Ape Peghasaan Bapak & Mak Ameerah Asha??

LinkKesian mak bapak die....
gambo kredit kosmo



Awok menjelajah daghi (dari) blog ke blog....
ghamei (ramai) yang keluo kan entri pasei budaknye si Ameerah Asha...
kesahnye bile mak bapak die buat lapoghan (laporan) Polis dan mintak bantuan Paper...
untuk kesan anak die si Ameerah Asha yang hilang selepaih (selepas) tak hadighi (hadiri) kelaih (kelas) tambahan.....

awok tak nak uleh (ulas) daghi (dari) sudot si budaknye Ameerah tu...
maklomle....
bile udah dilamon cinte.....
ape boipren sughoh (suruh) buat pun sanggop.......

tapi awok nak uleh (ulas) daghi (dari) susot peghasaan (perasaan) Mak & Bapak budaknye Ameerah ni....
lepaih (lepas) bersusah payah buat lapoghan (laporan) Polis...
mintak tulong dengan paper untuk buat hebahan kehilangan anak deme ni....
kesane sini mencaghi (mencari) anak deme....

tetibe dapat tau .....
yang sebenonye anak deme ni menipu....
die tak kemane pun....
tapi tengah sebok buat rancangan nak peghaih (peras) ugot mak bapak die RM50,000....
kunon2 nye die kene culik......

anak yang die beso kan..
anak yang die didik ....
anak yang die jage....
tetibe sanggop menipu sampei macam ni sekali....

entah le....
kalo awok dekat tempat bapak budaknye si Ameerah tu....
hancor hati awok dibuat dek anak sendighi (sendiri).....
kome yang ade anak macam mane???

P/S: awok tulih (tulis) 'budaknye' sebabnye die tak bulih berpikir kesan ateh (atas) tindakan yang die buat tu...

14 Responses to "Ape Peghasaan Bapak & Mak Ameerah Asha??"

  1. betoi betoi kesian sungguh pd mak ayah dia..budak2 zaman skrng ni..

    ReplyDelete
  2. kalo ditengok dari pemakaian maknye rase cam mesti budak ni udah dididik dengan baik.. tapi tu la bile cinte udah yang lebih diutamekan.. smoge tabah le mak pak budak ni..

    ReplyDelete
  3. k.e.c.i.w.a semestinya..
    tergamak budak ni buat serupa itu yer...

    ReplyDelete
  4. nasi lemak buah bidara,
    sayang selasih hamba lurutkan,
    buang emak buang saudara,
    kerana kasih hamba turutkan...

    x relevan sungguh! Kekal ke cinta tu berbanding kasih-sayang mak ayah yang tak bertepi tu dik non oiii???

    Kesian mak ayahnya, semoga mereka tabah!....Jauhkanlah kita semua daripada dapat anak2 macam nih (Amin!)...

    Anak2 kat luar sana tu, ingatlah..hidup ni ibarat roda. satu hari nnt korang pun akan jadi mak bapak...Allah tu MAHA ADIL...jangan besok bila dah terduduk baru nak terngadah...

    Sekian, my 2 cents ^_^

    ReplyDelete
  5. ayat standard aku akan kabo 'kalo aku tau ko menyusahkan aku, aku picit2 ko masa ko kecik dulu' betol la oghang kate yeop, njage lembu sekandang lagi senang daghi njage anok daghe soghang. haish.... kengkadang dalam kite dok bejage2 pon, kalo udoh namenye angau, susah jugak nak cite.

    ReplyDelete
  6. tatau la nak kata cemna leh jadi camni. Mak nyer elok dah pemakaiannya. Skali anak nyer pulak rupa itu. Tah la.
    Cabaran menangani dan mendidik anak masa kini.
    Hurmmm

    ReplyDelete
  7. susah kan...kalo ade anak ke takde anak ke, susah hati seorang ayah dan ibu, anak2 tak pikir perasaan mak ayah dowang....

    ReplyDelete
  8. betullah.iman tak dapat diwarisi...kita bako je.

    sian mak ayah dia..trang tang2 nmpak derhakanya..Mintalah kita semua dijauhkan dan bebas dari ciri2 anak derhaka. :)

    ReplyDelete
  9. kene culik kot..kesian parents dia..

    ReplyDelete
  10. hrmm...mau di cepuk terus.. kesian mak apak dia...boleh ek buat canngitu...cinta lah katakan...apapon sanggup

    ReplyDelete
  11. dah memang nme pun budak, bknnya boleh fikir sgt baik buruk, itam atau putih

    mmg kesian kt mak ayah dia yg jd mangsa
    tp mgkn jgk mak ayah dia x didik lebih baik dr yg sepatutnya? hmmm

    ReplyDelete
  12. ter sekat2 den baco post ekau ni,,bahasa kelate ker,,hihi

    anyway baru 1st time dgr isu ni,,masyaalah,,budak la ni bahya sugguh,,budak akhir zaman la katakan cabaran pun byk,,takut je rasa nak ada anak nanti,,huhu

    ReplyDelete
  13. @cik amirah...
    itu le memang kesian..... anak sendighi buat macam tu....

    @cik nuyui a.k.a miss NUSHA...
    iye...kesian...

    @cik eda_ej....
    Iman tak dapat diwarisi.... kalo bapak jadi Imam tak semestinye anak pun jadi Imam..

    @MamaYatie...
    itu le paseinye...bile tak dipikir kesan dengan tindakan yang die buat....bukan die heghan mak bapak die..

    @cik OMR (Rose)...
    itu le awok cakap...bile die tak peduli semue tu....bukan die heghan mak bapak die..... mase bercinte ni semue nampak maneh je...... tengok le bile udah berkawen nanti...kalo sebelom kawen pun deme udah pandei ugot makan bapak macam ni...dah kawen anti macam mane la ye??

    @En ejai_ej....
    ajenye ye cho...... awok satu sebab pindah daghi kolumpo dulu sebab ni le....ghiso bile anak daghe awok beso kat sane nanti... tapi bile kenangkan Ipoh pun maju sesangt ni.....tempat tu tak main peghanan sebeno nye...

    @PUANSTROBERI...
    beso cabaghan kite ndak besokan anak sekaghang ni.... kalo dulu senang je nak panto ....sekaghang deme udah pandei soghok2.... kalo kat internet pun....bulih je deme soghok daghi kite...

    @cik eMMe....
    itu le cik eMMe..... kalo dalam rumah bulih le kite tengok...kalo udah kat luo..... bukan sepanjang mase kite bulih tengok...

    @Cik Bell...
    Amin...mintak2 kite dijauhkan daghi semue bende ni...

    @En ZouL...
    errr...Seri Iskandar tu kecik je...takkan le sampei En Zoul tak tau ceghite ni??

    @cik hyazz...
    agak2nye mak bapak die teghime die ke leapih semue ni???

    @cik/En Al
    itu le..... bende ni subjektif....kekadang kite ghae kite udah bagi yang terbaik..... padehei.....takde banyak mane pun baiknye...silap2 kesan bughok pade anak2...

    @cik wanacesh...
    Kelate???..errr...walopon awok ade daghah kelate...tapi awok tak gheti langsong spiking cakap kelate.... errr...1st time???

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss