Royal Belum II

Kalo kome dapat peghati ade ghakit (rakit) dekat tasik tuuu......haaa...itu le ektibiti kami haghi (hari) Kedue Program ni....beghakit di Royal Belum (Bace :Tasik Temengor (Awok eje ikot sebutan oghang setempat).....dan kendiannye beghenang2 (berenang2) tengah tasik.... ni area Sg Tiang
ini pulak santuari Ikan kat Sg Ruok......kome sebot je ikan ape kome ndak....ikan Kelah, Tengeih (tengas), temoleh....dan seknike jenih ikan daghat (darat)......letaknye kat satu kolam dekat ayor teghojon (terjun)......walopon ujan lebat ato kepale ayor tughun (turun).....ikan ni akan balik ke tempat asei (asal) die.......
haaa.....yang kome tengok itam dalam ayor tu.....ikan le tu....sape yang kaki pancing....memang gile lee kalo dapat kesini.....tapi sayangnye......ade syaghatnye (syarat).......ikan tak bulih dipancing.....dan kalo kome gatei jugak nak pancing....pandei2 kome le....selagi tak kene tangkap.....
ni pulak Bunga Rafflesia dekat Teluk X-Ray....kenape nameTeluk ni Teluk X-Ray...sebabnye dekat dengan kem askar yang memang dibeghi name Kem X-Ray....berbalik pade bunge ni...sayangnye mase kami pegi ni ...ade pokok mengaco......itu sebab kembangnye tak cantekkk......
saje je awok up kan gambo tempat makan ni.......satu nak up kan banner program ni......kedue....sebab lampu kat tempat ni lawo kome......dihieh (dihias) dengan buloh lagi tuuu....
sebabkan entri sebelom ni awok tak upkan gambo event coach tu....kali ni awok upkan gambo event coach tu....memang lawo.....sape nak karok pun bulih.....sukati kome le ndak nyanyi sampei muntah monggek pun takpe...minah saleh dalam gambo ni wakei daghi (dari) backpackingasia.com...... kalo kome ghajin surf le website deme......
P/S: Minah saleh ni pelik sikit......walopon die oghang Belanda......tapi die free thinker (itu sebab die tak sambut krismas mase tu) dan vegetarian....tapi vegetarian yang tak makan sayor......dan tak makan buah.....sudahnye....sampei habih program makan nasik dengan telor je......rugi die nii...
ini pulak...sesi begambo dalam bot sebelom ndak ke kg oghang Asli......kat Sg Kejar.......Sg Kejar ni tempat wajib pegi kat ROyal Belum ni....sape tak sampei kat sini....macam die tak pegi Belum le.....sebabnye selain daghi kg oghang Asli....kat sini le letaknye Hulu Sg Perak......... wanita yang berposing depan tu......riporter daghi Majalah Libur.......
haaa.....ini pun sesi bergambo kat Ayor Teghojon Sg Ruak.......tasik@kolam tu le ikan2 tu bersemayam..... awok macam biase......Jersi Perak wajibbbbbb
gambo ayor teghojon Sg Ruak
ini pulak RIporter Majalah Gaya Travel.....sempat lagi berposing Pegawai KTMB dalam perjalanan daghi (dari) KL Sentral ke Ipoh......gile berkarok deme ni....
ini pulak gambo mase kami semue sampei ke Sg Nam.....tempat penginapan pertame kami semue.....sebab haghi kedue kami semue bermalam di Sg Tiang.......

Layan Gambo je le yeee....
bersambong lagiiiii

7 Responses to "Royal Belum II"

  1. air terjun dia cantik...suke2~

    ReplyDelete
  2. Salam Yob Shahril, ni kira test dulu sebelum promo utk Tourism Malaysia ler ni? Yang baju Perak tu ker? Hensem gak...

    ReplyDelete
  3. teman makin telior nok ke sana.. haghap mentua cepat sembuh.. senang ati nok bejalan.. emme.. ayo teghojun paling cantik kat lata kekabu..tp kene jauh la sikit bejalannye..

    ReplyDelete
  4. err yob... yob budak uitm segamat ke? mcm rupa budak batch yanla/// tp yan tak igt name dia pasal tak penah sekelas..

    ReplyDelete
  5. geli laa tgk ikan banyak cenggitu... cam piranha plak rasanya
    Jom Join GA PILIH THEME BLOG

    ReplyDelete
  6. menariknya... tp xtvt mcm ni tak sesuai kalo mawok anak kecik kan...

    adeiihh.. bila la ade kesempatan nak buat xtvt macam ni lagi...

    ReplyDelete
  7. @cik eMMe...
    memangcantek......kena datang tengok sendighi baghu bestttt

    @Kak Halima....
    awok bende fakta ni awok maleh nak sangkei.....hehehe....kalo kak Halima kate hensem......memang hensem le tuuu....hehehe

    @CHor....
    pegi le CHor....kalo tak mike menyeseiii....tempat bestttt....

    @Cik Yan....
    ye cik Yan.....cik Yan batch bile????

    @cik sw33tdarling.com
    tu baghu tengok gambo je.....ce terai letak kaki....lagi gelii.....

    @KakYong...
    betoi kakyong..... kalo ghase nak rilek bawak anak2 bejalan....pade awok ROyal Belum bukan tempatnye.....tak sesuei...... kalo yg jenih suke adventure dan outdoor...memang sesueiii

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss