RFC Ipoh,Taman Alkaff Silibin

RFC Ipoh di Taman Alkaff, Silibin, Ipoh

pintu masok utame RFC Ipoh...errr macam ade pintu lain je, awok ni

Malam Jumaat yang lepaih (lepas) awok dan famili berkesempatan ke RFC Ipoh....
ghasenye (rasanya) ghamei (ramai) yang tau RFC ni ape kan????
dekat Ipoh RFC kat Taman ALkaff, Silibin meghupekan (merupakan) cawangan pertame yang dibukak di Perak.....

awok memang saje tunggu dekat sebulan deme bukak baghu pegi....
sebabnye dalam seminggu due tarikh bukaknye....
oghang (orang) punyele ghamei (ramai) sampei berbagheh (berbaris) kat luo.....

ni waktu RFC Ipoh beropeghasi

tapi awok tersilap....
ghupenye (rupanya) udah sebulan bukak pun....
oghang (orang) still ghamei (ramai) lagi.....

hiasan dalaman RFC yang dipenuhi dengan gambo2 kandongan herba dalam Kopi Radix

macam yang awok kabo kat gambo ateh ..... ini le antaghe gambo yang ade....

tambah buatkan kite lame menunggu disebabkan tempat menggoreng deme yang ghosak (rosak)....
daghi (dari) tige mesin...
tinggei due je yang bulih gune.....

dan disebabkan ghamei (ramai)pelanggan yang datang ke RFC Ipoh ni....
awok cadangkan pade deme....
agar ghameikan (ramaikan) lagi staff....
dan bile udah ghamei (ramai) tu....

bagi latehan kat deme....
ini tak ...awok tengok terkiei2 (terkial2) deme nak kemaih (kemas) meje makan....
mase awok ke tingkat ateh (atas) RFC Ipoh ni....
awok nengok meje deme tak berkemaih (berkemas)....

tapi semue tu dapat dikaber bile je makanan yang kite order sampei....
daghi (dari) 10.....awok bagi 9.5 ....
yang lagi 0.5 tadi awok tolak daghi (dari) servis yang slow tu ye.....
makanan die bagi awok memang superb.....

lain ghasenye (rasanya) ayam organik ni kome.....
lemaknye pun tak banyak.......
dagingnye kenyei (kenyal) tapi tak liat.....
sedaaaappppppppNak semayang pun senang kome....
sugho (surau) ade ditempatkan di tengkat ateh (atas)....
tapi sayang pintu masok sugho (surau) berdepan dengan pintu toilet pompuan

ingat ni kome......
Ingat Ayam....Ingat RFC

2 Responses to "RFC Ipoh,Taman Alkaff Silibin"

  1. wah..da lama nak terai RFC ni. Dah ada kat Ipoh..tp jauh la pulekkk.. kat silibin. Hope dia buat lagi la cawangan lain kat Perak ke mana ke.
    Ramai kata sedap!

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss