Kursus Asas DSLR

Gambo Wordless Wednesday kat blog awok baru2 ni  ada berkaitan dengan entri awok haghi ni....

Pada 23 - 26 Februari yang lalu....
awok dipilih menghadiri  Kursus Asas DSLR ...dianjurkan ofis awok ...
dengan KrulMATRIK Photography & Videography Services di Shah Alam...
pucuk dicita ulam mendatang......
dengan tak malunye bagai orang mengantuk disorongkan bantal......
awok terima pemilihan ke kursus ni dengan tangan terbuka...
perghhh....banyak pulak peribahasa awok kali ni.....

awok sebenonye udah lame guna DSLR ni....
tapi siriyesli.... setting2 ni awok tak tau...
maklumle... beli...dan simpan..dan gune sekali sekala....
bile berkursus ni ni baghu awok tau ape dia...
ISO.... Apeture...Shutter Speed.. White Balance..
takpele...

macam biasa kome tengok gambo2 hasil kerja awok yang tak seberapa...
maklumle...
awok budak baru belajo nak guna DSLR ni....
oh ye...
lokasi semua gambo ni diambik...
adalah di sekitar Bandaraya Shah Alam, Tanjung Sepat dan Bagan Lalang, Sepang
sila abaikan model2 yang ada dalam gambo awok ni....
sebabnya ada model yang memang dibekalkan oleh syarikat ni ...terutamanya gambo studio...
tapi gambo2 diluo ...semuanya model bidan terjun a.k.a model terpaksa.... hihkhihkhhihkh..
dan gambo2 effect ada salji tu pulak hasil penipuan kamera dengan goggle+ ....
gambo salji tu sebenonye ditangkap semasa tengahari rembang di Tanjung Sepat......



























7 Responses to "Kursus Asas DSLR"

  1. lawa model tu.. bagus juga kursus asas dslr ini kan.. aiza langsung tak faham bab dslr ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. awok pun sebab terpilih join kursus ni... kalo tak awok pun tak tau.... model tu?lawo ke?

      Delete
  2. wah bagus hasilnya
    Sop blom pernah ikuti kursus formal DSLR :)
    byk belajar dr internet sahaja... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama le awok sebelum ni... byk belajo dari internet je

      Delete
  3. Teringin nak join. Tapi tak tau cam na

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah ada rezeki nanti merasa leee... sekarang ni pun banyak company buat kursus ni...

      Delete
  4. Bagus ni yeop.... dapat tambahkan ilmu tuuuu.... teman pun doh lama tak gi kursus2 ni.... :D

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss