Liga Super Malaysia - Game # 3

Malam ni....
bakei (bakal) dilangsongkan game ketige Liga Super Malaysia....
kecuali game Perlis vs Terengganu yang diaweikan (diawalkan) semalam.....
yang mane Terengganu menang 3-1....
semue game lain dijadueikan akan berlangsong malam ni....
jam 8.45 malam......

jadi ape lagi kome....
Oghang (orang) Malaysia udah ghamei (ramai) layan Bola Malaysia....
jadi kome jadi jugak antaghe (antara) yang terlibat.....
moh ke stadium komeeeeeeeeee

Jaduei Game # 3

Kelatan vs Johor FC....
Stadium Sultan Muhammad ke IV

Kelate yang baghu (baru) lepaih (lepas) seghi (seri) dengan Terengganu minggu lepaih (lepas) kompem nak dapatkan 3 mate malam ni...... main pulak depan penyokong deme yang agak fanatik.....bayangkan kalo deme kalah malam ni...ape reaksi penyokong deme???.....Johor FC pulak baghu (baru) lepaih (lepas) kalah dengan Perak minggu lepaih (lepas) kompem nak mengutip sekughang2 (sekurang2nya) 1 mate daghi (dari) Kota Bharu..... satu misi yang agak mustahil bagi deme.....ndak2 lagi dengan coghak (corak) bertahan yang deme buat mase kalah dengan Perak minggu lepaih (lepas)....

Pemain Tumpuan: Nor Shahrul Idlan Talaha

Selangor vs Kolumpo
Stadium Shah Alam

Game last Safee Sali dengan Selangor.....ni kighe (kira) macam game perpisahan die le ni.....dan kompem Selangor ndak menang game ni..... walopon minggu lepaih (lepas) deme menang dengan Perlis 2 - 0.....tapi Perlis bukan pasukan yang kuat dan stabil kali ni......jadi game malam ni jadi benchmark pade kekuatan Selangor.... Kolumpo pulak pasti ndak baleh (balas) dendam ateh (atas) kehilangan ketue pasukan deme sebelom ni Azidan Sharudin yang dikidnep Selangor musim ni...... sego (segar) dengan kemenangan ateh (atas) Sabah minggu lepaih (lepas)...... pasti le deme terai ndak dpat sekughang2nye (sekurangnya) 1 mate daghi (dari)Shah Alam

Pemain Tumpuan : Safee Sali

Harimau Muda A vs T-Team
Stadium MBPJ

Harimau Muda, minggu lepaih (lepas) deme menang dengan Pahang 3 -1.... ade pemain deme yang bermain untok skuad Malaysia yang menang Suzuki Cup yang baghu tu......jadi usia deme bukan penghalang.....malahan deme lebih matang daghi (dari) pemain2 yang ade kat Malaysia ni..... T-Team pulak dengan hanye 1 mate je daghi (dari) 2 game sebelom ni....... agak beghat (berat) jugak le malam ni.....

Pemain Tumpuan : Izzaq Faris Ramlan

Felda United vs Pahang
Stadium Darul Makmur

Felda United yang ghate2 (rata2nya)dibaghisi (dibarisi) ghamei (ramai) kude tue...hanye mengumpoi 1 mate daghi (dari) 2 game sebelom ni..... game minggu lepaih (lepas) deme kalah pade Kedah 1 - 0..... errr...awok agak tak bernapsu nak komen untok game ni....maap la ye....

Pemain Tumpuan: ?

Sabah vs Kedah
Stadium Likas
8.15 malam

kalo tak salah awok ini game pertame Sabah kat tempat sendighi (Sendiri)....dah bermain kat tempat sendighi (sendiri).....depan penyokong sendighi (Sendiri)......kompem deme tak tunjokkan kekuatan deme....ndak2 lagi deme dah balik ke Liga Super....setelah 4-5 musim bermain kat Liga Perdana..... game live Sabah vs KL minggu lepaih (lepas) awok agak tertaghik (tertarik) dengan soghang (Sorang) player deme yang beghambot panjang...... die beghani (berani) terai daghi (dari) jauh.... beghani (berani) pegang bola......dan die bulih 'create' game.....kome paham ke???..... tapi Kedah jangan kome lupe...antaghe (antara) gergasi Bolasepak Malaysia.... awok ghase (rasa) game ni...antaghe (antara) game tumpuan malam ni....

dan yang paling penting sekali...

PERAK vs Negeri Sembilan....
Stadium Ipoh

haaaa......ni game penting ni...... NS tengah leading MSL........Perak pulak lepaih (lepas) menang dengan Johor FC minggu lepaih (lepas) dibeghitekan (diberitakan) bahawe Razali Umar Kandasamy yang ilang sebelom ni dah pun berlatih balik.....penyokongmalam ni pun dijangkekan akan lebih ghamei (ramai) daghi minggu lepaih (lepas).....expectation penyokong tinggi kali ni..... NS pulak dengan ghamei (ramai) player Kebangsaan......pasti le deme ndak kekeikan status elit deme tu..... walopon dikabokan ade 3 player core deme yang injed.......tapi awok jangke game ni pasukan yang menang pun....dengan jaghingan (jaringan) tipis je....

Pemain Tumpuan : Shafiq Jamal

6 Responses to "Liga Super Malaysia - Game # 3"

  1. MU lawan MC malam ni gak yop...heh..

    ReplyDelete
  2. huhuhu.. lepas nih tak dapat tgk aksi si Safee Sali... huhuhu...

    ReplyDelete
  3. bola bola ni mmg diluar kotak fikiran saya..tak minat...:)

    ReplyDelete
  4. yuhoooo...menang!!! x sia2 awok ke ipoh mlm sbtu lepas.hu3

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Sembang

Google+ Followers

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera puteri.... Dan Insyallah bakei jadi no 4 Jun 2014 nanti.....