YES - Year End Sale


Waaahhhhhhhh........
sempena hujong tahun ni.....
Malaysia tengah hebat dengan kempen Year End Sale ni....
kempen ini telah bermule pade 20 November lepaih (lepas)....
dan bakei (bakal) berakhir pade 3 Januari 2011 nanti....

mase ni le sopping kompleks berlumbe2 buat promosi ....
kunon2 deme le yang bagi diskaun/potongan yang paling berbaloi sekali.....
kite....oghang (orang) Malaysia yang memang pantang dengo (dengar) diskaun ni.....
ape lagiii...... beghabih (berhabis) le bersopping.....

selagi ade RM.....
selagi tu le kite bersopping....
itu tak campo dengan yang gune kad kredit lagi....
lagi le 'best'.....

tapi sedo tak kite....
ade sesetengah sopping kompleks yang sebenonye tak tughunkan (turunkan) rege (harga) langsong semase YES ni berlangsong???.....
deme bermain dengan angke....
maksodnye......

kalo haghi2 (hari2) biase deme letak rege (harga) sebuah kasot RM200.00....
tapi mase YES ni deme letak pulak rege (harga) die RM210.00 ato lebih......
nak bagi nampok kunon macam deme bagi diskaun....
deme letak le perbezaan rege (harga) kasut tu mase haghi (hari) biase (yang ni rege deme buat lain)........

kite pun seghonok (seronok) le kena tipu....
secaghe (secara) kite tak sedo.....
kekekeke....
berbelanje le caghe (cara) berhemah kome....
beli ape yang patot........
jangan beli baghang (barang) yang membazio (membazir) jeee......

ade sahabat awok yang dudoknye dekat obersea ....
deme ade maklomkan....
dekat obersea.....bile ade promosi...rege baghang tu memang betoi2 deme bagi diskaun....
takde tipu2 punye......

mase ni le deme bulih dapat baghang (barang) yang berjename dengan rege (harga) yang mughah (murah)......
awok tak taule betoi ke idak....
sebab awok tak penah dudok obersea!!

P/S: elehhh....kalo takde YES ni pun....sopping kompleks buat promosi deme sendighi (sendiri)......tak pecaye???...pegi dekat SOGO....tetiap bulan ade promosi....

12 Responses to "YES - Year End Sale"

  1. saya tak taksub sangat laa sale2 ni.. sejak menikah, terjangkit penyakit husben tak suka pi tempat orang ramai.. eksen bunyinya kaan...? takde laa.. sebab dah beranak pinak, rimas nak heret anak

    ReplyDelete
  2. kat sogo tu bukannye tetiap bulan, tp tetiap mggu ade sale.. mmg menipu sale kat shopping kompleks nih.. awok lebih suke pegi warehouse sale kat kilang, mmg btol2 mughah, cume kualiti baghang tu je yg kureng skit

    ReplyDelete
  3. Salam Yob, teman rasa gitulah. Tapi teman yg jarang sopping ni tak buleh nak banding rega lama dgn rega baru. Kalau beli masa Sales ni tak taulah rega deme mmg turun atau idok. Nasib ler. Teman ada buat Teka Tikan #2 Yob. Cube jgn tak cube!

    ReplyDelete
  4. salam...kena survey btl2 la klu masuk bab diskaun ni...sbb byk yng tipu punye la...

    ReplyDelete
  5. YES!! :D kalau kat jusco tu, rasa nye everyday pun ada sale. selamat menjana ekonomi negara ye :)

    ReplyDelete
  6. teman udoh survey bebeghape tempat ..sale taun ni idok mcm dulu.. ghege tetap cekik tengkuk teman.. bedeah di deme je nampoknye..

    ReplyDelete
  7. yang penting spend untuk keperluan

    ReplyDelete
  8. bohong je kome. YES kat malaysia ni mmg masa untuk juai pakaian lama.

    ReplyDelete
  9. Setuju! Kat M'sia ni ada yg menipu. Kata diskaun..tp sbenanye tu la dia harga asal.

    ReplyDelete
  10. betoi tu mike...
    nipu aje SALE kunun...
    padahal dia saje upkan rege kat tag tu kunun2 dah tughun banyak le...mcmmanepun mereka yg giler shopping tetap akan bershopping...

    ReplyDelete
  11. teman mmg jarang beno pegi soping yeop.. huhuhu..

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss