Mendung = Hujan!!



Oghang (orang) kate mendung tak beerti hujan.....
dan ayor (air) dalam tempayan tu jangan le kome cughah (curah) buang awei sangat......
takot tak ujan langsong kome......
ayor yang kome takong (takung) udah habeh kome buang........

daghi pagi membawak ke petang mendung je cuace kat luo (luar)....
awok pun ikot same mendung ni kome......
mate pun ghase (rasa) beghat (berat) je.....
ndak2 pulak dudok dalam ekon (aircond) ni.....

kegheje (kerja) yang melambak ni buatkan awok lagi tak sabo nak balik (bace : ngantuk).....
maklomle udah ade dateline nye....
selame ni main hentam keromo je......
itu yang tak mandang awok kat blog ni....

mintak2nye petang ni tak ujan le kome....
awok haghi (hari) ni meghempit (merempit).......
dengan motu e pangkah lime awok tu le......
kompom lenjun le awok petang ni......

P/S: Basah tu takpe.....yang awok tak lalu nye habeh kecot semue bile lenjun....

12 Responses to "Mendung = Hujan!!"

  1. teman teghingat pakei motu mase keghoje kat PJ dedulu.. duduk di Kajang..bile ujan.. ngeletor teman yeop...tu pasei teman cepat kesian kat oghang bemotu mase ujan..

    ReplyDelete
  2. sini ok aja, kekadang hujan sikit2 ok juga kan

    ReplyDelete
  3. huhuhu..yg penting yop selamat sampai umah..jangan menghempit laju2..=)

    ReplyDelete
  4. @cik Dni.....
    naseb baek tak ujan tadi......kalo tak kompem lenjon.....

    @Yop Tinuj....
    Chor...... jaghi2 awok lee.....hehehe..... lebih2 tak bulih ceghite ...kaghang oghang bujang feeling lebih2.....

    @Yop ASJ....
    Chor.....awok meghase macam tu mase kat Kolumpo dulu...... nak beghenti bertedoh awok takot.....bukan takot ape...takot kene 'sapu' dengan loghi ato keghete....

    @En Sharinginfoz......
    tapi ade kengkawan bagitau....kat Kolumpo jaghang ujan,.....paneh memanjang........ itu yang die selalu balik kg tu.....sebabnye ndak ujannn....

    @cik Kalamhati....
    Alhamdulillah......udah selamat sejahteghe kat ghumah......sambei bukak internet ni....

    ReplyDelete
  5. @cik et.....
    pelan2 kayuh.....lame 2 paham le tu

    ReplyDelete
  6. Suke statement moto e pangkah lima! hihihi...

    *Kita pun dh lama x berblog. Ni try jugak mencuri mase ke blog yeop (betul ke ejaan 'yeop' ni ;P)

    ReplyDelete
  7. Salam Yob, haa dah buleh nulih dah? Ker main curi-curi ni? Dah tau musim ujan paka lah baju ujan yang labuh tu. Ker waterproof Yob ni?

    ReplyDelete
  8. minggu ni memang hari2 petang hujan lebat...

    ReplyDelete
  9. @cik JUE.....
    ato name lainnye...EX5...hehehe....
    takpe....Yop bulih.....yeop pun bulih....janji bunyi same.....

    @Kak Halima@ MOH KEMBARA
    awok ni kak Halima bukan je nulih cughi2 ni.....tapi ngendap2 same......kekekeke

    @KakYong....
    betoi....tapi udah name maknusiye....ujan kite maghah....paneh pun kite maghah....tak penah bersyukor kan???

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss