Taman Mergastua Idris Shah

Sebagai tempat menghimpunkan Fauna yang tertua di Malaysia......
lebih tua lagi daghi Zoo Negara di Ulu Klang....
dan lokasi di tempat yang terbasah sekali di Malaysia...
menyebabkan tempat ni antaghe lokasi wajib kome kalo ke Taiping....

banyak spesis fauna di tempatkan disini...
daghi yang beriklim khatulistiwa, tropika, padang pasir savanah....
pendekata..semue musim, cuaca ada le...
yang takde fauna yang dok dalam cuaca sejuk macam panda dengan beruang polar, penguin dan sejenih dengan deme....

mudah beno kome nak kesini...
lokasinye betoi2 di Taman Tasik Taiping.....
Koordinat GPS tempat ni 4.854799,100.751383

Awok sempat membawak anak2 awok ke sana masa cuti sekolah baghu ni...
sayangnye tempat gajah dan safari afrika masih tak siap...
nampak mencacatkan pemandangan kita...

lagi satu yang awok perhatikan...
oghang kita ni paling tak reti nak jaga kebersihan....
kotor sangat Zoo Taiping masa awok datang tempohari...
tambah2 pulak waktu puncak ramai oghang...

pihak pengurusan Zoo Taiping (baca : Majlis Perbandaran Taiping) pun pada awok agak culas tang kebersihan ni....

tak salah rasanya kalo bayo lebih pada kakitangan buat kerja lebih masa cuti kan...kan...

okle kome layan gambo2 kat bawah ni ye...

oh ye... Taman Mergastua Idris Shah dengan Zoo Taiping & Night Safari ni tempat yang sama.....




Tram yang akan membawak kome ke sekeliling Zoo...
tapi kalo nak mencabo ..kome jalan kaki je....
















Alahai terbalik pulak gambo tiket ni....
jgn marah ye... awok mmg selalu dapat tiket free ni...
awok cume bayo 1 tiket je....

4 Responses to "Taman Mergastua Idris Shah"

  1. Salam Yop... tunggu anak2 beso skit, dah reti bahasa skit baru leh jalan gi zoo taiping.. taiping byk homestay kan yop?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaikumussalam..... kejap je tu... nanti2 udah dapat adik le deme nanti... hihkhihkhik..... homestay yang berdaftar cume Homestay Bukit Gantang.... Homestay Persendirian (baca : tak halal)... meghate2 Tepen ni ade Yong....

      Delete
  2. wahhh tak pernah lagi pergi ke sini.. seronoknya

    Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr..... tak pernah ke sini tu...ke ZOo ke ato ke blog awok ni????..
      ookkkk..ada udang disebalik Mee Udang Kuala Sepetang.... Insyallah ada masa awok datang singgah...

      Delete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss