Kesahnye Badut

Baghu2 (baru2) ni mase awok bertugeh (bertugas) di MATTA Fair Perak....
awok ade le terjumpe dengan soghang (seorang) mamat ni.....
dan kegheje (kerja) die jadi badot.......
ni betoi2 punye badot......

kekadang awok kesian tengok oghang (orang) yang jadi badot ni.....
ade sesetengah pengunjong pesta yang main2kan badot ni...
yang bodoh2kan die.....
ye le dah name pun badot kan???.....

biase badot yang kite jumpe mesti lebih kughang (kurang) macam kat bawah ni kan???


dengan muke berwarne warni....
bajunye jangan ceghite (cerita) le.....
dan hasei percakapan awok dengan badot seoghang (seorang) ni.....

kostum deme ni......
yang palen (paling) mahei (mahal) sekali sebenonye (sebenarnya) kasot deme....
sebabnye kasot deme ni custom made, kene tempah kheh (khas)...
dan regenye (harganya) dalam lingkungan RM300 ke ateh (keatas)....

dan ghupenye (rupanya) jugak.......
sehaghi (sehari) kos menggunakan badot ni cecah RM200 kalo kat Ipoh le....
kalo kat Kolumpo bulih cecah RM300 ke ateh (keatas)....
mewah sebenonye (sebenarnya) jadi badot ni kome.....
nampok je macam bodoh2 je deme ni.....

mamat badot yang awok interbiu tu pulak die buat keje ni secaghe (secara) part time.....
bayangkan kalo deme buat secaghe (secara) full time.....
dan deme ni ghuepeny (rupanya) ade keghusus (kursus) kheh (khas)....
bukan semborono je bulih jadi badot ni kome.....

dan sekaghang (sekarang) kate mamat ni lagi.....
ghamei (ramai) oghang (orang) dah gunekan khidmat badot bile je ade majelih haghi (majlis hari) jadi.....
tu tak campo lagi dengan majelih2 ghesmi (rasmi) swasta.....
shopping complex lagi....
dalam seminggu tu kompem ade je kegheje (kerja) badot ni....

P/S: errr...apehei awok ceghite (cerita) hei (hal) badot pagi Jumaat yang mulie ni kome??? sebabnye sekaghang (sekarang) ni ade trio badot tengah pemes (famous) kat Malaysia ni..... kekekek

3 Responses to "Kesahnye Badut"

  1. wahh! klo cmtu jumlah kita reramai pakat part-time jd badot! masyuukkk tuu! :D

    ReplyDelete
  2. badut sekaghang kene tukar sikit appearance deme. badut dulu2 mmg dicipta untuk diperbodoh2kan oleh oghang ghamey. tapi badut sekaghang idak gitu lagi.

    pasal 3 oghang badut tu, itu deme sendiri yg pilih jadi badut. niat nak kenakan oghang lain, last2 oghang gelakkan deme balik. bodo punya badut. badut kaya, badut cabul gadis semua ada. hiii macam2.

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss