Kesian Daudsu Jamaludin

  Mohd Daudsu Jamaludin

Daudsu Jamaludin jadi pemes (famous) dengan sekelip mate....
sebelom ni pun memang die udah pemes (famous)....
maklomle level die udah sampei level kebangsaan....
tapi peghistiwe (peristiwa) malam Sabtu yang lepaih (lepas) buatkan name die 'meletop' dengan segere....

gol penyamaan Terengganu yang dijaghingkan (dijaringkan) sendighi (sendiri) oleh Daudsu Jamaludin pade menet2 (minit2) akhir permainan telah menyebabkan permainan dilanjutkan ke mase tambahan....
ditambah pulak mase yang tertanggoh mase bunge api hampir kene pade Sharbinee Alawee (Goalkeeper Terengganu).....
itu yang buatkan mase tambahan terlalu lame.....

kalo kome tengok pade gol tu...
kite tak bulih nak salahkan Daudsu Jamaludin...
sebabnye mase tu awok ghase (rasa) niat die nak 'clear' kan bola tu daghi (dari) kawasan bahaye.....
die kene buat keputusan segere mase tu.......
dan naseb tak baiknye keputusan yang die ambik buatkan Terengganu dapat gol penyamaan.....

tapi kalo kome tengok seghangan (serangan) Terengganu mase tu.....
'set up' Ashaari Shamsudin (Wing Kanan) pade Manaf Mamat (Striker) memang 'cantik'.....
tertipu le dipen (defend) Kelantan mase tu....
ditambah Khairul Fahmi (Goalkeeper) Kelantan yang tepis bola tu tak keluo mane pun....

dibelakang Daudsu mase tu...
ade 2 player Terengganu yang tunggu....
kalo pun Daudsu tak 'clear'kan bola tu....
memang kompem punye le gol....

Daudsu awok tengok udah main bermati-matian menahan seghangan (serangan) Terengganu....
kalo kome ndak salahkan jugak....
kome salahkan satu tim Kelantan....
ngape mase udah 'leading' ....
kome tak tambah lagi gol yang ade...

Taktikal Coach Kelantan pulak....
awok maleh (malas) nak komen...
sebabnye awok ade sejaghah (sejarah) bertekak dengan die mase die jadi coach Perak tahun 2009 yang lepaih (lepas)....
die pandei....die udah jadi coach 30 tahun...lantak die le....

apepun Kelantan...
cube lagi tahun depan....
dan awok haghap (harap) le...
game besok ni vs Perak kome masih lagi berduke....
hehehe...

P/S: Udah2le Daudsu...bende udah jadi...bukan kamu bulih pusing balik dah......

11 Responses to "Kesian Daudsu Jamaludin"

  1. mungkin xde rezki dorg mlm tu...

    ReplyDelete
  2. rezeki Terengganu la kan malam tu....LIKE byk2 kali, heeeee~

    ReplyDelete
  3. tu lah kan...kalau rezeki dah ada kat tangan tapi terlepas juga..takdir namanya...tak perlu tuding jari salah orang tu orang ni..memamng dah ditakdirkan Kelantan kalah jua pada saat-saat akhir...

    ReplyDelete
  4. udah itu yang tetuleh.. redho aje le..

    ReplyDelete
  5. tahniah buat ganu..

    kakyong part bola ni x brp nak reti sgt...

    ReplyDelete
  6. haha..ramai update pasal daudsu nih..ermm

    ReplyDelete
  7. kerana bola itu bulat. if petak sure da tak masuk. hihi.

    err.. bio deme bersedih lagi, dpt le kita gol esuk. hihihiks

    ReplyDelete
  8. Betultu cakap kao....jgn daudsu pindah nnt...kelantan yang rugi!

    ReplyDelete
  9. dah takdir..nak buat camne..redha je la..

    jemput join segmen simple saya..

    SEGMEN SIMPLE: MENU AKU MASA BERDUIT DAN MASA TAK BERDUIT (SENGKEK)..

    ReplyDelete
  10. Daudsu Jamaludin striker/hero Terengganu yg hebat Syabas... haha

    ReplyDelete
  11. sian gak kat dia sebab dia usaha sedaya upaya dah masa tu kan

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss