Royal Belom

Akhirnye awok dah kembali ke Hutan Batu....
walopon badan ghase (rasa) lengoh2.....
tapi memang terbaikle....
dapat ke Hutan Belom.........

event opis awok ni dibeghi (diberi) name......
Royal Belum : Treasure Trove of Nature ...
dan kami membawak media2 yang berbentuk travel & leisure
dan jugak media online....jugak

kat bawah ni ceghite (cerita) sebe sikit perjalanan awok.....


Haghi 1 : Jumaat 24 Disember 2010
2 - 3 haghi (hari) sebelom tu bizi prepare untuk event ni......
awok kene nunggu geng2 media dan peserta daghi (dari) Kolumpo yang menaiki koc kheh (khas) yang dibeghi (diberi) name Event Coach'...
deme2 ni bertolak daghi (dari) stesen KL Sentral.....
ni dalam beh (bas)....
bile geng2 media dan peserta dah sampei kat Stesen Keretapi Ipoh....
awok selaku urusetia meghangkap hos petang tu....
terpakse le bagi penerangan sikit perjalanan kami....

dipendekkan ceghite (cerita).....
kami singgah di Muzium Arkeologi Lenggong....
sebab deme2 tu nak tengok sedaghe (sedara) deme....
si Perakman tu leee....

ini le ghupe PerakMan tu kome.....
siap ade IC lagi oooo...
udah pueh (puas) kat sane.....
kami2 ni beghenti (berhenti) makan kat Restoran Tasik Raban....
memangggg superrrbbbb.........

ok...ok....dah le ceghite (cerita) pasei makan.....
pasei Muzium Arkeologi tu......
dipendekkan ceghite (cerita) kami sampei di Royal Belum Resort tu dah petang.....
tapi bukan kat situ tempat kami2 ni menginap....
kat situ.....tempat nak naik bot.....jeti nye kat Resort tu lee....bukan Jeti Awam yee...

ini le ghupe Jetinye kome.....
daghi (dari) jeti ni....
ke Sungai Nam (tempat penginapan kami semue).....
mengambik mase lebih kughang (kurang) 45 minit ke 1 jam....

jangan kome tanye ngape awok tempek gambo yang ade awok dalam tu...... dah blog awok....suke awok leee...

perjalanan kami pade mule memang cantekkk....
ceghah (cerah) je.....
tapi mase dalam bot dekat pukoi 7 petang...
ujan selebat2nye.........tapi Alhamdulillah.....sampei je ke tempat penginapan kami di Sg Nam.....
ujan soh (sidang, reda) dengan sendighi nye (sendirinya).....

dan kat bawah ni tempat penginapan kami semue......
pandangan daghi (dari) tempat makan.....errr....gambo kat ateh ni di ambik pagi besoknye sebenonyee.....bilik awok ateh sekali....belah kighi tuuuu.....ujung tu kome....

ni mase baghu sampei kat Sg Nam......kome tengok tempat berkumpoinye.....lawo.......
ni seko2 muke dedorrr

gambo daghi bilik penginapan....keliling kome...utan banat....... tapi lawo biliknye.....daghi buluh dan kayu utan...


P/S: nanti sambong le kome....kite layan gambo je lepaih niii yeeee...ceghite haghi pertame ni tak habeh lagi niiii

14 Responses to "Royal Belom"

  1. adventure ni..best3x..
    tak boleh blah la siap ada ic lagi tur..

    ReplyDelete
  2. da blk utan batu eh... welkam bek!!

    da lame tak masuk utan... last tahun 2005 rasenyer

    ReplyDelete
  3. seramnya kalau memalam kena duk situ sorang2... ditemani IC tu plak... eerr tak dapat bayangkan tp teringin nak cari pengalaman gini...
    Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

    ReplyDelete
  4. wahhh...mcam best la duk kat tempat menginap cam tu...

    ReplyDelete
  5. ate...seghonok beno le mike yob D yekkk...idok ke sampei ngulin2...nyangan ngulin peghin udoh le. teghingat pulok teman masa teman balik ke jeti daghi situ bantei dek ujan ghibut dengan ombok 3 beghadik....cemah tok tebalik bot teman weh....udoh ngeghin bot di buatnye. ate lampo ngat banyok mawok balik ikan toman...mike nyentok ijok ke dapat mun beso2 betih toman ke sebagho ke...

    ReplyDelete
  6. sunuk la, dah cam dok dgn Tarzan
    betul2 utan yea....hihihi..

    ReplyDelete
  7. hutan belum tu. taun lepeh awok ade pegi. syok pegi hutan ni. tapi balik mate lebam kena gigit ngan semut time tido.

    ReplyDelete
  8. @MamaYatie....
    best oooo masuk utan ni..... bile PerakMan dah ade IC.....kite patot wajib ade IC......

    @cik Yan...
    awok pun udah lame tak ke utan...sesekali dapat masok utan ni seghonok jugakkk

    @cik sw33tdarling.com...
    seram jugak....tapi ok jeee....sebabnye badan udah penat.....tak ingat ape dahhh

    @cik Fiqas....
    itu awok tak upload lagi gambo toiletnye.......siap ade water heater lagiii...

    @PakNgahYobKider...
    uiiii...memang seghonok Pakngah oiii......Alhamdulillah leee....selame pegi ni takde bende bughuk berlaku.....semuenye ok....

    @cik eMMe...
    tinggei nak pakei cawat jee....kalo tak...kompem macam tazen....

    @Sopi....
    awok ALhamdulillah leeee....takde ape2 yg jadi mase kat sane....semuenye okkk

    ReplyDelete
  9. mcm segham je awok tgk bilik tu?hu3

    ReplyDelete
  10. @cik Hanibi....
    tu tak tengok dalam die.....dengan toilet die...memang superbbbb

    ReplyDelete
  11. teman sampei ke haghi ni idok dan ke sane yeop.. nengokkan gambo lagi kuat semangat teman nih..tp idok la teman tawu bile dan ke sane..haghap n3 yg akan datang mike bubuh lagi byk gambonye yak..

    ReplyDelete
  12. @CHor...
    kene pegi CHor....dapat sekali pun dah ok......Insyallah awok upload lagi gambo2 berkaitannn

    ReplyDelete
  13. eh, gambor dlm bilik x snap ker...

    ReplyDelete
  14. @Kakyong.....
    dah di upload gambo dalam biliknye kakyonggg

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss