Senarai Rumah Tumpangan di Perak

Ramai yang udah konpius bile awok katekan mane2 homestay persendirian tu.....
bukanlah homestay.....
dan deme tak boleh gunakan nama homestay pun......
disebabkan nama homestay ni telah didaftar dan digazetkan oleh Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia....

dan setiap homestay tu mengandungi lebih daghi 10 ke ateh rumahnye...
dan perlu menghadiri kursus2 yang dianjurkan oleh Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia serta Kementerian Pembangunan Luar Bandar dan Wilayah.......
tujuan diwujudkan homestay ni pun lebih kepada nak bagi pendapatan pada penduduk luar bandar....

sedangkan homestay2 persendirian ato haram ni diwujudkan lebih kepada bersifat keuntungan...
itu yang banyak homestay2 persendirian ni ada di taman2....
tapi dalam mase same....
bagoih jugak ade homestay2 pensendirian ni....

memudahkan oghang ghamei ...
maklumle.... kekadang yang datang ramai.....
nak sewa hotel...bayo ikut bilik......
adenye homestay2 persendirian ni......
kite bayo.....kite dapat satu rumah......

nak tau lebih lanjut kome bace kat entri awok yang sebelum2 ni berkaitan homestay...
Homestay/Inapdesa di Perak
Untuk mengelakkan pembaca blog awok konpius....
awok akan namekan homestay2 tak berdaftar ni sebagei...
Rumah Tumpangan...

dan Insyallah...
bermule daghi entri2 akan datang...
awok akan masukkan senaghei Rumah-Rumah Tumpangan yang ada.....
mengikut daerah di Perak....

macam biase...
kalo kengkawan rase ade rumah tumpangan yang awok tak masukkan...
kome boleh bagi pade awok....
akan awok kemaskini selalu...

10 Responses to "Senarai Rumah Tumpangan di Perak"

  1. best!! nanti update lagi, teruja nak tahu ni.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah Mama.... Sabo ye.... Bende payah sikit ni.... Maklumle bykkkkkkk

      Delete
  2. homestay ni penting jgk untuk org dtg rombngan perkhwinan ke, utk pelancong luar dn lain2x lg,.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betoi tu.... Tapi jgn le gune name homestay tu..... Konpius org nanti....

      Delete
  3. aah, selalunya rumah tumpangan gini memang sesuai untuk famili yg ramai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betoi tu cik amirah...... Lagi save daghi sewa hotellll

      Delete
  4. ank ramai, sesuai dok kt umah tumpangan tp xde pulak kolam renang utk ank2... :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu jugak satu sbb ngape mak bapak pilih dok hotel.... Sbb anak2 nak mandi kat swimming pool....... Takpe.... Dok dlm bilik ayo..... Mandi dlm baldi.... Hikhik

      Delete
  5. Salam Yop, kalo kome ke Slim River, jgn lupe kontek mike yea..
    ade homestay kat slim river tu yea.. umah mike dah jadi homestay kome....
    hehehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok cik eMMe..... Nanti bg no contact.... Senang nanti org nak dok sane contact.... Ade le jugak tambahan rumah tumpangan area Slim River dlm list awok ni....

      Delete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss