1 Malam di Stadium Perak

Malam tadi.....
awok berkesempatan ke Stadium Perak....
nengok game Perak vs Johor FC.....
biasenye awok pegi soghang (sorang) je...
atopon (ataupun) awok bawok anak daghe (dara) sulong awok tu....
dan awok kompem lepak dengan bebudak Yob4ever.com

tapi kali ni spesel sikit.......
awok angkot sekali satu famili awok.....
Mem Awok.....
dengan 2 anak jantan awok.....
lepak dengan bebudak Yob4ever.com jugak.....

awok ghase (rasa) awok penat melayan deme kat stadium je tadi....
bola dapat jugak le tengok....
sambei2(sambil2) mate melilo (melilau) peghati (perhati)deme.....

Seghonok (seronok) deme berdue main kat palang stadium ni....awok jenoh peghati deme...

Kakak bile udah boring...dimintak nye henset.....
'Ayah nak tangkap gambar'


Kakak (anak daghe sulong awok) dah biase....
sebabnye udah 3 - 4 kali awok bawok die ke Stadium....
tapi ini pengalaman pertame Amsyar, Amzar & Mem awok....
kekekek....

Amsyar yang memule asik menangih (menangis) bile oghang (orang) menjeghit (menjerit).....
leh (last) sekali....die pulak yang ober (over)....
mulot tak ghenti2 (berhenti) menyebott goooollllll.....

Mem awok pegang Amsyar yang baghu lepaih menangeh (menangis)....
Kakak macam biase....pantang kalo tengok oghang (orang) tangkap gambo die......
tu ghambot (rambut) baghu (baru) lepaih kene potong dek Opahnye...


Awok terpakse tutop telinge Amsyar tiap kali 'crowd' menjeghit

Mem awok pulak....
terlebih excited nye....
die pulak yang gegham (geram) bile streka (stiker) Perak tak skor....
kekekeke.....

Amzar ok je....
oghang (orang) jeghit (jerit) le macam mane pun....
die tido je macam biase....
sampeile satu mase die terjage .....
Mem awok le megang (pegang)die sampei habeh game......

Rilek je Amzar....sampei habeh game die ok je.....

Sudahnye......
result Perak 1 .....Johor FC 0.....
gol minit akhir jaghingan (jaringan) Akmal Rizal.....
awok ghase (rasa) berbaloi bawak famili awok pegi stadium kali ni....

Maap le kome.....gambo henset je...itu yang tak nampok result tu......

Mase habeh game ...nak balik ke motokar.....
jauh awok satu famili menapak...maklomler....
dah lame Stadium Perak tak ghamei (ramai) oghang (orang)...

P/S: Mem awok udah tanye ....bile lagi game Perak main kat Stadium Perak????

10 Responses to "1 Malam di Stadium Perak"

  1. Caya la Perak! berbaloi juge le masuk stadium 1 famili...heeee

    ReplyDelete
  2. pes taim mem awok ikut tgk bola masa tgh mengandung 8 bulan. mase tu stediyem darul aman mmg ramai org. tgk dia penat je bejalan. rase kesian. sampai skang bile fikir balik peristiwa tu, kasih awok pade dia bertambah2. sanggup berkorban semata2 ikut hobi awok. haduuu, ghase nak nangeh. kekekke

    ReplyDelete
  3. Syabbas bete...kejor yob kejor...

    ReplyDelete
  4. Masih kuat lagi minat ngan team Malaysia..bagusla...awok punya keminatan terhdp bola Malaysia memang hancur gila bila skandal rasuah/jual games melanda liga Malaysia sekitar ujung 90-an....hari ni tgk gitu2 ja kt tv.....

    ReplyDelete
  5. akmal rizal memang main bagus, masa ngan kelantan, banyak sumbang tenaga

    ReplyDelete
  6. Salam Yob Shahril, miker ni sama cam adik bongsu Yong kat Parit. Kekadang dia hangkut anok bini ke stadium Perok. Peminat fanatik bola tu! Err...lawor2 anok miker ni.

    ReplyDelete
  7. seronok la depa p tgk bola ye..
    comel2 la ank2 yop ni..

    ReplyDelete
  8. teman tak penah jejak pon studium nih.. paling kuat pon pegi studium hoki yg dekat PGA tu.. huhuhu..

    yeop, anak dara mike comey le.. hehheh..

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss