Sesudah SPM II


Sebelum ni awok peghenah (pernah)buat entri pasei Sesudah SPM ..
dan entri kali ni jugak berkait dengan entri yang tu.....
bezenye kali ni macam mane bebudak ni bertungkuih lumuih (bertungkus lumus) mengisi boghang (borang) online UPU....

pade yang keputusannye cemerlang....
takde masalah pun nak pilih course ape......
tapi pade yang cukop2 makan.....
jenoh le milih (pilih) course yang sesuei dengan kelayakan deme.....

kesahnye sekaghang (Sekarang) ni awok tengah nolong (tolong) adik bongsu awok ngisi (mengisi) boghang (borang) online UPU....
UPU kalo tak salah name penohnye Unit Pusat Universiti kot...
udah lupe.....

maklomle awok dulu SPM tahon 1997.....
sibok dengan UPU tahun 1998.......
mase tu kene beli satu buku tebei (tebal)....
isi boghang (borang) dalam tu.....

nak tau keputusan kene telefon UPU........
same ade dapat ato (atau) tidak.....
punye le berdebo mase tu.....
bile die bagitau je awok berjaye.......
punye le seghonok (seronok) kembang kempih (kempis) hidong mase tu...

tapi sekaghang (sekarang) dah senang...
isi online......
siap bulih edit lagi sebelom taghikh tutopnye......
ade lagi kemudahan SMS kalo nak tau berjaye ato (atau) tidak....
punyele senang sekaghang (sekarang) ni...

kesemue pilihan 8 course yang dipilih adik awok.....
semuenye ade berkait dengan sains...
sebabnye adik awok memang piyo (pure) Science Stream....
takpele udah die minat....

awok mane le tau Sains Kajihayat tu ape......
maklomle awok oghang (orang) ekonomi.....

5 Responses to "Sesudah SPM II"

  1. angah org sastra dulu masa spm hehehe

    ReplyDelete
  2. semoga adik adik kita berjaya ye

    ReplyDelete
  3. dni dulu walopon tak dapat banyak A spm tapi berusaha kat universiti.. adik2 pon boleh tau. jangan putus asa :) chaiyok!

    ReplyDelete
  4. jgn risau, yg penting masa study kena paham betoi2 dan byk tanye

    ReplyDelete
  5. gunakan teknologi sbaik mungkin ^^

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss