Produk Pelancongan Padang Rengas

Minggu lepas awok berkesempatan menjelajah Padang Rengas....
tak awok sangke banyak rupenye produk pelancongan yang boleh diketengahkan di Padang Rengas...
walopon Padang Rengas ni awok selalu lalu...
tapi tak tau pun banyak rupenye benda menarik kat sini....

awok bergerak haghi Jumaat (14 Februari 2014) lepas solat Jumaat...
dan selesai pada haghi Sabtu (15 Februari 2014)
dibawah ni kira intro sebelum entri2 berkaitan dengan produk pelancongan yang boleh diketengahkan untuk kome tengok....

oh ye....
Padang Rengas awok pergi ni..
meliputi Parlimen Padang Rengas...
dan bukan semata Pekan Padang Rengas....

Rumah Kutai....
sayang betoi le.....
area Kg Jamuan...

Victoria Bridge....
cantik kalo buat shooting outdoor ni...

Lata Berala...
tempat mandi-manda

Ladang rusa....

Bukan lebah...
tapi benda ni pun keluo kan madu jugakkk

Ini awok bagi suspen sikit....
tapi benda ni memang popular di Kuala Kangsar....

Jambatan Sultan Iskandar...

Tempat Pandai Besi

Asam Keping... ala.. kome mesti tau le...

Kekabu...

Tempat ni ada keluo paper haghi ni...
pandangan daghi dalam...

Pandangan daghi luo...

Errr... ini bukan produk pelancongan Padang Rengas...
tapi kebetulan terserempak dengan krew filem tengah shooting filem...
 awok bertanye dengan krew ...kate deme tengah shooting filem Kanang Anak Langkau...
dan diarahkan oleh Bada Hj Azmi.... kat Pekan Padang Rengas tu kome....



6 Responses to "Produk Pelancongan Padang Rengas"

  1. banyak tempat /produk pelancongan di Perak awok tak lawati/tgk lagik... selalu jalan2 kuala kangso/sg siput/karai/jawang dgn mak ayoh mase bujang.. loni dah de famili... jarang dah jalan belah Perak.. selalu balik nogori hahahhahaha.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpele cik eMMe... asei jangan tak ngaku oghang Perak udah le... maklumle..asik balik ke Negeri Sembilan je...

      Delete
  2. yoep, umah kutai tu cam umah yang kat pasir salak tu ke?? sayang nye le..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye....yang kat Pasir Salak tu pun sama... tunggu masa je nak roboh... tak dijaga camtu le... sayang betoiii

      Delete
  3. asam keping tu aiza panggil asam gelugur.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betoi tu... nanti awok up entri dengan letak gambo buah gelugur tu.. tak ramai yang tau.. yang tau pun udah lupe buahnye macma mane...

      Delete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss