Ceghite Semalam

As-Salam semue....
Selamat Haghi (hari) Sabtu....
Indah beno le awok ghase (rasa) pagi Sabtu ni....
Gamaknye sebab awok udah ade kat ghumah (rumah) kot????

hehehehe.....
oh ye....
awok nak ceghitekan (ceritakan) hei (Hal) Nescafe Ais semalam tu....
ceghitenye (ceritanya) macam ni....

macam yang kome semue tau....
semalam awok ade Penang CIty Trail semalam....
jadinye deme bawok le awok dan rombongan pusing 'centre' Penang....
dan hei (hal) Nescafe Ais tu berlaku di Leboh Chowrasta...

kebetolan dalam rombongan awok semalam ade budak yang aseinye (asalnya) dok Penang....
jadi die udah ngajak awok pegi minum dekat satu kedei mamak dekat sini...
dan dikabokan jugakyang kedei ni pemes (famous) .....
sampeikan krew Jalan-Jalan Cari Makan pun peghenah (pernah) datang ke sini.....

dan 'speciality' kat sini macam gambo kat bawah yang kawan awok order....
roti bako........ dan awok order jugak teh taghik (tarik)....


yang soghang (sorang) lagi kawan awok di ordernye Nescafe Ais.....
dienye gambo kat bawah ni.....
nak nunjukkan sedap beno le makan kat sini.....
sampei (sampai) die hampir tertipu.....

Gambo diletak dengan kebenaghan (kebenaran) tuan punye badan.....
budak kelate...

okle awok teghuih (terus) je le dengan ceghite (cerita) Nescafe Ais tu....
naseb baek le kawan awok tu die jenih (jenis) tengok dulu....
kalo takkk....memang terbaek leee....
ape yang ade.....kalo kome tengok betoi2 gambo nescafe Ais tu....
mesti kome dapat jumpe BULU warne hitam.....
tak panjang BULU nye.....pendek je......kekekeke

eiiii....geli tekak awok....
lepaih (lepas) tu ....
teghuih (terus) kawan awok sughuh (suruh) mamak tu buat lain....
kalo kome...lalu lagi ke nak makan kalo jadi ghope (rupa) tu???

4 Responses to "Ceghite Semalam"

  1. uiskkk kalo dni tak lalu dah nak pekena makanan pape kat stu..

    ReplyDelete
  2. alamakkk....geli okeh.
    bulu apakah itu? bulu mata kah?? atau bulu keti?? opss... sori le ter lepaih ckp pulok teman ni ha..

    smlm nengok gambo tu igt kut ada lalat ke apa. ngeeee

    ReplyDelete
  3. hah, apakah??? tak lalu dah nk minum tu...geli..

    ReplyDelete
  4. geli wehhh. awok kene pantang minum kafein skang ni. dokter udah laghang. gestrik.

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss