2... ahhahahaxd sy prnh naik masa nak balik seremban dulu.. kekekkek =) dri pilah ke seremban..hek3

    ReplyDelete
  8. salam..
    wah.. paling last naik 7 tahun lepas.. masa sekolah2 dulu.. hahaha

    ReplyDelete
  9. sejak duk perak ni tak pernah naik bas cenggitu.. nak2 sy jnis cepat pening naik knderaan awam..

    ReplyDelete
  10. abeh semua pun bergegar2...hahaha..kenangannn...kenangannn...last naik bas merah kuning ni dalam 7 thn lepas masa dlm chambering sbb kena travel dr ipoh ke kuala ke taiping ...fuhhh..memang penattt ya amat dengan terhumban sana sini nya. tp skrng ni takut beno nak naik bas sebab ramai pendatang asing..

    ReplyDelete
  11. Teman balik Changkat jering, Mana ada dah bas Red & Yellow lagi udah tak ada teman pun tak tau ........

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss