Blog - Bukak Pekung di dade??


Blog.....
satu medium baghu (baru) yang digune oghang2 (orang2) yang gemo menulih (menulis)....
atopon sekaghang (sekarang) di gelo (gelar) blogger .....
tak kighe (kira) le ape bende pun yang deme tulih (tulis)....
selagi deme gile menulih (menulis).....
selagi tu le medium blog ni teghuih (terus) haghum (harummmmm).....

tapi akhir2 ni....
awok nampok medium blog banyakdigune untuk blogger melepaihkan (melepaskan) ghase (rasa) terbuku dihati (termasok awok le tu)......
deme gunekan ghuang (ruang) yang ade kat blog ni untok meluahkan peghasaan (perasaan) deme....
tak kighe (kira) le pade kegheje(kerja).....famili......kengkawan.....
malahan ape saje ketidakpuasan hati....

sedo tak sedo....
blogger2 seolah2 membukak pekong di dade....
berceghite (bercerita) kekadang bende yang tak perlu pun kenkawan blogger tau....
ade yang lagi dashyat.....
hei2 (hal2) dalam kelambu pun deme ceghite (cerita) kat sini....
ishhh...ishhh...ishhh....

pade blogger2 yang gemo menulih......
ghajin (rajin) menulih tu.......
kite bateh2kan (batas2kan) le penulisan kite ni...
bukan ape....kekadang kite tak tau pelayo ke blog kite ni....
kene2 oghang (orang) ato (atau) bende yang kite maghah (marah) kan tu ade berkait dengan pembace blog kite......
tak nanti susah pade dighi (diri) kite????....

P/S: Pesanan ini jugak awok tujukan pade dighi (diri) awok sendighi (sendiri)....

6 Responses to "Blog - Bukak Pekung di dade??"

  1. assalamualaikum

    betul le tu... nak menulis ni
    pun ada btasnya... tak semua boleh
    kongsi dgn org len... kan

    ingatan buat diri kita jge ~

    ReplyDelete
  2. betul betul betul..tp kadang2 x sedar..

    ReplyDelete
  3. Saya termasuk dalam golongan diatas tu ..

    bg saya, tgk pada niat kita berblog la kut..sama ada blog kita tu blog personal, blog yg berinfomasi, blog isu semasa dll...

    Tapi apapun tak perlu lah sampai cerita dalam kelambu pun nk ditulis kut.. :)

    maaf, sekadar pendapat...

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Yob Shahril, he he pekung di dade? Ntah2 bulu di dade pun ada yg tunjuk...err anyway, belum akak jumpa blogger yg citer hei dlm kelambu deme, mungkin sbb kenkawan blogger akak termasuk geng2 yg baik dan bersopan cam Yob ni. Pe kabor Yob?

    ReplyDelete
  5. time kaseh yeop sebab ngingatkan sesame kite..

    tuleh yang elok2 udah le ye.. yang tak elok simpan dalam kelambu ye dak.. =D

    ReplyDelete
  6. betul tu..the best way pd pendapat saya, time beremosi jgn tulis n3..dah tenang baru boleh pikir mana yg patut mana yg tak..

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss