Taman Negeri Hutan Royal Belum

Ok.....berbalik pade ceghite gambo semalam....
8 Jun yang lepaih awok dapat email daghi seseoghang yang awok idak kenal pun....
email berkaitan dengan Hutan Royal Belum......

"Assalamualaikum,
Pertama sekali salam perkenalan dari sy dan group sy, Jungle Hooligans Adventure Team (JAHAT).. tapi sebenonya kami ni baik2 belake.
Kami tertarik dgn blog saudara tentang royal belum. Dah lama kami rancang utk ke sini, tapi masa tak mengizinkan. Kami juga tak tahu kpd siapa sebenarnya kami harus rujuk utk mendapatkan maklumat berkaitan royal belum ini. Bila terbaca blog saudara ini, kami rasa saudara mungkin dapat membantu dlm mendapatkan maklumat ini.
Sebelum ini kami ada dapat maklumat dan pakej 3h2m dari pengusaha2 bot di pulau banding. Katanya penyertaan min seramai 15 org dgn bayaran rm500 seorang. Kami akan dibawa ke kem sg kejar. Kos tu termasuk sume xtvt, permit, bot dan makan.
Ada beberapa soalan yg ingin kami tanyakan:
1. Adakah pengusaha2 bot ni link dgn perbadanan royal belum.
2. Perlukah kami deal terus dgn mereka atau sepatutnya kami terus dgn perbadanan royal belum.
3. Kami bercadang utk pergi ke sini dgn menaiki kenderaan awam dari kuala lumpur. Ada tak pengangkutan bas ke pulau banding ni.
4. Perlukah kami booking dulu tarikh untuk kesana. Atau boleh walk in jer.
Kalau tarikh nak pergi tu lambat lagi, bole tak kalau kaming booking dulu.
Rasanya itu saja info yg kami perlukan buat masa ini. Harap saudara dapat membantu dlm memberikan maklumat2 berguna buat kami. Segala bantuan saudara amatlah kami hargai.
Sekian, terima kasih.
Mohd Mirza
JAHAT CREW"


ini jawapan asei awok pade deme....

Walaikumussalam tuan,
Terima kasih ateh kepercyaan grup JAHAT pade awok. Macam ni le memandangkan cuti hujung minggu ni, ape kate kalo awok jawab soalan mike selewat-lewatnya hari Isnin. Bukan ape, sekughang-kughang nye awok boleh rujuk terus dgn pihak berwajib. Walopon pade dasarnye, awok boleh je jawab. Tapi awok takut nanti jawapan awok salah pulak. Seeloknya awok rujuk dulu, dan awok akan jawab pertanyaan tuan tu nanti.


Harap maklum.
D_08 @ D.Shahril Hakime Azimi
http://dkosonglapan.blogspot.com
P/S: jangan datang walk in.... Banyak nak kena urus dulu sebelum boleh masuk ke sana....


dan email2 seterusnye awok tak masukkan...
kaghang panjang berjele pulak....
Ini le sebabnye ngape awok keluo kan balik gambo koleksi lame awok tu.....
ate sebab rase nak menolong awok mencaghi le sumber 2 awok yang udah lame awok tak telefon bertanye kabo tu.....

Alhamdulillah....
dapat le awok menolong deme....
dalam mase yang same...
deme ade le bagitau...
banyak blog yang ceghite tentang pengalaman deme di sane.....
tapi takde yang ceghite macam mane nak ke sane....
sape yang boleh dihubungi....
jadinye entri akan datang awok akan nyatakan caghe2 kome nak kesane....
dan dengan siape yang kome bulih hubungi.....

Dekat bawah ni....
semue entri2 awok berkaitan dengan Taman Negeri Royal Belum...

Hutan Royal Belum - The End

kat bawah ni sebahagian gambo2 kenangan awok mase di Hutan Belum...
tahun ni je awok tak masuk lagi...
rindu pulak dengan ketenangan alam kat sane..
Indahnye ciptaan Allah....


Royal Belum

Royal Belum

Royal Belum
Pengalaman berharge....
berakit di tengah Tasik Pulau Banding

Sesiape yang ke Hutan Belum....
kalo kome tak ke Sungai Kejar ni...
maknenye tak lengkap lawatan kome......
ini le tempat paling hujung sekali di Hutan Belum...
dan permulaan kepada Sungai Perak......

P/S: awok rase seghonok bile dengan blog, kite dapat tolong oghang...
tak kighe le blog kite bagi info tentang ape pun.... aseikan bergune untok semue...
tak salah berkongsi kan????

29 Responses to "Taman Negeri Hutan Royal Belum"

  1. Betoi tu... Ape info yg kita ada, asalkan berguna, berkongsi lah. Jangan simpan sorang-sorang. Melalui blog lah orang dapat banyak info mengenai sesuatu tempat.

    ReplyDelete
  2. bestnya pengalaman.. pernah ke banding, tapi belum berpeluang masuk ke hutan belum tu.. pergi masa tu sebab lawatan ke sangkar projek perikanan syarikat trapia dari norway..

    ReplyDelete
  3. sonok betul la tgk hutan2 tu. last masuk hutan masa tingkatan 2.. hehe. berkurun dah..

    ReplyDelete
  4. menariknya yob. dapat menolong orang memang rasa mcm sweet je kan...

    ReplyDelete
  5. bulan lps laki teman udah bercadang2 nak ikut jiran belakang rumah dtg memancing kat sini..jiran tu ada keroje kat sana tapi baik hati bebeno nak angkut laki teman sekali..tup..tup....tak jadi sebab teman udah masuk sepital nak bersalin...kihkihkih

    ReplyDelete
  6. Encik AMin A.R...
    ajenye yeee...info ato ilmu ni jangan disimpan2...... sebarkan...semue dapat manfaat...

    cik Mizz Aiza...
    uiii..rugi le..udah sampei...tapi tak pegi... tapi pade awok..Hutan Belum ni sesuei kalo pegi berdue.... ato soghang... sbb budak kecik tak sesuei msuk hutan camni...

    cik Norhasniza Khalid....
    uiiiiishhhh..tingkatan 2...sekaghang anak udah bersusun.... kekekek....

    cik amirah...
    betoi..seghonok...bile oghang dapat panduan ateh sebab info yang kite bagi.... rase tak membazir le kite berblog...

    cik Nini D....
    naseb baek mike bersalin mase tu.... kalo tak...mase laki mike pegi.. lagi haru..... bagoih jugak laki mike tak dapat pegi.....

    ReplyDelete
  7. salam kenal
    bestnyaa berakit di taman hutan ;)

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum kome..

    Serinoknye pengalan kome ni..xtvt yg bkn semue orang mampu buat..syabas...

    ReplyDelete
  9. cik ieda immi....
    besttttt..terai le sekali....

    Encik zakirasli....
    ape lagi...pegi le....

    Encik muaz_kkgp...
    laaa...dekat bebeno le... mike mesti selalu pegi kan cho???

    ReplyDelete
  10. cik Wirda AMir...
    Walaikumussalam.... awok pun sebabnye koje awok ade kaitan dnegan pelancongan.... kalo awok tak merase.. macam mane nak berceghite dengan oghang.....

    ReplyDelete
  11. Tp Tasik Banding sekitar tahun 90-an lagi cun daripada skang... cebab pokok2 dalam tasik dh semakin berkurang... Giorgio rase itu keunikan tasik banding... (^_^)

    ReplyDelete
  12. teman sampai kat tasik banding je..dulu masa tasik banyak kayu mati, memang cantik pemandanganya....tapi bahaya pada bot,sampan. banyak kes bot terbalik langgar tunggul kayu

    ReplyDelete
  13. Assalam,

    amboi yong, kemain lagi kome yer...aktif bebeno kome...ke hutan ke sungei bagei..

    Tahniah bunda ucapkan, jangan lupa atau pun dah tak gheti2 nak balek udah la yongg..

    ReplyDelete
  14. Encik Giorgio Izas...
    betoiii....sekaghang ni kenape tak banyak tunggui sebabnye bot udah bany kat dalam ni... itu yang pokok mati banyak udah ditebang.... berharge kayu die tuuu...

    Encik Muaz_kkgp....
    itu le yang paling awok ghiso bile ke sane.. tapi ALhamdulillah... tak pernah kene lagi...... tapi pernah meghase air surut.......

    BUNDA...
    Alhamdulillah....awok tak lupe lagi balek ke darat... kekekeke......

    ReplyDelete
  15. puteri setuju..blog seakan menjadi pentas untuk kita berkongsi segala apa yang kita tahu sebab pasti ada orang yang kat luar sana yang memerlukan info tersebut. :)

    ReplyDelete
  16. cik PUteri Kasih...
    pade awok blog ni pun satu medium menyampaikan info...... kalo betoi caghenye...kalo tak...jadi bende negatif je le...

    ReplyDelete
  17. biasa lalu tasik banding ja..belum meneroka hutan belum lagi...

    ReplyDelete
  18. bnyknyer pglaman awok p jenjalan... >.< *jeless* hehehehe xD

    ReplyDelete
  19. Dekat dah dgn rumah nis. Huhu. Tapi, jarang sekali ke sana. Pernah masa zaman sekolah dulu laa, ke banding.
    Betul kata deme, bila dpt tlg org, serius rs puas ht. Smoga diberkati. In shaa Allah.

    ReplyDelete
  20. pergh.. rasa macam nak join kome jea? ate.. boleh ke teman nak join haaa.. heeee.. gurau jerk..

    ReplyDelete
  21. cik kamsiah...
    alahaiii...sayangnye..udah lalu...sesekali singgah le...

    cik AiSyA LiEzA....
    jangan jeless....pegi jenjalan bercuti tak same dengan pegi jenjalan sebab koje.....

    cik NIes alhaQ....
    ehhhh..oghang Grik??? Pengkalan Hulu???.... kene singgah ni cik Nis..... memang betoi... daghi info kite..... oghang dapat bantuan..... kite pueh....

    cik tenku butang.....
    boleh je..... nak join bagitauuu

    ReplyDelete
  22. Saya belum ada peluang utk ke sana. Teringin sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah..... Ade rezeki ade le tuuuu

      Delete
  23. seronoknya..tak pernah lagi ke sana

    ReplyDelete
  24. cik latifah zainal....
    kena rase sekali pun jadileeee....

    ReplyDelete
  25. memang best ke sana....selamat bersahur

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss