Biase le tu!

 gambo macam biase....pakcik gugel yang bagi...

Kome peghenah (pernah) hadapi situasi macam ni...
motokar yang baghu (baru) kome beli....
tetibe ghosak (rosak) tingkap nye...
maksod awok.......
tingkap yang gune button otometik......
bile tekan nak bukak ....tak keluo2 ceghomin (cermin) nye......

itu satu....
ade pulak pemegang pintu kat luo tu....
senang2 je patah......
ade kes yang best lagi......
fuel pump nye tak berfungsi.....
itu yang bile minyak tinggei (tinggal) satu bar pun tak peghasan (perasan)....
sedo2 je minyak habeh (habis) je....

dan bile kome pegi ke worksyop panel atopon (ataupun) pusat servis yang dilantik syaghikat (syarikat) pengeluo....
jawapan deme macam ni...
'OOO.... ITU PROBLEM BIASA TU BANG!"
ape kome ghase (rasa) mase tu???...
nak bagi penampo atopon kome kate 'OOO...TAKPE LE KALO CAMTU!"
awok tak ghase (rasa) kome akan ghase (rasa) ok mase tu kan???

yang awok heghan (hairan) kan le pengeluo ni...
kalo le bende2 macam ni masalah biase....
ngape deme tak ambik langkah proaktif elakkan bende2 kecik macam tu berlaku...
ape udah takde ke oghang (orang) bijak pandei dalam syaghikat (Syarikat) pengeluo yang bulih bagi idea elak bende2 macam ni berlaku????
bukan baghu (baru) sehaghi (sehari) due bende2 macam ni berlaku kan????

awok...tanpe peghasaan (perasaan) prejudis pade PROTON dengan PERODUA......
nak cakap satu je .....
KEPALE HOTAK DEME LEEEEEEEEE

7 Responses to "Biase le tu!"

  1. kualiti mmg tak bagus pun... ade jek yg rosak... kalo perodua pun kire ok lagi arr banding dgn proton...

    ReplyDelete
  2. kalo tak buleh penampo mike bako aje.. hehhehheh..

    ReplyDelete
  3. hahaha..ganaih mike ni..tapi betui le, smpe bile le ada penyudahnye ni..

    ReplyDelete
  4. Bukan tak pande, tapi pande cekik darah

    ReplyDelete
  5. tu la kan...asik biasa biasa jer... bila nak jadik tak biasa nyer dok tau laaa

    ReplyDelete
  6. hurm..cenne nak support kereta buatan Malaysia....kan..kan...

    ReplyDelete
  7. Awok pun rasa macam tu. tu alasan orang malas sebenarnya..

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss