Perak penentu Juaghe (Juara) Liga Super Malaysia (MSL) 2011???


Liga Super Malaysia (MSL) 2011 tinggei (tinggal) 2 lagi je 'game' sebelom tighei (tirai) Piala Malaysia pulak dimulekan.....
dan sekaghang (sekarang) ni kejuaghaan (kejuaraan) Liga Super Malaysia (MSL) 2011 adalah diantaghe (diantara) 3 pasukan teghateh (teratas).....
Kelantan dengan 50 mate mendahului carta MSL 2011....
diikuti Selangor dengan 28 mate....
sementaghe  (sementara) Juaghe (Juara) Piala FA 2011 yang baghu (baru) Terengganu mengekori ghapat (rapat) di tempat ketiga dengan 47 mate....

Kelantan yang baghu (baru) je lepaih (kalah) kepade Terengganu baghu (baru) ni....
tak bulih cicio (cicir) kan baghang (barang) 1 mate pun.....
kalo kalah ato seghi (atau seri).....
babai le......kome tunggu je le Piala Malaysia, itupun kalo kome ndak meghase (merasa) ade piala le musim ni....kalo tak.....putih mate je le....belanje beso......hasei (hasil) nye ilekkkkk.....

Selangor pulak.....
kehilangan Saffee Sali buatkan baghisan (barisan) hadapan deme agak tumpoi (tumpul)....
tapi 2 game yang terkini, ditambah dengan kemenangan beso deme dengan Perlis 7 - 1....
deme konpiden bulih menang baki 2 game terakhir...
dan dengan syaghat (syarat) Kelantan pun 'hanyuuuuuttttt' 2 game terakhir deme....
game deme malam ni bertemu dengan Felda United....
kacang je Selangor ndak menang game ni nanti.....

Terengganu pulak.....
menang Piala FA 2011 ni buatkan deme lebih bersemangat ndak menang baki 2 game ni.....
lawan deme 2 game akhir ni...
'adik' deme T-Team dan Felda...
ghasenye (rasanya) takde masalah deme ndak menang baki 2 game akhir ni.....
dan Kelantan & Selangor kalah 2 game akhir......
makenye Terengganu le juaghe (juara) Liga Super Malaysia (MSL) 2011 ni nanti....

Perak pulak???
ironi nye Perak 2 game terakhir ni akan bertemu 2 calon juaghe (juara) MSL 2011....
dimulekan dengan Kelantan malam ni....
dan diakhiri oleh Selangor 6 Julai nanti di Ipoh....
mase pusingan pertame pade 14 April yang lepaih (lepas) di Ipoh, Kelantan kene 'lauk' dengan Perak 4 - 0....
kali ni lawan Kelantan di Kota Bharu takkan le deme nak kene 'lauk' lagi dengan Perak kan???
walopon tau pedih kalah dengan Terengganu tak habeh (habis) lagi......kekekekek....

7 Responses to "Perak penentu Juaghe (Juara) Liga Super Malaysia (MSL) 2011???"

  1. memang betul perak sangat penting dalam menentukan juara liga sebab lawan kelantan dan selangor, yang penting game yang menarik

    ReplyDelete
  2. sape sokong perak, angkat tangan macam awok ni.=p

    tapi saya sokong Johor.nape johor xde?hahaha..

    ReplyDelete
  3. harap perak menang le endaknye..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Yob, tapi yg tak sdap didengor skrng ni, ada permainan yg telah diatur...isyyy...tu yg potong steam Yob!

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss