White Water Rafting, Water Abseiling & Caving

Pada yang menggemari aktiviti air seperti white water rafting pasti dah biasa dengan 'benda' ni...
tapi pada yang tak biasa mesti tertanya2 apa dia White Water Rafting kan??..
White Water Rafting ni merupakan aktiviti menyusuri sungai menggunakan bot gentian kaca......
dan tahap kesukaran bergantung kepada tahap ketinggian air sungai serta jeram yang ada di sungai tersebut....

di Perak aktiviti White Water Rafting boleh dilakukan di Sungai Kampar berdekatan dengan Gopeng....
macam awok....
awok menggunakan khidmat pengusaha White Water Rafting yang bertauliah dan diiktiraf oleh International Rafting Federation iaitu Riverbug.Asia...
dan lebih menyakinkan awok...bila tenaga pengajar mereka dilatih oleh pihak International Rafting Federation...
sebelum deme dibenarkan berada di dalam bot......

di kawasan Sg Kampar (Gopeng) ni ada banyak operator yang mengendalikan acara ini...
tapi awok lebih yakin dengan pihak Riverbug.Asia.....
untuk tambah nilai lagi aktiviti kita disini...
deme juga mengadakan acara Water Abseiling....
kira berbaloi kalo kome membuat aktiviti air di sini......

Kome berminat dengan acaghe (acara) ni??
biase oghang buat abseiling je kan???
kali ni kite buat kelainan...
Water Abseiling......



Pada yang berminat kome boleh je hubungi awok melalui email awok shahrilhakime@gmail.com...
atopon terus je komen disini....dan Insyallah awok akan layan kome....

* Selain dari aktiviti Water Abseiling & White Water Rafting.... aktiviti Caving juge ade disediakan ..
* Caving = Memanjat dalam Gunung / Bukit menggunakan tali ...

18 Responses to "White Water Rafting, Water Abseiling & Caving"

  1. salam Dr08 ; sy suka dgn xtvt macam ni...tapi tak penah buat secara profesional hihi main rakit batang pisang selalu lah jugak dulu2.. tapi kalau ada peluang nak juga mencubanyer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. benda2 camni.. kalo ada 'kaki' ...jadiiiiii...... kene plak yang memang sekepala...... tapi tu la... bila udah beranak pinak ni...udah kureng laaa...

      Delete
  2. Sound interesting ni :) CN suka aktiviti mcm ni. Tapi blm pernah cuba lagi.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa.....kalo nak try ..turun Perak je.. kabo.... bleh je arrange....

      Delete
  3. wahh seronok aktiviti nie ..dah lama tak sertai

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama le awok..... sejak beranak pinak ni..udah kurang join aktiviti macam ni.... last sekali bulan 12 haghi tu....errrr..... awok ingatkan udah lama sangat tak join.... hihihihih

      Delete
  4. wah.. best ni.. dodulu je main ni. sekarang ni rasanya mcm manja je lebih kalau di suruh berlasak lasak kan. Dan pada masa yang sama rasanya, dah pangkat mak mak ni kurang seswai la pulak.. biorlah anak anak besar nanti join...

    satu bentuk riadah yang sihat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. riadah yang sihat....... bila udah beranak pinak ni...kena tuko sukan yang lebih ringan sikit....... tapi la kan.... kalo anak2 udah beso.. kita pun makin veteran cik wantie.... takut udah tak lalu nanti......

      Delete
  5. uiyooo...best giler...tapi dah jadi mak2 orang ni memang serender ler awok...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa..... mak2 orang pun bleh je lagi buat...... best niii.....

      Delete
  6. blom pernah wat aktiviti lasak cam gini
    bila awok boleh rasa juge nih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah nanti merasa la tu.... kalo nj merasa kt Perak...roger jeee awok

      Delete
  7. wah.. memang mencabar tu.. aiza pernah berkayak je setakat ini.. dah lama tak buat aktiviti luar macam ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. awok dh lama tak berkayak... last sekali kat nenggiri....balik dari sana...terus gelap.... best ooo....aktiviti luo camni....awok mmg gemo...

      Delete
  8. Zaman muda dulu sy suka aktiviti gini. Skrg ni ntah larat ke x kaki ni nk memanjat

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke... belum cuba try test belum tauuuuuu.....

      Delete
  9. Menarik ni yeop... bulan 1 ari tu... teman ngan wife dah try WWR kat kg Selim... menang nak try water abseiling gak ni... pakej camner yeop?.leh gak layan WWR, Abseiling ngan caving ni.. leh antar email kat teman tak detail pakej2 dia----> shamphotog@gmail.com

    ReplyDelete
  10. Sekolah saya nak buat tem building yg ada abseiling dan lain 1 hari bulan september ni. Minta hantar detail pekej kat sini ke email saya : ibrahim.alpasiri@gmail.com

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss