Liga Super Malaysia - Game # 4

Moh lagi kome.....
malam ni .....game ke empat Liga Super....
kecuali game di Sabah yang bermule jam 8.15 malam....
semua game lain bermule jam 8.45 malam....
ate ape lagi....
moh le ke stadium berhampighan (berhampiran) kome....

Jaduei Game # 4

Selangor vs Terengganu..
Stadium Shah Alam....

Game pertame Selangor tanpa Safee Sali....tapi awok ghase (rasa) seghangan (Serangan) Selangor tak terjejaih (terjejas)pun....deme ade Rudie Ramli....Fazli Shaari...atopon bulih je tolak Amri Yahya ke depan...... takde masalah pun buat Selangor..... Terengganu pulak baghu (baru) jemenang dengan Perlis 3-1....serangan deme yang diketuai Ashaari Shamsudin agak berbise didepan gol..... tapi kome kene ingat..... pertahanan deme tak sekuat mane pun...buktinye..... Perlis yang pincang pun dapat lagi skor mase berjumpe deme minggu lepaih (lepas)....

Kuala Lumpur vs Kelantan..
Stadium Bolasepak, Cheras..

Kolumpo yang baghu (baru) lepaih (lepas) seghi (Seri) dengan Selangor bukanle kecik2 anak punye pasukan...... walopon majoriti pemain deme....adelah pemain mude...... tapi bile berhadapan dengan Kelantan awok ghase (rasa) banyak masalah yang deme bakei (bakal) tempohi...... bukan je daghi (dari) tengah padang....tapi daghi (dari) bilang penyokong Kelantan yang akan memenuhi Stadium Bolasepak Cheras malam ni.....

Sabah vs Johor FC
Stadium Likas

Sabah baghu (baru) je mengalahkan Kedah 1 - 0 di tempat sendighi (sendiri)..... dengan Johor FC yang di bawah prestasi sebeno.....kalah 2 game di tempat lawan....dan hanye mampu seghi (seri) bertemu Felda United di tempat sendghi (sendiri)....... awok percaye....... Sabah bakei (bakal) menang sekughang2nye (sekurang2nya) 2 - 0..... bukanle awok menidakkan keupayaan Johor FC.....tapi dengan coghak (corak) permainan same yang deme tunjokkan 2 game akhir ditempat lawan ni...... awok tak yakin deme akan menang malam ni...

Negeri Sembilan vs Felda United.
Stadium Tuanku ABdul Rahman,Paroi.

NS wajib menang malam ni...... walopon Felda menang dengan Pahang 2 - 1 baghu (baru) ni.....dengan NS yang mempunyai line -up pemain yang hebat...... pemain kebangsaan dan bekaih (bekas) Pemain kebangsaan...... 3 mate patot dalam tangan NS.....tapi bola tu bulat...ape2 pun bulih jadi ateh (atas) padang nanti....... tapi awok konpiden yang NS buih menang game malam ni.....atopon (ataupun) sekughangnye (sekurangnya) berkongsi mate dengan Felda United....


Pahang vs T-Team...
Stadium Darul Makmur, Kuantan....

kedue2 pasukan kalah game terakhir deme sebelom ni.... dengan T-Team yang dibaghisi (dibarisi) pemain2 tername.....tapi kalah kepade Harimau Muda..... agak mengejotkan jugak sebabnye deme hanye mampu seghi (seri) dan kalah 2 kali.......errr...berbaloi ke bayo gaji mahei2 (mahal) tu pade player 'tername' T-Team tu ye???? Pahang pulak......dengan baghisan (barisan) pemain muda.....hanye setakok di ateh (atas) T_Team.... awok bajet game ni seghi (seri)....


Harimau Muda A vs Perlis.....
Stadium MBPJ

Wahhh......Harimau Muda.....awok gahse (rasa) takde masalah nak menewaskan Perlis kali ni..... walopon kedue2 pasukan dibaghisi (dibarisi) pemain muda......tapi pemain Harimau Muda lebih lueh (luas) pengalaman deme dibandingkan dengan Perlis......Perlis yang awok ghase (rasa) dalam fasa membine balik pasokan deme......agak peghit (perit) bile bertemu Harimau Mudamalam ni......walopon HM kehilangan streka (striker) deme (Izzaq Faris, Syahrul Azwari) tapi awok percaye deme takde masalah nak mengalahkan Perlis....

Kedah vs Perak....
Stadium Darul Aman

Perak walopon baghu (baru) lepaih (lepas) menang dengan NS minggu lepaih (lepas) .....tapi bile berdepan dengan Kedah....Perak selalu bermasalah....apelagi kalo berjumpe di ghumah (rumah) Kedah...ndak2 lagi Kedah baghu (baru) je lepaih (lepas) kalah dengan Sabah minggu lepaih (lepas)..... awok ghase (rasa) kedue2 pasokan akan mempamerkan coghak (corak) permainan terbuke..... jadinye....sape yang ambik peluang awei......die le yang menang.....

1 Response to "Liga Super Malaysia - Game # 4"

  1. salam maulid...

    kejor yop kejor...tapi kome sokong pahang yek...

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss