Bisnes Segera

Sekadar gambo hiasan....

Ermmmm....
biase le bulan pose.....
ini le mase nye nak tengok kengkawan kite berniage....
ade yang berniage di PARAM...
yang itu kighe ok le........

tapi yang tak beghape nak seghonoknye...
dengan kengkawan yang berbisnes segera sempena Ramadan ni...
kat opis....
bukanle maksud awok tak gemo dengan berniage....

tapi.....
bile udah 3 -4 oghang berniage kuih raya....
awok pulak jenih tak sampei hati nak menolak .....
nak tak nak terbeli jugak le kuih deme ni.....

tapi takpele....
kite niat nak tolong kengkawan berniage...
tapi dalam mase same....
kengkawan kite tu jangan le memakse kengkawan yang lain ni beli....
takut niat baik kite ...terjadi niat tak baik pulak....
alahhhaaaiiii....
kome macam mane???

27 Responses to "Bisnes Segera"

  1. huhu samalah,kita ni.kat office,kat jiran2..kat sepupu..huhu..habis duit kat kuih raya je.tak maulah.nak ambil hati saya beli satu balang je ^^

    tu belum lagi diorang yang offer tudung n baju kurung ready made.

    ReplyDelete
  2. mike pun juei kuih raya...hehehe.. tapi takde paksaan dlm berjual beli.. sebab dimana mana ada saja rezeki kan..kan...

    ReplyDelete
  3. kdg2 nak jg hati kwn tu oderla jgk bbrpe jenis.yelaa org dh siap tnjuk smple..sian pulak x beli..kalau kuih raye yg djual tu sedap puas hatilah..hehe..

    ReplyDelete
  4. @cik ||aLeaSaRa||...
    itule.... tak dibeli kang kecik hati... nak jage hati kengkawan...kite pulak merana...sabo je le...

    ReplyDelete
  5. @cik eMMe...
    betoi takde paksaan dalam membeli...tapi bile kengkawan buat muke seposen...... kite tak beli... udah jatuh kite pulak tak sampei hati..camne???

    ReplyDelete
  6. @encik zakirasli...
    awei?? ni udha lambat kate deme.... deme nak bua timing awei senang nak buat banyak jenih kuih...

    ReplyDelete
  7. @cik latifah zainal...
    itu le..sebab nak jage hati kengkawan.... kalo soghang menjuei... kite beli satu balang..... yang menjuei nye 5 -6 oghang....... banyak jugak kite kene keluo tu.

    ReplyDelete
  8. tak smpai hati tngok kekwnkn..=)

    ReplyDelete
  9. @cik siti ZAHARA...
    iyeee....sudahnye kite yang makan hati kan?? kan???

    ReplyDelete
  10. hee , tlg org tym2 gni , semoga murah rezeki (:

    ReplyDelete
  11. @cik Mardeeya...
    ye tolong orang...asei tuan yang menjuei tu tak pakse kite sughoh beli udah leeeee

    ReplyDelete
  12. kat opis saya x de la lagi yang menjual kuih raya.....mujur. heheh :D

    ReplyDelete
  13. @Encik Amin A.R....
    lege le mike.....

    ReplyDelete
  14. Salam
    Saya ni kalau org dah sogok dpn mata mmg segan nk tolak. Klu letak suh order je kita x segan la klu x beli tapi klu mcm paksa beli terrr paksa la beli

    ReplyDelete
  15. @cik LM.....
    Iyeeee..... Itu le yg awok tak gemo..... Tapi sebab jage hati kawan..... Beli le jugakk.... Sabo je le......

    ReplyDelete
  16. masa aiza kerja dulu macam tu juga.. untuk adil aiza beli satu jenis kuih/biskut/kerepek kat seorang rakan.. maknanya jika ada 4 orang yang jual, aiza beli 4 jenis kuih/biskut/kerepek yang berbeza.. niat tolong kawan macam tu la..

    ReplyDelete
  17. klu kwn jual terpaksa beli..sila lah dtg ke blog sy.http://ajax85.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. @cik Mizz Aiza....
    tu la...tak beli..tak sampei hati..... nak jage hati kengkawan...beli le sorang satu.....

    ReplyDelete
  19. @Encik Man...
    terpakse beli...kejam beno bunyi nye..... takpe le...kite tolong kawan... uhukk..uhukkkk

    ReplyDelete
  20. he3..igtkn awok yg bsnes =) xpelh awok..kta beli je yg mn suka dn mmpu..kalau dh main pksa2 xpttlah..tolak baik2 ckap dah ada kt rumah..he3 ambe bt cm2 je..

    ReplyDelete
  21. Sop pun ada tolong kakak ipar jual kuih raya
    tp x lah ber ia-ia.. hari tu bawa sample kat opis jer
    nanti buat entry blog sket kot utk prmosi... hehehe

    ReplyDelete
  22. untuk jaga hati kawan2..beli serba satu dari setiap orang...hehehe

    ReplyDelete
  23. ha samele pesen teman... jenih tak sampei ati nak menolak

    takpe, byk le kuih raya mike!

    ReplyDelete
  24. hehehe.. =) beli stakat mampu je.. ngee!

    ReplyDelete
  25. sy dah tak membeli kuih rya pun..beli bukan mkan pun..baik msak2 skit kalau kawan nak datang..sebab biskut sume jiran2 pun sama kalau beli dari orang yang sama..hehe

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss