Balik Ghaye!!

Biase.....pakcik gugel kawan awok...

Masok haghi (hari) ke 16 pose ni......
memasing udah pikio (fikir) pasei hei (hal) nak balik kampong....
yang takde transport sendighi (sendiri) pengangkutan awam le yang jadi pilihan...
selain beh (bas)....yang ndak balik Ipoh udah bulih gune ETS.....

yang ndak balik ke Pantei Timur (teghutamenye Kelantan) flight meghupekan (merupakan) pilihan terakhir yang deme bulih pilih...
tapi biasenye oghang (orang) beli tiket awei (awal)......
maklomle...hei (hal) balik kampong ni bulih buat oghang (orang) bergadoh ooo...

Pade yang bujang memang takde masalah ndak balik kampong...
awok sendighi (sendiri) pun mase bujang dulu.....
mase takde motokar sendighi (sendiri), memang beh (bas) le jadi pilihan awok....
kekadang saje2 je awok tak beli tiket awei balik kampong....

kalo tiket beh (bas) udah habeh (habis) pun..
awok tak ghiso (risau).....
bulih je naik beh (bas) 'loncat2'....
kalo naik beh (bas) ekspress bulih sampei 2 - 3 jam...
naik beh (bas) 'loncat2' ni makan mase sampei 5 - 6 jam jugak le....
tak kesah le....janji balik kampong kan??....

kome macam mane???

9 Responses to "Balik Ghaye!!"

  1. awak balik naik kete.kalau naik bus susah nk jalan2.hehehe

    ReplyDelete
  2. kalo zaman sekolah dulu naik bas loncat2 besttt..dpt cuci mata..hehe..pastu dh tak naik bas dah..tumpang abg kakak je la

    ReplyDelete
  3. assalam..

    hhhiiii

    selamat blek ghaya ya...hiihii


    jmp kt kg la noh..huhu

    ReplyDelete
  4. teman insyallah balik kg raya pertama nanti drive dgn kakak...nak ngelak jem pnya pasal.xpe la mak beraya kt kl sekali..heheh

    ReplyDelete
  5. betul tu..tak kesah la naek ape..asalkan dpt menjejakkan kaki ke kampunngggg....waaaa tak sbr tul nak balek nieh..hehu

    ReplyDelete
  6. ooh kita balik kg naik kereta... jangka balik masa malam sebab nak elak kesesakan di tol dan rNr ~

    ReplyDelete
  7. ate,..mike balik kampung mana?..kuala kangso ke?..teman balik teluk anson ajer :)

    ReplyDelete
  8. kalo nengok daghi gambo, teman macam cam tempat tu.. kalo teman salah mintak mahap le.. tp nampak macam jalan daghi telok intan-manjong.. kighi kanan sawah, ade pokok tepi jalan.. seghope bebeno. heheheh.. atenyer teman balik kampong teman bagan datok. naseb baik le bini teman pon asei saner.. idak le penin paler nak memikiyo balik ghaye.. heheheh.. selamat ghaye yeop... hehehhe

    ReplyDelete
  9. aah.. ingt lagi... time tu kyg stil kat dungun.. dtg kl nak balik beraya naik bas skali ngan abg.. pengalaman tu... ;)

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss