Sirap Perasa Lipas

Alhamdulillah ....berpose tahun ni.....
awok tak pernah lagi berbuke dengan famili di luo....
tapi semalam .... satu sebabnye Mem awok balik koje lambat....
satu lagi alang2 udah lambat......
terus le berbuke di luo....

Fikir punye fikir....
awok pun ke satu Restoran yang famous di Ipoh dengan Ayam Kampung nye....
maklumle... tak pernah berbuka di luo dengan famili tahun ni...
1st time rase excited la pulak....

Kat Restoran awok order Nasi Lemak  Ayam Kampung...
Mem awok pulak Nasi Putih dengan Sup Kambing dengan Ayam Kampung.....
Ayo nye pulak Air Sirap dengan Jus Oren....

Maklumle pose... penat... dahaga semua ada.....
bile kome nak minum ayo tu....
tetiba........Ape perasaan kome......
nak berbuka pose.....
tetibe ayo sirap yang kome order tu ade entiti lain dalamnye....

jenuh awok dengan Mem tengok.....
rupe2nye...... Anak lipas....
sabo je le.....
terus panggil staf kat situ...
kebetulan supervisor ato bos nye takde.....
dapat le air tu berganti....

itu je endingnye....
kalo kome macam mane???
silap awok tak tangkap gambo dulu....
maklumle tengah marahhhhh

29 Responses to "Sirap Perasa Lipas"

  1. macam mana lah ada anak lipas dlm air tu kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awok syak dapor deme ni kotor.... Tapi sbb deme masak kat dlm.... Awok x nampak....

      Delete
  2. same goes here. saya penah makan nasi goreng lipas. dah setengah makan, tgok2 ada macam serpihan kaki. korek2 lagi..upenya ada badan dia. ampuuunnn...mmg geli habis. setengah da masuk perut macam nak jolok kasi keluar je. uuuuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uishhhhh..... Lagi ngeri cite mike ni yong..... Siap udah termakan lagi.... Apelagi panggei tokeh kedai le ...... Uwekkkk

      Delete
  3. Erk.. Ganti air sirap jugak ke?

    Kalau lipas de cawan ok lg, klu dr pati sirap tu camne?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emmmm...... Udah selamat dah.... Awok ni baik lagi sbb fikir kedai oghang kite..... Kalo x mmg awok bahasakan ...... Lagi satu naseb baek tokeh dgn supervisornye takde.......

      Delete
    2. Saya pun camtu jugak. Klu ada yg x kena biasanya cuba bertoleransi dan sabar sedaya upaya supaya mereka x malu padahal kita ada hak. Malas no bising selalunya x g dah kedai tu pastu

      Delete
  4. sdap oo..air perisa lipas..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Errrmmmmm..... Seeeeeedddddddaaaaaapppppppp saaaaaaannnnnnnnggggggggaaaaaaaaatttttttt

      Delete
  5. hmmm..memang tu last lah datang kedai tu..huhu..ish..camne la ade ank lipas??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang kompem..... Yang awok kesalkan tu bukan ape.... Sbb kedai ni masuk dlm list restoran wajib dtg kat Ipoh ni..... Sayang betoi kebersihan tak jage....

      Delete
  6. kalau Sop dah x lalu nak minum...
    minta ganti lain pun dah x lalu
    tp masa berbuka mesti nak air kan..
    elok ambil gambar,.. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itule silapnye.... Awok bulih terus komplen dulu..... Tak tangkap gambo.... Ishhh.... Takde bukti bergambo dah....

      Delete
  7. euwww... kembeng tekak, heeeee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awok bukan aje kembang..... Tapi kenangkan nak bukak pose..... Telannnnnn

      Delete
  8. mintak ganti jela kot. kalo cenggitu riso pulok ngenangkan dapor nya ghoper mana ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Udah berganti..... Tapi bayangkan kalo pati nye yang ade lipas camne cik amirah?...... Itule... Sbb deme masak kat dlm je.... Kalo x... Kompem awok jengukkkk

      Delete
  9. Replies
    1. Geli geleman..... Kembang tekak.... Loya ....sume ade....

      Delete
  10. Kalau awak, siap ler pekerja dengan tokeynye awak sekolahkan. Gambor antar kat metro. Kalau kata kedai tu ada service caj, awak akan suruh dema buang service caj tu dari bil. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agaknye mood awok baik haghitu..... Kalo tak mmg udah kene le......

      Delete
  11. Sy pernah termakan mihun sup yang ada anak lipas ni(nak abis semangkuk ok..haha).. Belek2 mihun, ingatkan bawang goreng hangit ke ape. Sekali anak lipas.. Perghhh..perisa tambahan. nasib baik sy bukan jenis cerewet. Tp suami la bising, terus komplen. Dan kejadian berlaku di Restoren nasi lemak ayam golek. Rstoran kat simpang tu..huhu..tobat x mau pergi sane dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok...... Yg awok ni kat Restoran Nasi Lemak Ayam Kampung...... Perghhhh..... Udah tak caye nak makan kat tempat2 camni...... Belajo masak sendighi je ele lepas ni...... Pueh hati.....

      Delete
  12. wahhh serious ?? kalau acik mmg tak lagi minum air kat situ... bahaya tu kalau masuk dalam perut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ermmmm...... Mmg udah ade masuk dlm perut.... Sabo je le.:.. Alhamdulillah setakat ni tak jadi apa2.....

      Delete
  13. kembang le tekok awok... hihh... awok mmg tak boleh cite geli2 mcm ni.. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu yg membacanya..... Yg mengalaminya.... Lagi le geli gelemannnn

      Delete
  14. Pnah jugak alami mcm ni, tp kitorang beli bungkus makan kt rumah, memang dah xd selera lepas tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bungkoih selamat lagi rasenye...... Boleh le cuit2 dulu baghu makan...... Tapi yg kompemnye.... Tak pegi dan tak beli dah le kat situ.....

      Delete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss