Work Smart


Wahhh....
haghi (hari) ni semue oghang (orang) dok bercakap pasei Monday Blues......
bese (biasa) le tu haghi (hari) Senayan (Isnin).....
haghi (hari) nak mule kegheje (kerja).....
setelah bercuti 2 haghi (hari).....

kalo kome tengok tajuk entri awok kali ni Work Smart....
tapi kome jangan tersilap...
awok bukan nak ceghite (cerita) hei (hal) bageimane kite bekegheje (bekerja) secaghe (secara) bijak.....
tapi work smart disini tentang bageimane oghang (orang) yang pandei menutop salah die daghi (dari) bos nampok....

daghi (dari) ape yang awok tengok....
oghang2 spisis macam ni....
biasenye die akan letakkan kesalahan tu pade oghang (orang) lain....
tapi die buat caghe (cara) oghang (orang) tak nampok....

macam mane tu???
satu caghenye (caranya) ape2 je yang bos mintak daghi (dari) die....
akan dilaksanekan dengan cepat.......
maksodnye ape bos mintak ...dengan segeghe (segera) die bagi......
tapi bile ade je salah silap....
mule le die menunding kat oghang (orang) lain.....

bahaye oghang (orang) macam ni....
tapi biasenye oghang (orang) macam ni le cepat naiknye......
dalam erti kate lain....
die pandei kipeh (kipas) bos....

kite yang tak gheti (reti) nak kipeh (kipas) bos ni....
ngange je le, tengok die naik pangkat cepat.....
dan macam biase...oghang (orang) macam ni tak ghamei (ramai) kawannye....
tapi die peduli ape.....
janji die naikkkk......

12 Responses to "Work Smart"

  1. salam ptg d8~ orang2 gitu mmg pebret die makan kicap cap kipeh udang...lepaeh ngipeh..begulung cam udang.. yang keje betui2 ni begulung lengan baju pun tak gak naik pangkat.

    ReplyDelete
  2. en D..betui2..org yg suka tunding pd org lain, selalu cepat naik...


    nasib kita la, kalau tak pandai kipas..hihi

    ReplyDelete
  3. org mcmni bahayee.. byk spisis org mcmni kt dunie ni..

    ReplyDelete
  4. ngehehe :)) chumel nk bace entri neh ^^
    agak brbelit lidah nk bace tp had fun ;p
    wehehehe~ eksesais lidah ;p

    ReplyDelete
  5. bos teman tak kisah oghang kipeh. tak lut. dia suka aircond.hehehe. sebab tu boleh tahan n hati senang keje...

    ReplyDelete
  6. makaseh setia jenguk blog saya...yea..ngah work smart la nih, hahahahaa....

    ReplyDelete
  7. orang tak main kipas dah skang..ekon dah melambak..hehe

    letih aih nak kipas..baik awok kipas dighi sendighi..hehe

    ReplyDelete
  8. org mcm nih pon ade kan..aduh...sabar je larrr huhuhu

    ReplyDelete
  9. Jangan salahkan orang lain, tak baik tu.....

    ReplyDelete
  10. smart n smile... he, he...
    Kerjalah dgn jujur. Sbb duit tulah yg akan menjadi darah daging keluarga kita...

    ReplyDelete
  11. @mommylavender...
    duniye sekaghang ni macam tu le mami.... yang koje teghuk2 tak dipandang oghang....yang dapat kredit ateh teghok oghang lain punye keje jugak dipandang oghang....

    @cik ariffda...
    naseb kite le....udah tak gheti nak kipeh mengipeh....

    @cik -Sara-..
    memang bahaye....yang penting lepaih dighi deme dulu...

    @«-°[§nºw.ªngè£]°-»
    jenoh jugak nak nyebot name mike yong.........

    @cik misza....
    kalo bos macam ni bagoih.....takde pilih kaseh le camtu....

    @cik eMMe...
    work smart ok....but work smart to destroy other people....not ok....

    @cik Kalamhati...
    yg pakei ekon lagi dasat....jenih otometik tu .....

    @cik gigiAriEma....
    addddddaaaaaaaaaaaa.........sabo2 jugak..lame...kene pijak pale kite...

    @En Sharinginfoz...
    memang tak baik....tapi bukan deme kesah pon...

    @cik ROsmawati Yusof...
    betoi....tpai deme tak pikio semue tu....yang penting deme cepat naikk

    ReplyDelete
  12. @mommylavender...
    duniye sekaghang ni macam tu le mami.... yang koje teghuk2 tak dipandang oghang....yang dapat kredit ateh teghok oghang lain punye keje jugak dipandang oghang....

    @cik ariffda...
    naseb kite le....udah tak gheti nak kipeh mengipeh....

    @cik -Sara-..
    memang bahaye....yang penting lepaih dighi deme dulu...

    @«-°[§nºw.ªngè£]°-»
    jenoh jugak nak nyebot name mike yong.........

    @cik misza....
    kalo bos macam ni bagoih.....takde pilih kaseh le camtu....

    @cik eMMe...
    work smart ok....but work smart to destroy other people....not ok....

    @cik Kalamhati...
    yg pakei ekon lagi dasat....jenih otometik tu .....

    @cik gigiAriEma....
    addddddaaaaaaaaaaaa.........sabo2 jugak..lame...kene pijak pale kite...

    @En Sharinginfoz...
    memang tak baik....tapi bukan deme kesah pon...

    @cik ROsmawati Yusof...
    betoi....tpai deme tak pikio semue tu....yang penting deme cepat naikk

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss