Blog Moh Kembara

Header Blog Moh Kembara


Gambo awok ambik tanpa kebenaghan (kebenaran) empunye gambo....


Kome kenei (kenal) ke sape dalam gambo kat ateh(atas) ni???
haaa.......pade yang tak kenei (kenal)....
ni awok nak kabo kat kome.....
empunye dighi (diri) kat ateh (atas) ni.....

Awok manggei (panggil) belio (beliau) Kak Halima.....
walopon die biase bahasekan dighi (diri) die Kak Limah......
dan belio (beliau) jugak tuan punye Blog Moh Kembara
Blog Moh Kembara

Kak Halima kite jugak ghajin (rajin) beno le membeghi (memberi) hadiah....
kalo tak percaye......
kome bulih tanye sape2 yang peghonah (pernah) dapat hadiah daghi belio (beliau)......
belio (beliau) takde buat ape2 pertandingan ato GA untok dibagi pade pengunjong ke blog belio (beliau).......tapi ade le caghe (cara) beliau buat.......
tak percaye jugak???....lantak kome le.......

kalo kome ghase (rasa) nak mengembaghe (mengembara) ke meghate (merata) tempat kat duniye (dunia) ni....
blog Kak Halima kite le yang awok ghase (rasa) paling sesuwei (sesuai).....
lueh (luas) pengalaman akak kite ni kome.....
tapi awok tak nak ceghite (cerita) lebih2....
kome ndak tau.....kome pegi je blog belio (beliau).....

P/S: sayang betoi.....takde ghezeki (rezeki) ndak jumpe Kak Halima......padehei (padahal) Kak Halima kite ni udah sampei (sampai) depan ghumah (rumah) awok dah.....maap le....awok tengah semayang mase tu....

11 Responses to "Blog Moh Kembara"

  1. kuat promo ni.. rasa menarik & tertarik pulak.. insyaAllah, nanti terjah blog beliau..

    orang kata, kalau kita sendiri tak dapat rasa, dengar2 cerita kawan2 pun jadi laa....

    ReplyDelete
  2. hrmmm..promote blog kak halima.. ghasenye mike oghang yg ketige ceghite ttg blog die.. ade contest ke ape ye..? teman tertinggei kereta api gamoknye..

    ReplyDelete
  3. rindu nak pi perak...

    heeheh lama tak singgah kat negeri kejor yeop kejor...

    heehhe

    ReplyDelete
  4. awok sangat kagum dgn kak halima ni..org yg byk ilmu dan luas pengalaman ni..

    ReplyDelete
  5. Betui.... hi.hi.hi... Kalau rasa nak mengembara... membaca kisah2 luar negeri terutama ttg Turki.... blog Kak Halimah mmg sesuai dilawati...

    ReplyDelete
  6. salam yop..

    baguih dah start slot berkenalan dgn member bloggers...tahniah ;)

    kak halima ni mmg ghajin berjalan2 ye..murah ati lak tuu...;)

    ReplyDelete
  7. @cik sw33tdarling.com
    terjah...jangan tak terjah.......dekat blog Kak Halima ni... kite ghase macam same2 ikot die mengembare...

    @Chor....
    die mane penah buat contest......tapi die sesaje je nak bagi hadiah....kenape ??? tak percaye....

    @cik ✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿
    haaa.....kene le datang....kalo udah ghindu....jangan tunggu lame2 ...sebab bile udah ghindu nanti jadi gile bayang....hehehe...

    @cik Kalamhati...
    itu le....yang buat awok suke ke blog die..... jauh dah die berjalan.....banyak pengalaman....

    @cik Fuziani JSR....
    betoi tuuu.....Turki ni udah macam ghumah no 2 die je....

    @Yong Ummi Hanie...
    itu le....awok plan macam ndak buat tetiap minggu...... riviu blog kengkawan....... macma seghonok jee....

    ReplyDelete
  8. cam menarik je yoep, rasa nak menjengah la kat blog kak halima ni...kawan2 yoep ke ni?

    ReplyDelete
  9. @cik FIqas...
    pegile menjelajah blog Kak Halima kite ni....meaghik blog dieee

    ReplyDelete
  10. yaahuuuu... kakyong dah jumpa kak limah in-person.... tak sangka... excited bebenor walau hanya jumpa sekejap....

    ReplyDelete
  11. @kakyong....
    awok takde ghezeki nak dapat jumpe kak Halima kite....takpele....nanti2 awok tughun Sabah ke....heheh

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss