Caghe Bersalam...


+
Ishhh...kome ni....
awok bukan le nak berceghite (bercerita) pasei (pasal) macam mane kome bersalam....
atopon (ataupun) ade sesetengah pertubuhan yang ade caghe (cara) salam ato (atau) jabatnye sendighi (sendiri).......

tapi awok nak mengkesahkan adab bersalam dengan oghang (orang).....
ini awok ceghite (cerita) ni daghi (dari) sudut pandangan awok ye.....
haghap (harap) maklom....

bukan ape....awok peghatikan (perhatikan)....
ghamei (ramai) oghang (orang) kite ni....
bile bersalam........

tangan die je bersalam dengan tangan kite....
muke die....kenkadang ke lain.....
nak best lagi.....mulot pun idak maunye deme senyom....
alahaaaiii......

ape susah sangat ke.....
bile kite bersalam dengan oghang (orang) lain....
kite pandang muke die....kite senyom......
kan teghase (terasa) ade kemesghaan (kemesraan) kat situ???

setidak2nye pun....
yang nyambot salam kite tu dapat tau yang kite ni ikleh (ikhlas) bersalam dengan die.....
takde bersalam disebabkan terpakse.....

8 Responses to "Caghe Bersalam..."

  1. pade teman..kuat lemoh genggam tgn deme pun bulih kite bace sikit sebanyok peribadi deme.. genggam yg kemah menunjukkan kemesraan..

    ReplyDelete
  2. salam yop

    betoi sgt tuu...awok cukup xberkenan ortg brsalam muke tgk ke lain..hishh..baik xyah salam

    ReplyDelete
  3. @Encik Sharinginfoz...
    at least senyum pun dah ok....

    @CHor...
    betoi tu Chor...... kalo udah ndak tak ndak je salam nye....baik le usah salam...buat sakit ati yang nyambot salam jeee...

    @Yong Ummi Hanie...
    Deme ni adab dengan oghang ...deme tak gheti...... atopon pade deme bende ni biase jee......

    ReplyDelete
  4. Bersalam muka pandang ke lain sbb malu! Ada jerawat besar kat pipi sebelah. Tu yg show pipi sebelah lagi jer tu... hehehe

    *Cam ada pengalaman jer... Oh, tidakkkk.... =D

    ReplyDelete
  5. muka ke lain tu satu yob.. satu lagi salam celoh angin jer.. tak terasa hangat genggaman tangan tu... rasa tak iklas jer...

    ReplyDelete
  6. cube ko tgk cara pemimpin kite salam.. haha.. ikhlas bro! haha

    ReplyDelete
  7. @cik JUE....
    macam pengalaman cik JUE je tu.....

    @Kakyong...
    itule paseinye....kite yang nyambut salam die pun ghase nak maghah...

    @En Aibaks....
    hehehehe.....iklehhh....memang iklehhh

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss