Ape bestnye Nora Elena?


 Waaaahhh....
sane sini oghang (orang) dok sebok pasei ceghite (cerita) Nora Elena ni....
kat opis awok ni pun same....
ade je ceghite (cerita) pasei (pasal) Nora Elena deme ndak berceghite (bercerita)....

bagoih (bagus) le bile tibi berlumbe2 ndak tunjok ceghite (cerita) Melayu kat tibi....
takde le kite asik disogokkan dengan ceghite (cerita) oghang (orang) putih je....
dikabo kan jugak yang ceghite (cerita) Nora Elena ni diadaptasi daghi (dari) Novel ....
itu yang buatkan oghang (orang) lagi teghuje (teruja) ndak ikot ceghite (cerita) ni...

tapi satu je yang buatkan awok ghase (rasa) tak beghape (berapa) selese dengan ceghite (cerita) ni...
maap...bukan dengan jalan ceghite (cerita) ato (atau) pelakon nye....
tapi dengan waktu tayangan ceghite (cerita) ni.....
7.00 - 8.00 malam setiap haghi (hari) Senayan (Isnin) - Khameh (khamis)....

biase le....
bile udah melekat depan tibi, solat udah ke mane....
ndak2 lagi waktu tayangan ceghite (cerita) ni yang kompem buatkan oghang (orang) lambat bersolat.....
tibi3 kene le pikio (fikir) kan waktu yang lebih sesuei (sesuai) ceghite (cerita) Nora Elena ni ditayangkan....
kalo tak....tak pasei2 (pasal2) dapat 'saham' same.....

22 Responses to "Ape bestnye Nora Elena?"

  1. hah! setuju sngt..saya mmg suka..tak semedang terlepas..kalo dpt tngk pun sekerat2 jer..sbb 7-8 tu br balik keja, nak layan anak2, nak solat, nak siapkan mkn mlm...huhu..sudahnya tngk kat you tube ajer

    ReplyDelete
  2. dulu time dia dah okay dah 6.30 sampai 7.30
    skrg dah ubah
    haihhhhhhhhh

    Review Filem KL Gangster

    ReplyDelete
  3. xnk tgk kul 7-8mlm pon boleh..tgk ulang tayang kat TONTON.. :)

    ReplyDelete
  4. btol. tygn tak berapa sesuai sbb seme yg tgk citer ni (trus dr TV3- bkn online) sure lewat solat (yeps. includes me).
    Dulu tygn ranc ni 6.30 - 7.30pm. Tp org TV3 kata derang anjakkan waktu sbb ada org tk smpat nak smpai umah kalo balik dr ofis (KL la esp sbb jem kan).
    Tp tatau la. Tepuk dada tnya selera. Bleh je tinggal kejap ko time 7.30 tu gi solat, tp nyer tu lah.. iman tak kuat lagi (saya ler). Huhuhuu

    ReplyDelete
  5. yelah..time nya tak sesuai..org leka layan smpai lewat solat..

    ReplyDelete
  6. walopon teman dok rumah tp tak kose melayan cite2 cenggitu.. kang bukan ape, kalo dah tgk dari mule mesti nak tgk sampei abeh.. baik tak usah nengok..

    ReplyDelete
  7. memang pun..selalu solat dilambat2kan..camnela kalau tiba2 mati dulu sebelum sempat solat??

    haishhh!

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Yob,

    Ntah pun. Dah tau citer ni hit-hot, bohlah kat primetime 8:30-9:30 atau 9-10pm. Err tapi akak idok pung follow drama ni...

    ReplyDelete
  9. haah..waktu tayangn 2 x patot langsung..susa nk tgk smpi hbs..dpt tgk 15 minit je selalu..

    ReplyDelete
  10. saya sokong... waktunya agak kureng....

    ReplyDelete
  11. awok setuju.....tp adamaya still the best....hehehehe..

    ReplyDelete
  12. mmg besh yob oiiiiii~ sampai mommy kene jeling 360 darjah dgn en somi~hee

    ReplyDelete
  13. @MamaYatie....
    itu le paseinye....memang mase tu kite baghu balik koje..... tak sesuei langsong mase tu....ape salah nye kalo ditunjok ceghite tu pukoi 9 malam ke ateh....

    @Hans....
    itule....kaco waktu kite ....... alasan sebab oghang tak sampei ghumah lagi kalo buat pukoi 6.30.....kalo udah tau...enjak le ke pukoi 9 malam kan...

    @cik b a m b a m's
    betoi jugakkk... sape yang ade internet/broadband kat umah ok le..... takde masalah...yang takde internet tu yang masalah tu....

    @PUANSTROBERI....
    ape le salahnye deme tunjok pukoi 9 malam...habeh masalah...... takde isu sebab oghang tak sampei umah lagi....

    @cik -Sara-
    maklomle sayang nak lepaih ceghite ni...itu yang semayang maghrib pukoi 8 tu...

    @cik eda_ej...
    ini le yang terbaik....tak payah ikot..... kaghang sayang nak lepaih ceghite ni...

    @MDT....
    errr...errrrr...... kome jawab le soalan MDT ni....awok insapppp...

    @Kak Halima...
    Walaikumussalam....
    tak payah polo pun takpe...... kaghang udah polo sayang ndak lepaih ...

    @cik RynaHakimi....
    awok setuju dengan mike jugakkk....heheh

    @mizz_pua...
    itu le....kite buat le kempen enjakkan waktu ...tunjok pukoi 9 amacam???

    @Pricess Hippiey....
    awok pun sokong mike jugakk...

    @En Mohamadazhan hjDesa....
    awok peghenah tengok....tapi memang melangot le dapat tengok ceghite ni.....memang lepe (leka)...

    @sooooooour....
    awok tak ikot sngat.....tengok macam tu je..... takot nanti sayang nak lepaih tengok ceghite2 macam ni...

    @mamilabender...
    kekekek...itu jugak yang awok buat kat mem awok....pantang tengok ceghite ni mule le lepe (leka)....

    ReplyDelete
  14. ar ar tu la pasal
    macam2 hal diorang tu
    minggu ni last nora elena

    Cita - Cita Hans Dolu - Dolu

    ReplyDelete
  15. tak mo miss nora elena....hehehehe....

    ReplyDelete
  16. mmg..mcm demam Nora elena lak skrg ni Yop tp teman tak terjangkit pulak..alhmdllh le..hihihi..

    bab masa tygn tu le salah satu sbb besornye...nk tgk online lak teman ni bukan kaki donlod... :p

    ReplyDelete
  17. hmmm tak pernah le pula tgk citer ni

    ReplyDelete
  18. senang je.. yan tgk online.. tak pat tgk maghrib... yan tgk blk tgh mlm.. takyah dload pn takpe..

    ade yg ckp iklan dia panjang.. so sempat solat & masak jugak... tp yan tak perasan plak panjang ke pendek iklan tu sbb tgh jga kedai kan. kedai pn same gakla.. 7-8 tu prime time org ramai hehehe

    ReplyDelete
  19. dah habis pun kan 24 episod je... hehe alhamdulillah, sempat je solat dan siap masak sekali walaupun sardin je la utk 6 minggu tu hahahahaha nasib en suami pun samm minat :))) iklan TV3 lama plus dengan laungan azan, so kiranya ada masa. tp nanti tak husyu' so tonton ler dulu baru solat. Atau online sebab bak kata MTD nanti mati before solat, Astaghfirullah... lagha lagha... Jadi TV3 kena pandai bajet masa tanyangan ler... 9-10 tu kiran ngam dah :)) relax pun relax... apapun kisah adaptasi mmg best :)

    ReplyDelete
  20. hi nice entry..sbb sy xsuke gak nora elena ni yakkk..hahaha.btw da folow blog ni :)

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss