Gaji Player Bola Malaysia....

ini bukan player bola Liga Malaysia ye!!!

Sekaghang (sekarang) ni pasukan2 bola kat Malaysia tengah gile 'memancen' (memancing) player2 yang ade name ........
nak2 pulak tempoh mase untuk rejister tim dalam bulan 12 ni je....
beghebut-ghebut (berebut-rebut) le nak dapatkan player yang terbaik untuk pasukan deme.....

bile udah beghebut2 (berebut-rebut) tu....
kompem le macam2 janji yang pasukan tabor pade player....
ye le....dalam usahe deme ndak dapat kan player tu....

antaghenye (antaranya) .....
gaji yang beghibu2 (beribu-ribu)...
bukan ghibu 4 angke ye....
berbelaih (berbelas) malahan puluh ghibu (ribu) pun ade.....
terkini ade pasukan yang cube menjadikan tim deme tim impian (name oghang putih nye Dream Team) telah menawo kan seoghang player dengan gaji bulanan sebanyak RM27,000.00 ......

gile.........
awok bukan le menidakkan kemahighan (kemahiran) deme main bola tu....
tapi agak2 le pun nak tawo (tawar) gaji pade player2 tu......
udahle dengan kutipan 'gate collection' pun tak sebeghape (seberapa).....
berhaghap (berharap) pulak pade bantuan FAM (yang mangkok) & keghajaan (kerajaan) negeri masing2 (ni Persatuan Bolasepak Negeri ye....bukan Kelab).....
deme ni lebih mementingkan pade jangke mase pendek.......
jangke mase panjang deme tak pikio (fikir)......

awok bukan le ighi hati (iri hati) dengan player bola....
tapi kome bayangkan....kelulusan deme takat SPM.....
tapi gaji melampo2 melambong nyee......
oghang (orang) lain teghuk2 (teruk2) belajo tinggi2.....
tapi habeh (habis) kuat pun gaji bulih dapat RM3 - 5k je.....

awok tau yang jangke hayat player bola kat Malaysia ni pendek......
dan deme akan cube dapatkan tawaghan (tawaran) yang terbaik deme bulih dapat.....
itu le sebab deme tekan habeh-habisan......
yang ni awok tak salahkan player2 tu tadi.....

Persatuan Bolasepak Negeri patotnye ukor dulu baju kat badan sendighi (sendiri) sebelom tawokan gajo yang bukan2 pade player2 tu......
kaghang (karang) jangan sebab kome udah tak mampu nak bayo gaji player tu....
pasukan gulong tikor........
taghik dighi daghi (tarik diri dari) liga....

cukop2 le.......

4 Responses to "Gaji Player Bola Malaysia...."

  1. bila pahang buat macam tu, pastu takde gaji nak bayor, FAM buat la peraturan baghu. gaji player tak lbih dari 10k. tau sgt dah.

    ReplyDelete
  2. awok setuju!(sambil angkat tgn ni)..

    ReplyDelete
  3. @cik eT
    betoi le tu......bile udah gajo beso.....beso jugak le belanje bulan2 nye...... kalo beghingat takpe....tapi kalo jenih yang tak beghingat....hanco ooooo

    @SOpi....
    Pahang FA = FAM..... kan same tu???

    @cik Kalamhati......
    penat kite belajo tinggi2 kan???..... gaji kecik jugakkk

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss