Ke Pengkalan Hulu

Pengkalan Hulu.....ghasenye ghamei (rasanya ramai)yang tau kan kat mane tempat ni???
maap cakap le....
memang tempat ni jauh ke Ulu.....
hehehe...tapi tak le bermaksud tempat ni tak membangon.....

esok awok bakei (bakal) ke sane.....
'bercinte' beno ghasenye (rasanya) ndak ke sane....
kalo daghi (dari) Ipoh....
makan mase 3 jam kome....

ndak ke Kolumpo lagi dekat daghi (dari) Ipoh kome....
tapi takpele....
awok ke sane tu sebabnye ndak mengambik adik bongsu awok kat MRSM Pengkalan Hulu tu....
maklomle.....
die udah habeh SPM......

jenoh le besok beghangkot (berangkut) baghang2 (barang2) die....
ndak kesane tu boring kome....
sepanjang jalan utan.....
jalan pun stret (straight) je......

tapi takpe....... sebagei seoghang (seorang) abang....
abang tunggei (tunggal) die pulak....
awok kene le pegi.....
ini le tempat tujuan awok besok ni

11 Responses to "Ke Pengkalan Hulu"

  1. Jue x penah sampai ke sini lagi. Apa yg menarik ada ke sini ye yop? ;)

    ReplyDelete
  2. Do8~ tak tau plak pengkalan hulu ade MRSM, bukan sebarangan hulu ye yop...
    pernah ke PHulu tahun 2002 kalo tak silap, kursus induksi, aktiviti luar masuk gua itik, kat pengkalan hulu, betul? sebab dekat dgn Sg Petani ye ke? ke salah tempat? hehehe....

    ReplyDelete
  3. konfem tak penah sampai.. hehee

    ReplyDelete
  4. abang yang baik yob ni..hehe..
    pengkalan hulu ni yg pemes dalam sejarah kan?

    ReplyDelete
  5. pandey adik kamo ye yeop.. semoge cemerlang le kputusan SPM die..

    ReplyDelete
  6. Salam Yob Shahril, he he Yong dah balik rumoh Shah Alam ni. Pengkalan Ulu? Rasa akak dah pegi tahun 1990an sebelum ada jalan stret tu. Jenuh konar2 jalannye, rasa jauh. Pastu gi Lenggong. Time tu tak de hotel, Akak tido Rest House, sunyi jer, rasa macam dok rumah Drakula! Pas gi ceramah kat sekolah, akak sewa satu teksi masuk Betong, Thailand, ronda2. Drebar teksi dok riso tengok akak jalan sorang2. Dia pun tunggu. Akak sempat gi tengok tempat gua komunis.

    ReplyDelete
  7. Salam Yob, Ater itu gunenyer jadi Abang...ye dak?

    ReplyDelete
  8. kalau jalan berhutan, takut ler nak jalan waktu malam...

    semoga selamat dalam perjalanan yaaa...!

    ReplyDelete
  9. Salam Yob, dah penah gi sana ni. Sempat lagi masuk sempadan dan gi Thailand dr situ tengok2 bandar Betong. Pas 1 jam ronda2, masuk Malaysia balik! Tapi Pengkalan Hulu ni best (masa tahun 90an), udara bersih dan banyok utan.

    ReplyDelete
  10. selamat jalan yak yeop.. nempuh jalan ke ghumoh teman tu..lagi teman nok kabo, teman ade tag mike to.. ce mike tengok yak..

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss