Daghi Alam Maya ke Realiti


Ini le bando (bandar) tempat awok jumpe dengan soghang (sorang) blogger ni.....
selame ni awok selalu ke blog die ---> A.Samad Jaafar
dan awok peghenah (pernah) jugak bercakap dengan die sebelom ni...
cumenye tak peghenah (pernah) bersua muke jeee......

kalo ikot sebelom ni udah peghenah (pernah) le nak berjumpe dengan die ni ha...
tapi tak peghenah (pernah) ade ghezeki (rezeki) nak dapat jumpe diee....
Alhamdulillah bersempena dengan Majlih Kawen anak sedaghe (sedara) die yang dibuat di Dewan Kolej Islam Darul Ridzuan di Kole Kangso (kuala Kangsar)........
dapat le awok berjumpe dengan blogger A.Samad Jaafar.....

Kalo nak ikotkan si Kelisa Samudera pun ade jugak....
tapi disebabkan awok udah biase dengan die ni....
dan selalu jugak le berjumpe.....
tak payah le ceghite pasei (cerita pasal) die ye...... (hehehe.....sopi jangan maghah ye).....

Majelih kawen anak sedaghe (saudara) dia ni dah lame sebenonye....
udah sebulan lebih ghasenye (rasanya)....
ni baghu (baru) le awok keluo entri pasei perjumpaan awok dengan die tu....
saje awok lambat2kan keluo entri pasei ni....

Awok cukop gemo dengan die ni....
oghangnye (orang) daghi (dari) kacemate awok....
amat setia dengan sahabat die......
dan hasei (hasil) pembacaan awok....

lueh (luas) pengalaman die ni.....
dan kome bulih je nyembang ape2 topik dengan die.....
kuat beno labunnye kome......
lepaih (lepas) satu...satu...
lagi satu ....kuat beno gelaknye kome......kekekek

oghang ghumah nye (orang rumah nya) ghamah (ramah) jugak.....
agaknye sebab deme ni laki bini cekgu kot.....
dan biase berjumpe ghamei (ramai) oghang (orang)....
yang pentingnye deme ni takde protokol2.....

awok nak nyembang pun takde ghase (rasa) segan2 dengan deme....
maklomle....dibanding awok dengan die, die lagi banyak berkawan daghi (dari) awok...
maklomle oghang (orang) lame....hehehe.....


inile bakei (bakal) Calon PRU 13 DUN Kaghei atopon Parlimen Kole Kangso nanti....
mase majelih kawen anak sedaghe (saudara) die ni.....
kalo yang tak kenei (kenal) musti ingat die pengantin nye...... hehehehe



bese le dibelakang seoghang lelaki musti ade soghang wanite dibelakang die......
ini mem YB kite tadi......

anok jantan awok pun suke kat die.......
dukong pun die tak kesahhh....
betoi berjiwe ghakyat YB kite ni....

Awok kalo bulih nak mintak jadi pegawei Media YB je nanti kalo menang.....
bulih ke???

P/S: Dalam list awok......awok teghingin (teringin) nak berjumpe dengan :-

Kak Halima ---> hampir berjumpe tapi takdapat jumpe ponnn
Kak Yong
Yong Ummi Hanie
Cik eMMe
Encik Nik Sharinginfoz


sebabnye dalam duniye blog....deme2 ni le antaghe yang awei (awal) awok kenei (kenal)..... yang lenlain.....pun awok nak jumpe......

8 Responses to "Daghi Alam Maya ke Realiti"

  1. owh..itu le dia Yob Samad kita. hihi..
    ceni kalo leh la kita wat gathering blogger Perak nati. buat kat kuale ler.
    (ceaa...tetiba ter ngaku blogger Perak la pulakk... ngeh)

    ReplyDelete
  2. hehehehee...ate, name awok pun ade dlm senarei yop...maluuuu....hahaha..InsyaAllah..akan dilanjutkan ke alam realiti, cewah...ade jodoh pasti berjumpa, haaaa....

    ReplyDelete
  3. wah,dah berjumpa..bagus la yerk..oghang lame byk cerite & pengalamannya..boleh menuntut apa yg patut

    ReplyDelete
  4. salam d8~kelainan dlam entry yg jarang mommy jumpe loghat perak yg piyo...susah tau tak ngeja dalam bahasa perak~tahniah perkenalkan bahasa perak yg D`best

    ReplyDelete
  5. yelah bile dh lmae kenal kt alamaya mst teringin nk jmpe realiti kn :)

    ReplyDelete
  6. yob, tak terighin ke nk jumpe awok?hehehe..mike ni org mane ye?awok org kaghei tp idok peghonah nengok muka yob samad ni..ate kena nyinggoh ke blog dia le nampok gayenye... : P

    ReplyDelete
  7. wah! jumpa yop samad rupanyerrr..
    MDT mase mula2 masuk blog dia..jenuh nak baca N3..merangkak2 nak baca..tp lama2 shiok plak sbb kelakar! :D

    ReplyDelete
  8. adeih..mike pun nulih ceghite ni yak.. err.. no komen..! tapi mike oghang mude..teman udoh tue.. hati je mcm mude sesikit hihihi..

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss